Najbolj brani spletniki

Zadnjih 7 dni:

Najbolj komentirani spletniki

Zadnjih 7 dni:

 
 

Češnjev les in žgana glina - kuhinja v župnišču

10
Povprečno: 10 (1 ocena )

DSC07717_2.JPG

Običajno naredim taka tla v celoti sam. Tokrat sva tla izdelala skupaj z mizarjem, ki je izdelal in vgradil tudi vse kuhinjsko pohištvo. Pravzaprav je bila celotna ideja za izvedbo kuhinje, vključno s tlemi, mizarjeva. Mojster Dolenc je poskrbel za izdelavo in vgradnjo češnjevih letev, jaz sem nato položil ročno izdelan opečni tlakovec proizvajalca GMK . Kuhinja je majhna, samo kakih 13 m2 meri njen tloris, vendar se kljub temu za kuhinjsko mizo lahko stisne deset ljudi.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kuhinja me ni impresionirala. So me pa tla! 100%! Koliko bi bila recimo poštena (ne prijateljska) cena za takšna tla? PO m2 recimo. Letve so bile prej impregnirane, lakirane? S čim si fugiral, s čim izvedel končni premaz? Oljeno?

Super v vsakem primeru.

PS od kod župniku takšna (potratna) ideja? Od mizarja?

Nasmešek

Mizar in župnik sta prijatelja. Mizar je že v penziji, zato mu ni več treba paziti, koliko bo pri takem projektu zaslužil, ampak lahko kaj naredi tudi tako, kot bi recimo naredil zase. Določeni kuhinjski elementi (stoli, kompleten kamniti pult) so reciklirani (bili so že sestavni del neke druge kuhinje, ki jo je lastnik po letih uporabe vrgel ven in zamenjal z novo). Cena takih tal (tako material kot delo) je ranga x2 v primerjavi s tlemi, kjer bi bile položene samo opečne ploščice. Lesene letve in opečne ploščice so impregnirane z Osmo voščenim oljem (Hartwachsöl). Prvič pred fugiranjem, drugič dan ali dva po fugiranju, ko so fuge suhe. Fugirano je z Murexin Trass SF 50 fugirno maso.

Zelo lepo mizarsko narejeno. Pohvale za idejo, od tal do kotne garniture. Kuhinja je mizarsko korektno narejena.
Lepo, vse pohvale! Na vsa usta

Čestitke vsem sodelujočim pri tem projektu, keramičarju pa še posebej za delitev osebne skušnje.
Meni je vse všeč, od tal do stropa pa vse do jedilnega kota.
Da pa ne bi govorili, da kopiram bi pa res, kašen detajl naredil drugače. Pomežik
Kuhinja izvedba kot postavitev lesenega dela unikatna, sicer bolj za levičarje, bi se pa tudi tej prilagodil. Pomežik

Hvala.....