tudi zemlje je včasih preveč.....

0

Tako, po včerajšnjem šoku smo se danes spet za silo postavili na noge in optimistično zremo v prihodnost Na vsa usta , kjer se nam v daljavi kaže naša hiška Smeha polna skleda Smeha polna skleda .
Skratka, ko je kazalo, da so tla popolnoma zanič in da imava samo zemljo (kar naj bi bila predzadnja od slabih možnosti), se je v enem vogalu jame pojavila trda skala. Mah, kaj skala, Triglav.... in tako smo padli v najslabšo varianto Jok .

Projektant je svetoval posvet z geologinjo oz. kot se je kasneje izkazalo z gospo grad. inž., ki opravlja zemeljske meritve. Na našo srečo je gospa izjemno prijazna Jezik ven in nas je vključila kar v njen dnevni razpored. Na zemljišču je hotela imeti investitorja s projektom in bagerista, ki bo kopal Cool . Mojster je moral izkopati 2 globoki luknji (možiček je imel idealno priliko, da se me precej elegantno znebi Navihan hudiček ), dokler ni nekje v globini malo poškrtalo (kamen Pomežik ). Gospa je vmes stalno merila kvaliteto izkopane zemlje.
No, gradili bomo lahko Smeha polna skleda , samo malo se bo zakompliciralo Jok . Potrebno bo še odstraniti skoraj 1 meter skale v globino, zemljo pa poglobiti v dveh stopnicah - en del za pol metra, tam, kjer je najslabše pa za 1 meter. Nato sledi zasipavanje s tamponom po 30 cm in utrjevanje po plasteh, nad skalo pa čim manj utrjevanja Zamisel Mislim, da je to to - vsaj jaz sem tako razumela - učvrstiti najslabše točke, najboljšo (skala) pa nekoliko "poslabšati". V takih razmerah pričakuje posedanje do 3-eh cm, kar se zdi meni čisto kul Jezik ven .
Seveda je skala ravno v tistem kotu, kjer smo najbližje starejši sosedi in pikiranje v skalo jo spravlja ob živce. Manjši živčni zlom sem tokrat mirila jaz Besen ko hudič in zaenkrat smo še "prijatelji". Najtežje je razložiti, zakaj kopljejo do meje, če bo hiša toliko odmaknjena Zavija z očmi .
Bagerist je imel danes dopust, tako da si bodo tudi sosednje odpočili. Jutri nadaljuje z izkopom, v petek pa bo začel z tamponiranjem.
Medtem se bom poskusila naučiti še kakšno slikico prilepiti, da bo vse skupaj malo bolj zanimivo Zardel .