Najbolj brani spletniki

Zadnjih 7 dni:

Najbolj komentirani spletniki

Zadnjih 7 dni:

 
 

Pogled z mojega okna

Uh jaz bi tudi tak panoramski TV ... špička Nasmešek

Super razgled. To so prednosti življenja pri gozdu, a ne? Vidim, da ti je uspelo najti tisto svetlečo barvo za strop!

Pravljično. Okna so tudi super. Ploščice so mogoče od Floorgres?

Super! Kakšna svetleča barva je to na stropu? Hvala

@suzimuzi1
Ploščice so ArteCasa Urano bianco levigato http://www.armonieartecasa.com/eng/tiles/collection-urano_70.php

@jurko123
Na stropu ni barva, ampak stucco veneneziano. Zelo fin apnen omet, voskan s čebeljim voskom in nato poliran. Link na temo: http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=36&t=46136&hilit=stu...

terakota - kako to, da se niste odločili za kakšno opcijo drsnih/harmoni vrat, ki jih bi lahko čisto odprli in imeli še večji stik z naravo?

V gozdu je polno žuželk. Tudi na obstoječa vrata bo spomladi treba vgraditi komarnik.

A unga medveda pa nočeš pokazat Pomežik Ko grem jaz na moj vikend imam prbližno isto kar se pogleda tiče, tukaj pa malo manj - Na vsa usta Ni smrek
http://www.telmos.si - enostavne rešitve so vedno najboljše!

Uf Ludvik, super je tvoj vikend. Medvedov pa drugih kot tehle še nisem videl Na vsa usta

A sneg boš kidal šele junija, ker je to Sizifovo delo. Jaz imam samo sledi srn okoli naše hiše, ki najraje poje radič na vrtu in malenkost včasih tudi pognoji.

Srn trenutno ni. Bile so pred vselitvijo. Potem jih je pregnal hrup gradnje. Upam, da se vrnejo. Zelenjavo bova gojila na terasi in v dvignjenih gredah. Sneg naj le bo. Končno normalna zima.

snega ste mel mal švoh ... men je bil čez žlico od ta velike freze. to seveda, ko se je posedel. v nedeljo 24.2., ko je pri nas še snežilo cel dan, je bil meni do jajčk. no, je pa res da nisem prav visok, ampak enih 70 cm smo ga pa imeli. ni bilo niti mislit na frezanje. koliko pa je dolžina te tvoje poti, ki jo moraš očistit? imaš kaj položeno ali je makadam?
medveda boš verjetno kmalu videl. midva nisva dosti narazen (pač pu luftu, kuker ptiči letijo) pa ga vidim skoraj vsako leto vsaj 1 krat. lani julija zjutraj sem na poti v službo srečal medvedjega mladiča, je sprintal po cesti pred mojim avtom. kar dobr jo je cvirnal, velikosti nekje kot odrasel labradorec. njegove mame nisem srečal, najbrž pa ni bila prav daleč.
če si malo pozoren konec poletja, kar zna bit da se boš naslajal nad pogledom na to zver. je poseben občutek, ko ga vidiš. meni sicer glava pravi da bi se moral vsaj malo bat in se čimprej umaknit. pa ne morem, tudi če vidiš medveda na 1 kilometer, je še vedno veličasten. kar gledal bi ga.

Fotke so različnih datumov. Tale je od tiste zasnežene nedelje.

Medveda sem pred leti v živo videl v Sv. Vidu nad Cerknico. Je šel čez asfaltirano cesto tik pred mojim avtom. Potem se je ustavil na parobku nad cesto. Stopil sem iz avta in gledala sva se na kakih 10m. Cca tri leta star mladič. Nepozabno. Uleti kdaj na kofe, če ti ni daleč. Pa prej pokliči, ker ravno vsako uro dneva nisva doma Nasmešek Dovozne ceste je kakih 200m. Makadam. Načeloma jo plužijo. Se pa zgodi, da moram frezat.

terakota,zanima me kako si rešil glede ogrevanja tvoje majhne hiške?Kot se spomnim si se v času gradnje zanimal za sistem kot ga ima čojko,ter viseči kovinski kamin.
To ne spada ravno sem,ampak vseeno....

Ogrevava s toplotno črpalko zrak-voda proizvajalca CTC.

freza je honda? gosenična? ali ti kaj nagaja makadam pri frezanju in kako si zadovoljen s tem modelom?

jaz imam nekaj težav, imam ravno tako makadam. sicer moja freza (mcculoch/partner sb270) ni na gosenice, ampak na kolesa in tukaj vidim jedro težav. freza med frezanjem lahko tudi zaniha gor in dol. če mi podlaga ni zmrznila pred sneženjem, mi rado zajame kakšen kamen. nazadnje mi je popolnoma deformiralo eno lopatico turbine za izmet, in to je bil kamen ne večji od kurjega jajca. pa jermene žre bolj kot bencin: ga še nisem imel, da bi zdržal 25 ur (na kolikor naj bi se menjal), pa 40€ stane eden ... (gre za jermen pogona izmeta snega). pogonskega sem menjal samo enkrat, pa to samo zaradi vzdrževalnega načrta, na 100 ur.

ob vsem mojem blebetanju o snegu sem čisto spregledal strop ... neverjetno. morajo roke bolet ko to delaš. mene že bolijo, če samo pleskam strop z barvo.

Goseničarka je bila obupno draga, ampak si ne predstavljam, da bi se v klanec moral mučit s kolesno varianto. Še gosenice se včasih pod obremenitvijo zavrtijo v prazno. Tudi kamenje včasih pošteno ropota po ohišju izmeta. Letos bo potreben temeljit servisni pregled. Strop - za majstra živa jeba. Kakih deset delovnih operacij, vse z lojtre in nad glavo. Tudi končno poliranje s polirnim strojem.

O, na kako lepem kraju si doma. Ti kar zavidam. Ko sem mojima dvema hčerama kazala slikce, sta kar vzdihovale zraven, kako lepe živali imaš okoli hiše. Res lepo! Nasmešek

Živel sem v enostanovanjski hiši v naselju, nato v bloku v Ljubljani. Oboje je neprimerljivo s sedanjo lokacijo Nasmešek