Najbolj brani spletniki

Zadnjih 7 dni:

Najbolj komentirani spletniki

Zadnjih 7 dni:

 
 

Obnova stanovanja - 4.del

10
Povprečno: 10 (1 ocena )

Se javljam ponovno. Po letu pa pol smo prvič pobelili stene. Od zadnjega vnosa je minilo več kot pol leta in čas je za novega. Ko sem pisal zadnji spletnik iz te sage smo bili pred montažo cevi talnega gretja, za kar moram reči, da je bil eden najlepših delov obnove. Šik delce, relativno nenaporno, zahteva nekaj spretnosti in predvsem odločenosti, da zadeva ni tako komplicirana in da jo lahko izvedeš sam. Seveda moraš ob tem poznati mojstra, ki ti ob vsem tem svetuje, pomaga in nato samostojno izvede tlačni preizkus sistema (!!!). Izbrali smo cevi Rehau Rhautherm S, za pritrjevanje smo uporabili Tacker sistem na Alu folijo z prednatisnjeno mrežo. Stvar gre hitro in občutno, skoraj 4x ceneje kot s sistemskimi ploščami. Komot narediš v lastni režiji, le prej se poduči na tem forumu in pri kakšnem mojstru s kilometrino cevi za seboj.

OD tu naprej so se zadeve začele odvijati zelo hitro, ker vsak dan čutiš, da si bližje cilju in dobiš nazaj voljo do življenja. Nasmešek Po namestitvi cevi in preiskusu, so na vrsto prišli mojstri tlakovanja. Delo je opravil Janez Jerič s.p. iz Grahovega pri Cerknici, moram reči, da so fantje mojstri. Sicer res, da je bilo prej vse pripravljeno, a vendar so zadevo opravili odlično. Nivelacija v piko, material v piko, stvar je ravna in gladka, se ne kruši. Tudi po pol leta kitanja, praha itd. so tlaki po sesanju kot novi. Keramičar jih je pohvalil, parketar še bolj. Skratka ga priporočam.

Po tlakih je na vrsto prišel strop. Sputil sem ga cca 15 cm, zaradi montaže izolacije in elektroinštalacij, vgradnih luči...ipd. Na lesene letve, ki sem jih sidral v ploščo sem nato z obešali pritrdil knauf profile spuščene konstrukcije in nanje napopal plošče. stvar je sila olajšalo sposojeno dvigalo za plošče! Pred tem smo opravili še nekaj režijskih del...rihtanje špalet, vrtanje lukenj za dimnike, prezračevanja, nape... in ostalo seveda Na vsa usta

Ko smo zaključili zapiranje stropov in preklad, so na vrsto prišli zidovi. Najprej smo jih temeljito zbrusili z žirafo, nato premazali z emulzijo in vse dvakrat prekitali z Jubolinom P25. Prej smo seveda zbandažirali vogale in strop. To smo delali z voalom in Uniflottom, čeprav mi je bilo kasneje malo žal, saj je kit od Siniata precej dobra stvar in več ko še enkrat cenejša - priporočam. Stvar je bila zamudna in je koštala ene 500€, vendar so sedaj zidi gladki ko ritka in se nam dopadejo Nasmešek Pred tem smo seveda povsod namestili aluminijaste vogalnike, preverili višine vrat in vseh štekarjev, kar se je izkazalo za pravilno preverjanje, ker smo morali kar nekaj stvari popraviti glede na strop in tla. Po kitanju in vseh detaljnih popravkih je prišlo na vrsto vnovično temeljito brušenje zidov, potem še ena roka emulzije in takoj prvo beljenje.
Ko to pišem so tla v stanovanju zdrgnjena vse umazanije, stanovanje je očiščeno in pripravljeno za talne obloge. Obloge so zbrane in plačane, kuhinja naročena. Spalnico bo delal tata, ki je bil v svojih boljših letih mizar. Izbrana so vsa svetila in notranja vrata. Kolebamo še pri jedilni mizi in kavču. Letos nam ne bo uspelo monntirati kaminske peči, ker ne bo ča$$$$a Pomežik Finance se lepo zaključujejo, delamo od plače do plače, za večje rukerje pa bodo morali tastari kej donirat. Jutri pričnemo s protokolom testinga talnega gretja, parket gre noter okoli 20.7, keramika kakšen teden prej.

To bo to zaenkrat Nasmešek Gremo v zaključna dela, se javimo spet. Upam, da vam je predstavljena zadeva fajn, nam je vsak dan bolj!

LP!