Zidanje Gregorjanke 3 - zemeljska dela

0

Pravijo, da prazen list papirja vse prenese… no v bistvu so zemeljska dela vso prvotno arhitekturno idejo močno spremenile. Sreča je bila, da sva dobila dobrega izvajalca za zemeljska dela, kateri se ni ustrašil hriba in si je že na prvem uvodnem ogledu skristaliziral v glavi vse smernice izkopa upoštevajoč najine želje, da se skozi izkop že delno uredi okolica.

Stanje dovozne ceste pred izkopom.
1a.jpg

1b.jpg

2_6.jpg

In sva tudi midva dočakala »malo« mrcinco.
4_6.jpg

Saj veste tisto, prve ne pozabiš nikoli…pa tudi če je žlica bagra…
5_7.jpg

Pot je urejena…
6_6.jpg
7_9.jpg

Ma bagerist je hiter.
8_7.jpg

In dva kamiona komaj dohajata odvažati…
9_5.jpg

10_5.jpg

In ni več stare drvarnice.
11_5.jpg
12_3.jpg

In prišli smo do trenutka, da je ponovno prišel geodet in zopet označil točke.
13_2.jpg
14_2.jpg

Pri podiranju stopnic in stare AB plošče drvarnice pa malo teme pred očmi. Prišli smo na pas nestabilnega območja in obenem imeli malo plazu na tem delu. Mislim vse povsod skala in tisti zadnji vogal pa sama zemlja… Po nasvetu geomehanika smo se odločili dodatno izvesti oporni zid v višini 3 metre in dolžine 30 metrov. V tej fazi smo morali dodatno celoten teren poglobiti še za slab meter, da bomo izvedli uvaljano tamponsko nasutje na predvideno višino po celotnem delu kjer bo stala hiša.
15_2.jpg

Glede na dano situacijo smo izkop z veliko mrcino naredili do te mere, da bo naslednjič lahko izvajalec del prišel z manjšim bagrom.
16_0.jpg
17_0.jpg
18_0.jpg

Ni nam uspelo drugega kot začeti urejati dokumentacijo za pridobitev GD za oporni zid in zopet smo podaljšali faze poteka gradnje za 2 meseca…

Se nadaljuje…

Uh. Cesta, skala, škarpa. Bi blo verjetno še ceneje, če bi si kupila eno bolj "normalno" parcelo.

Mogoče bi bilo res kaj ceneje, če bi bila normalna parcela. Samo normalna parcela ima tudi nenormalno ceno. Tudi večina znancev je nama reklo, če sva … da greva gradit v to parcelo. Če pogledam pa sedaj fazo v kateri smo - zidanje hiše, se nama pa samo nasmiha ker sva enotnega mnenja, da sva se pravilno odločila.

že v štartu si znižal ceno svoje bajte zaradi parcele

škoda, ker se zna zgodit da nebo vredna tistega materiala ki bo vgrajen na parceli.

Mogoče res kar se tiče same vrednosti glede na vložek in vloženi trud. Samo lokacija je pa edinstvena v našem kraju. Bo pač še ena hiša na klancu in za naju bo imela neprecenljivo vrednost. Komaj čakava, da damo streho gor...

upamo na kakšno slikco, lp in srečno