Najbolj brani spletniki

Zadnjih 7 dni:

Najbolj komentirani spletniki

Zadnjih 7 dni:

 
 

COTTO FATTO A MANO - Ravbarjev Grad, Mengeš

10
Povprečno: 10 (3 votes)

castle icon.png

Po tradicionalni metodi ročno izdelan cotto je položen v prostoru, ki bo služil kot galerija. Delo je opravljeno v sklopu REKONSTRUKCIJE Ravbarjevega Gradu. Objekt je pod spomeniškim varstvom. Cotto je bil kupljen v podjetju MARVINGRAD v Novi Gorici.

Cotto pred polaganjem

Začetek polaganja. Cotto je debel 3cm, dokaj neraven, lepilo je treba nanašati na tla in na spodnjo stran ploščic. Poraba lepila je bila 7kg/m2. V estrih je vgrajeno talno gretje.

Površina cotta je zaradi tehnologije izdelave precej groba, s površine odletavajo drobna zrna kremenčevega peska. Z leti se površina obrablja in cotto dobiva vedno bolj star videz.

Sam sem se v dogovoru z naročnikom odločil, da površino rahlo pobrusim in s tem takoj dobim videz od uporabe zlizane površine cotta. Obrušen cotto je tudi lažje impregnirati, fugirati in kasneje čistiti.

Za brušenje 46m2 cotta sem porabil enajst mehkih diamantnih brusov, ki stanejo 34€/kos. Strošek za bruse res ni majhen, vendar je na koncu rezultat vrhunski videz tal. Zgoraj levo je nov brusni kolut, vsi ostali so obrabljeni. Za brušenje celotne površine sem porabil osem delovnih ur. Bruse kupujem v podjetju TEAL.

Tla so obrušena, dosežen je videz obrabljene površine. Sledi impregnacija.

Impregnacija

Tla so pripravljena za fugiranje

Zaradi reliefne površine sva vnašala in pomivala samo pol kvadratnega metra tal naenkrat. Fugirna masa mora biti tako gosta, da se jo da pomivati takoj po vnašanju. Za fugiranje sva porabila dva dni, oziroma 32 delovnih ur.

Fugiranje je končano. Tla imajo videz, kot da bi bila izdelana pred najmanj stoletjem.

Tudi strop v dvorani je izdelan iz opeke

V fuge ki so v stiku s stenami je vložena mapefoam vrvica, fuge so zapolnjene s cementno sivim silikonskim kitom.

Stopnišče še ni izdelano. V veliko pomoč pri delu so nama bile tele stopnice, kupljene v Bauhausu za 100€. Za razliko od lestev omogočajo hojo brez držanja z rokami.

Dela so končana in prostor je skoraj popolnoma opremljen. Naj fotografije govorijo same zase...

čisti profesionalizem ;)Odlično!

Odlično Na vsa usta . Kapo dol pravi majster. Delate tudi kaj po štajerskem, reference in slike v vašem spletniku govorijo zase.

Takšnega keramičarja z veseljem plačam nekaj več, kot ostale, za katere ne veš in ne poznaš njihovih izdelkov oz referenc.

Pri meni sicer pride keramika v poštev čez kakšno dobro leto ampak vseeno bom vas kontaktiral.

LP, Boštjan

Boštjan opečni tlakovec polagava po vsej Sloveniji, za polaganje keramičnih ploščic se pa prav daleč žal nisva pripravljena voziti, ker ne moreva podelati niti vseh naročil, ki jih dobiva v bližini. Preveč bi bila z doma, če bi se vozila daleč na delo.

tole res dobro izgleda...super!

mimogrede, s kot pa sta sicer? ko že praviš, da se daleč nista ravno pripravljena voziti, tako vprašam...

Sedež podjetja je v Logatcu, sam pa živim v Ljubljani.

Škoda, pa tako lepi kraji so pri nas v Slov. goricah Žalosten . Ni panike jih je kar nekaj, ki so imeli keramičarje tukaj na forumu, bodo že priporočali Nasmešek .

Pa še veliko takšnih zanimivih spletnikov pripravi, jih je prav lepo pogledat.

