Najbolj brani spletniki

Zadnjih 7 dni:

Najbolj komentirani spletniki

Zadnjih 7 dni:

 
 

Milovan, virtuoz v betonu

10
Povprečno: 10 (3 votes)

14.jpg

Vse, razen pravokotnih pohodnih plošč, ki so bile izdelane v delavnici, je opaženo in betonirano na licu mesta. Beton je večinoma brušen in nato štokan, deloma je brušen in poliran (pulti, pomivalna korita). Agregat v betonu je različnih granulacij. Deloma je betonirano z drobljencem, deloma z gramozom (prodcem). Tako je mogoče doseči različne videze površine betona. Površina je impregnirana z namenskim premazom na bazi poliuretana. Na celem objektu nisem našel niti ene neželjene razpoke. Mojster razpoke prepreči s pravilnim armiranjem in z uporabo kemijskih dodatkov pri pripravi betona. Milovan se sicer ukvarja s teracerstvom. http://teracerstvo.si/


dobra ideja in s čem torej se da tako lepo pobrusit beton?

Milovan ima poln kombi namenskih strojev in na desetine različnih brusov za te stroje. Pa seveda zlate roke in dve desetletji izkušenj v poslu.

Odlično...

Šok terapija

Ne morem iz svoje kože. Po moji oceni - perfektno, izjemno delo! Ker s sliko nisi zajel celotne okolice, delujejo barvno malce dolgočasno.

To je dimenzija del in z njimi povezanih stroškov, ki si je ne znam niti predstavljati in mislim, da marsikomu preseže denarne zmožnosti! Zelo lepo.

Ivo verjemi, tudi arhitekt je pri projektiranju hiše in njene okolice opravil izjemno delo. Sem pa namenoma fotografiral tako, da sem ohranil investitorjevo anonimnost.

to ste se pa res "našli" vrhunski mojstri.
bravo, kapa dol.

Včasih naletim na mojstra, ob katerega izdelkih samo samo usta odpiram.

zanimajo me tiste pohodne plošče v drenažnem prodcu. mogoče veš, kako je to fiksirano v tla? ali je sploh kaj fiksirano?

Tole sem snel z mojstrove spletne strani. Videti je, kot da je pod ploščami betonska posteljica.


odlično, hvala. drenažni prodec okrog plošč je torej bolj za okras, kot za drenažo. tudi sam sem že poskusil s polaganjem v posteljico, pa mi ni šlo preveč dobro. okrog 20% vseh plošč se mi ni prijelo (posteljica iz "zemeljsko" vlažnega oz. suhega betona). lepo da se še najdejo ljudje s potrpljenjem za tako natančno in prašno delo.

beton je spet in...

polagam kamne Nasmešek