Prenova stanovanja 1/7 - Začetek del in inštalacije

0

Prav lepo pozdravljeni !

Že nekaj let spremljam forum, se učim, sprašujem in zbiram ideje. Včasih sem tudi kaj vprašal, predvsem mi je bila neznanka zvočna izolacija tal in ogrevanje neizolirane hiše, saj je težko biti pameten, sploh pri različnih parametrih, kot je npr. lokacija objekta.
Po dolgem načrtovanju in zbiranju financ smo se lotili prenove stanovanja v Portorožu. Najprej je bilo vprašanje ali se naredi samo da je nekaj videt; beljenje, zamenjava pohištva ali se naredi od a-ž vse kar je možno, da se izboljša bivalne pogoje. Ker me je najbolj motila trenutna zvočna izolacija proti spodnjem stanovanju, ki je ni bilo in želja da nismo ujetniki lastnega stanovanja zaradi tega, smo se odločili za kompletno prenovo. V bistvu so se fronte sproti odpirale. Za zvočno izolacijo je potrebno odstraniti tlake. Ko je to razbito bi lahko električne vtičnice postavili po lastni želji, stare vodovodne cevi je bilo potrebno zamenjati in tako je šlo do točke, ko smo odstranili in zamenjali kompletno vse. Verjamem da je bil vsak v podobni dilemi vendar lahko rečem da mi ni žal, kljub bistveno večjemu finančnemu vložku. Ampak sedaj je stanovanje novo.

Ker sem se od vas veliko naučil in je edino pravilno da svojo prenovo delim z vami, počasi nastaja tale spletnik.

Hodnik pred pričetnom
Pogled na hodnik, pred akcijo

IMG_3980.JPG
Izboijanje tlakov

IMG_3981.JPG
Dnevna soba

IMG_3984.JPG
Je že težje hoditi

IMG_3993.JPG

IMG_3995.JPG
Kopalnica je bila ene 10 let nazaj prenovljena, vendar nam banja ni ustrezala, pa še postavitev smo želeli spremenit. Tudi to je šlo ven..

IMG_4010.JPG
Elektrika je zarisana

IMG_4160.JPG
Namesto banje pride v kopalnico tuš kad zato smo prestavili armaturo na drugo steno

IMG_4167.JPG
Inštalacija za klimo v dnevni sobi. Ker gre za split in je druga klima v hodniku, smo cevi ki jih povezujejo dali pod strop. Ker ni padca, se bo kondenz odvajal s pomočjo črpalke. Te cevi pa bodo skrite v knauf zob z lučkami.

IMG_4278.JPG

IMG_4574.JPG
Elektro omarica

IMG_4760.JPG
Zaradi omejitve z vošino tlakov, se cevi niso smele križati. Vsa čast električarju za lepo izvedbo, čeprav mislim da me je večkrat preklel, ko je štemal pod cevmi

IMG_4761.JPG
Avtoceste

IMG_4766.JPG

Povezovanje cevi je potekala tik pred tlaki, zato da se po njih ne hodi med drugimi deli na objeku. Sem se pa večkrat v tej fazi vprašal kaj je bilo tega treba in sem včasih malo podmovil v vse skupaj. V končni fazi se je v starem stanovanju dalo živeti, zdej pa imam gradbišče.. Nadaljevanje sledi Nasmešek