Izdelava mansarde v hiši iz 1. sv vojne

10
Povprečno: 10 (1 ocena )

Zimo je bilo nekako treba prebroditi pa smo z ekipo prevzeli projekt za sicer tujega domačina ki je želel preurediti mansardo v 100 let stari hiši, brez AB plošč, kot pod so le plohi položeni na tramove. Streha je bila prekrita na novo, nanj položeno 10 cm stirodura. Pogoj je bil da se vsi tramovi vidijo. Tramove smo najprej ročno obrusili vmes dodali dodatnih 10 cm stirodura ter naredili podkonstrukcijo za knauf.

Slika1Na obodne stene smo naredili konstrukcijo tu pa smo za izolacijo uporabili 10 cm kamene volne.

Slika2Izdelava parapetnega zidu in priprave na izdelavo predelnih sten.Slika3Strop nad kopalnico ter sobo bo zaprt in sicer iz starih plohov ki smo jih pravtako ročno zbrusili.
4.jpg

Izdelava pregradnih sten ter elektro instalacij.

slika5

Polaganje mavčnih plošč med špirovce. Med stiki smo uporabili lepilni trak zaradi morebitnega pokanja stikov ki jih bomo kasneje sanirali z akril kitom.

Slika6


Bandažiranje ter kitanje.

slika7


Kopalnica z inštalacijami
8.jpgIzdelava podne konstrukcije, polaganje izolacije. Za izravnavo poda smo si pomagali z lesenimi "kajlami".


9.jpg


Čez konstrukcijo smo položili paronepropustno folijo ter 2x OSB plošče križno.


10_0.jpg


Pri kopalnici smo za izolacijo uporabili stirodur plošče, folijo ter 2x OSB plošče.Nato smo položili keramiko ki je čez dva dni popokala.Tu nam je prišel prav nasvet "Terakote" ki nam je svetoval Shluter Ditro (Folijo).Seveda se je zadeva obnesla.


11.jpg


Kopalnica skoraj končana.
12.jpg


Položen doma narejen hrastov parket.[/b]


13.jpg


Skoraj končano, vrata bodo smrekova z polnili naredil jih bo lokalni tišlar.[/b]


14.jpg

lepo, super narejeno

dobro ste uredil. eno vprašanje; čigavo je steklo na tuš kadi.

lp

komplet tuš kad in steklo je od proizvajalca Geo http://www.geoprodukte.com/display_duschwand.php?type=3&item=geoalba1007...

kupljeno v Bauhausu Villach

Čudovito tole!!! Men je ta les in poden, ter tisti kamen na zidu,kopalnici čudovito!!! Da ne omenim pobrušene stare škarnike, ki imajo temne grče in razpoke od dolgih let sušenja... fenomenalni look!! Nasmešek

Hvala, look je bolj english style, moram poudariti da tu razne parne zapore, prezračevalni kanali odpovejo, tudi knaufanje je potrebno prilagoditi situaciji (neravni zidovi, krivo ostrešje, neraven pod itd..), vse je bilo bolj ali manj improviziranje, neglede na to smo stmeli k kvaliteti predvsem stikov, izolacije itd..

Zelo lepo. Všečno stanovanje, zanima pa me kako ste rešili zamakanje vode v kamen v tušu oz. da voda ne teče v fuge in zamak gips plošč??? Hvala za odgovor

V bistvu to sploh ni kamen so ploščice 30x60 v katere je vtisnjen relief kamnov. Položiš in normalno zafugiraš. Osebno se mi ne dopadejo ker izgleda preveč umetno, bolje bi pasal mozaik.Ampak o okusih se ne razglablja..baje Pomežik

Te smem uprašat za parket, kje si ga dobil ?

pohvalno zelo lepo Nasmešek))). Tisto ste dimnik oblekli v kamen ?

lp mare

Parket je izdelal lokalni tišlar. Tudi hrastov les je domač zračno sušen par let.
v bistvu so dilce različnih velikosti ki se jih z posebnim lepilom prilepi na osb z sponkami iz zračne pištole. Kamen ob dimniku je iz bauhausa.

Pozdravljen!

Jst bi imel za zrihtat podobno mansardo oz. zgornji štuk vrstne hiške...
in me zanime,če mate to kako firmo oz. s.p.,bi mogoče prišli to zadevo pogledat
in se pogovorili potem naprej!? Lahko vam pa tud slike za začetk pošlem?

LP


Vse na ZS.

eno vprašanje: zakaj misliš da je kermaika popokala? čemu torej služi folija "ditra"?

Popokala je ker je pod fleksibilen, problem bi mogoče rešili če bi naredili gosto konstrukcijo, kar pa je v kopalnici problem zaradi inštalacij.

kotar, imam enako željo, kot joshko1, torej kontakt firme, s katero bi se mogoče dogovoril za ogled mojega podstrešja, seveda na ZS.

Enkratno izgleda tole zgoraj. Sem kje spregledal, kolikšna je bila investicija zgoraj narejenega ?

pozdrav

Ni mi jasn KAKO se pošlje ZS,pomoč!?? Nasmešek

Mene tudi zanimajo okvirni stroški materijala, če ni skrtivnost.
Lp

Mene pa zanima kako ste nasraufal knauf med špirovci (da ostanejo zunaj, vidni) lp

Zdravo,

si pripravljen deliti kakšne podatke o dimenzijah podkonstrukcije za OSB pod? Kakšen je razmak med morali, na koliko so podprti ipd? So potem obe plasti vijačeni v podkonstruckijo ali so položene plavajoče?

Hvala in lep pozdrav,
Puma