Prenova stanovanja 2/7 - Priprava sten in stropov

0

Po končanih strojnih inštalacijah je sledila priprava sten in stropov. Na stenah se je v 40+ letih nabralo lepo število plasti barve, ponekod v različnih odtenkih, ki je marsikje odstopala. Pošpohtlali smo kar se je dalo in pokitali da smo dobili ravne stene. V nekaterih prostorih smo spustili strop, po eni strani ker sem želel imeti vgradne lučke, po drugi strani pa ker je bila na nekaterih mestih razpoka po celi dolžini prostora. Te razpoke so sovpadale z razpokami po tleh in stenah. Na ogledu je bil statik in pravi da gre za "dihanje hiše", sploh ker se te razpoke pojavljajo v nadstropju pod mano in nad mano. V kopalnici smo eno steno malenkost prestavili in videli da so stropi različnih višin. Ker dveh cm nismo želeli zgoljufati, smo strop spustili.


IMG_4333.JPG
Groba obdelava sten

IMG_4335.JPG

IMG_4344.JPG
V WC je prišel vgradni kotliček

IMG_4347.JPG

IMG_4373.JPG

IMG_4489.JPG
Spuščanje stropa v spalnici. Vidna je razpoka na stropu.

IMG_4537.JPG

IMG_4575.JPG
Spuščanje stropa v kopalnici

IMG_4577.JPG
Kopalnica, videti je razlika iz druge sobe

IMG_4600.JPG
Zob nad kuhinjskim pultom

IMG_4602.JPG
Tukaj so vidne cevi, ki povezujejo klimi. Ena je v dnevni sobi, ena na hodniku. Ker nisem želel štemati zidov po nepotrebnem zaradi padca, smo cevi dali pod strop in jih skrili pod zob iz gips plošč. V ta zob smo silom prilike dali še majhne luči.

IMG_4614.JPG
Kopalnica

IMG_4692.JPG
Kuhinja

Stene so podletane kjer je bilo potrebno in brušene z žirafo. Gips plošče na stropih so bile kitane po celi površini, ne samo na spojih. V tem primeru čez čas ne pride do spremembe tona barve med ploščo in spojem.

Nadaljevanje sledi Nasmešek