Najbolj brani spletniki

Zadnjih 7 dni:

Najbolj komentirani spletniki

Zadnjih 7 dni:

 
 

Opečna spirala

0

ab.jpg

Tole je najzanimivejši projekt kar sem jih izpeljal v svoji poklicni karieri. Lastnika hiše, ki sta obenem tudi proizvajalca opečnega tlakovca GMK EKO Gregor in Tina Kompare, sta mi dala povsem proste roke pri izvedbi. Najprej sem z opečnim tlakovcem obložil tla na pokritem delu terase, nato je prišel na vrsto še odkriti del, ki ga predstavljam v tej objavi.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dolenjska pokrajina je mehka, valovita. Tole je pogled s terase na polja in gozdove.

Ideja za način polaganja se je razvijala postopoma. Osnovna ideja je bila, da naredim spiralo. Upoštevati pa sem moral tudi zaobljenost hiše.

Ko so bili valoviti deli domišljeni, je bilo treba poiskati rešitev za zapolnitev praznin, da bo kontrast med površinami ustrezen in da bodo valoviti deli dovolj vidni.

Idejo za vgradnjo mlinskih kamnov sem dobil pri japonskih zenovskih vrtovih. Vgradil sem dva mlinska kamna, kamen vgrajen v center spirale pa je nekoč služil za ostrenje rezil.

Tina premazuje tlakovec s trdim voskom. Sledi fugiranje.

Po končanem fugiranju je Gregor nanesel finalni sloj trdega voska.

V nadaljevanju sledi serija fotografij končanih tal.Zelo lepo

Čudovita tla,samo hiška in stena iz umetnega kamna ne pašeta nanje.

uf, odlično si tole naredil!

Pustimo hišo, ne more biti vsem vse všeč, konec koncev tudi tla niso po mojem okusu, ampak delo je pa mojstrsko opravljeno. Res hudo!!!

Zelo lepo, mojstrsko!