Najbolj brani spletniki

Zadnjih 7 dni:

Najbolj komentirani spletniki

Zadnjih 7 dni:

 
 

Dve kopalnici z mozaikom (foto+video)

0

DSC03176_0.jpg

Vgrajevanje mozaika je precizno in zamudno delo. Podlaga na katero lepimo mozaik mora biti pripravljena brez napak. Višine in globine raznih zidcev, polic, stopnic, višino na katero vgradimo kopalno kad, moramo pripraviti upoštevajoč dimenzije segmentov mozaika. Pazimo, da se mozaik kjer je le mogoče, izide na celo ploščico. Tule bom predstavil dve kopalnici, katerih izdelava je bila zelo zahtevna, čeprav se na prvi pogled morda ne zdi tako. Keramičarski laser je nujen pripomoček pri takem delu. Keramične ploščice na tleh morajo biti položene prej, preden se lotimo oblaganja sten.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Primer prve kopalnice

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
In še druga kopalnica z mozaikom

Tvoje spletnike pa vedno rada pogledam. Imam kotno banjo kot na prvi sliki, malo sicer drugače rešeno v kotu. Tole je dokaz, da se da tudi kotno polkrožno banjo narediti lepo.

Zakaj pa je stopnica? So želeli imeti tako visoko postavljenon oziroma je banja tako visoka? Meni izgleda zelo visoko vse skupaj, lahko pa da slika vara.

Tole sem delal že pred kakimi tremi leti. Kolikor se spomnim, je višina postavitve kadi povsem standardna. Kad je (vključno s stopnico) pozidal investitor, še preden je šel v nabavo ploščic. V salonu keramike so mu naredili načrt polaganja, jaz sem samo polagal po pripravljenem načrtu.

Ja ni kej, majstra, da ne rečem umetnika krasijo detajli, kot so prikazani na fotografiji s kavino skodelico kot kofetarico Ivane Kobilca.