LP, Boštjan

zivjo!

izogibaj se shopingu v Tealu ker imajo vsaj stirikrat vecje cene kot drugje, tezava je da v ljubljani ne obstaja drugi trgovc s kamnoseskom opremom jaz osebno samo za nujno zlo kupujem v tealu ce mi kaj zmanjka,slucajno sam nabasal na enga trgovca na gorenjskem v kombiju pri enem kamnoseku 041639518 kamex 95 doo vsaj lahko vprasas mogoce je res ceneje. ker taki diahardi ki si ih ti 11 porabil so na sajemu v Veroni recimo 5-8eur/kos jaz se tam vsak let obskrbim za cel let z orodjem, pa se nekaj brusenje ki si ga ti delal sa diahardima(ti diahardi so za poliranje kamna na suho in taj je jedan iz serije od 8kosov) ponavadi dela sa krtacama ki imajo razlicne granulacije in so narejene prav za to (ali pa v tvojem primeru sa navadnim brusnim papirom granulacije 60 efekt bi bil isti) recimo ce hocemo postarati kamen da izgleda obrabljen mi sa krtacama krtacimo in dobis videz stareg obrabljeneg kamna(ali ga prvo postokamo potem krtacenje) ce te zanima ti posljem fotke imam ih nekje, drugace te pratim in si prva liga samo tako naprej Nasmešek

Kamenjar, s temi brusi je en živ cirkus. Včasih so se dobili takile mali diamantni brusi za suho brušenje prilepljeni na pleh. Bistveno več so vzdržali kot tile, ki so lepljeni na nekakšen zelen filc. Prebrskal sem internet, pa tistih na plehu ni nikjer za dobit. Kolega teracer ima zveze v Italiji, pa mu tudi ni uspelo nič najti. So pa tile brusi v glavnem vsi narejeni nekje na Kitajskem ali v okolici. Brusi so bil granulacije 60, vendar upoštevaj, da sem brusil kremenčev pesek, iz katerega sicer izdelujejo steklo. Z navadnim šmirglom ne bi naredil nič. Ti mi le pošlji fotke, jaz bom pa poizkusil kontaktirati tvojega dobavitelja brusov.

s veseljem ti bom poslal ta teden

evo terakota koncno sam cas najdel da ti tole posljem
to je stokan potem krtacen kamen(vsaka posamezna plosca je stokana potem krtacena)ta kamen je polozen 6 mesecev nazaj ce bi kaksno razbito plosco dali vmes in da nema tih modernih rostfrajnih kinet ni sans da porajtas da je na novo polozen kamen


tole je pa podobna varijanta temu zgoraj kamnu samo tukaj so cele plate 3mx2m prvo stokali pa krtacili naknadno so na vsaki posamezni plosci robove obtokli zanimljiv vzorc...

tole je pa fino bruseno-krtaceno robovi so pa valovito posneti zelo zelo lepa terasa

tole zdaj je tudi fino bruseno-krtaceno samo robovi so obdelani na drug nacin, tukaj so posneti mocno pod blagim kotom (kot da bi bil znucan)in ko je kamen polozen je ves tlak krtacen


pa se za konec rustikalan izgled novozgrajeneg kozolca

Lepi izdelki, bravo kamenjar. Na katerem koncu pa največ delaš? Bi moral večkrat objavljat na svojem spletniku. Ni veliko rokodelcev, ki znajo takele stvari naredit.

v ljubljani zivim delam pa vse povsod, nekateri izdelki so moji nekateri so od kolege, danes je na najino zalost pomembno da je cim ceneje in cim hitreje pa je takih izdelkov mal...
lp

Super delo terakota!! Kot vedno. Nasmešek
Pa tudi kamenjaru vsa pohvala.

Delo obeh je, po slikah sodeč, kvalitetno in zelo estetsko. Takih mojstrov manjka v našem prostoru!!!!

LP-Damijan

Kdamc hvala za pohvalo. V zgornjem primeru vsekakor tudi ne gre spregledati investitorjevega izbranega okusa.

Same umetnine bravo terakota

Lepo!!!

Pozdravljen, vedno z veseljem prebiram vaše prispevke in opazujem umetnije, ki nastajajo. Imam pa vprašanje kje se dobijo mehki diamantni brusi. Do sedaj jih nisem še nikjer zasledil. Hvala za info.

TEAL http://www.teal-slo.si/domov.html Zadnje čase so popestrili izbiro.Marka iz Vipave ki mi je tudi dobavljal, pa žal ni več.