Najbolj brani spletniki

Zadnjih 7 dni:

Najbolj komentirani spletniki

Zadnjih 7 dni:

 
 

Opečna spirala

0

ab.jpg

Tole je najzanimivejši projekt kar sem jih izpeljal v svoji poklicni karieri. Lastnika hiše, ki sta obenem tudi proizvajalca opečnega tlakovca GMK EKO Gregor in Tina Kompare, sta mi dala povsem proste roke pri izvedbi. Najprej sem z opečnim tlakovcem obložil tla na pokritem delu terase, nato je prišel na vrsto še odkriti del, ki ga predstavljam v tej objavi.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dolenjska pokrajina je mehka, valovita. Tole je pogled s terase na polja in gozdove.

Ideja za način polaganja se je razvijala postopoma. Osnovna ideja je bila, da naredim spiralo. Upoštevati pa sem moral tudi zaobljenost hiše.

Ko so bili valoviti deli domišljeni, je bilo treba poiskati rešitev za zapolnitev praznin, da bo kontrast med površinami ustrezen in da bodo valoviti deli dovolj vidni.

Idejo za vgradnjo mlinskih kamnov sem dobil pri japonskih zenovskih vrtovih. Vgradil sem dva mlinska kamna, kamen vgrajen v center spirale pa je nekoč služil za ostrenje rezil.

Tina premazuje tlakovec s trdim voskom. Sledi fugiranje.

Po končanem fugiranju je Gregor nanesel finalni sloj trdega voska.

V nadaljevanju sledi serija fotografij končanih tal.Zelo lepo

Čudovita tla,samo hiška in stena iz umetnega kamna ne pašeta nanje.

uf, odlično si tole naredil!

Pustimo hišo, ne more biti vsem vse všeč, konec koncev tudi tla niso po mojem okusu, ampak delo je pa mojstrsko opravljeno. Res hudo!!!

Zelo lepo, mojstrsko!

Hej, temu že skoraj ne moremo več reči da gre za mojstrstvo. To bi morali že poimenovati umetnina, ker tu ni bila na delu zgolj obrt. Ker je imel Terakota proste roke, se je kreativno izrazil. In delo je čudovito. Kar pomeni tudi to, da ima lahko včasih mojster bolj pretanjen občutek od naročnika, in bi se mu morda kot naročniki morali večkrta prepustiti.

Vedno zagovarjam tezo, da "manj je več". Zelo redko se mi zgodi, da je več, še več.

Mojstrsko...

Zelo lepo!
Zanima pa me s kom si zadevo sfugiral?

Mojstrsko narejeno kot vedno pri tebi. Zanima me kako se bi tole obneslo za stopnice zunanje imam dvojne polkrožne in bo veliko rezanja. Pred leti si uporabljal Boxler za premaz.Pa sem polagal doma nekaj opeke in sem sledil tvojemu spletniku in je odlično uspelo in ga mi je nekaj ostalo in sem ga uporabil lansko leto pri projektu vodnjak sam se mi je v parih dneh toliko zgostil da se mi sedaj hoče malo luščit.S kom ga razredčiš? Jaz ga nisem upal da se nebi zasirilo.Drugače pa hvala da deliš vse informacije in spletnike. Sem se veliko naučil.

Sem najprej ostala kar brez besed. Res prečudovito umetniško delo, ogromno krasnih detajlov, čudovite linije, kar ne morem nehat gledat. Nasmešek