Zidanje Gregorjanke 1

0

No pa sva tudi midva začela z gradnjo hišice na lepi strani sonca. Glede na to, da sva zemljišče dobila od ženinih staršev in to na srečo zazidljivo zemljišče na sončni lokaciji smo dokaj hitro začeli z postopkom urejanja dokumentacije. Od prvega prihoda geodeta do vpisa v zemljiško knjigo je bilo potrebno cca 3 mesece. S starši je bilo dogovorjeno, da pri pridobitvi zemljišča poskrbiva le za prestavitev drvarnice z nadstrešnico na drugo izbrano lokacijo. Po izbrani lokaciji in vloženi dokumentaciji na občino smo po cca2 mesecih dobili sklep GD za nezahtevni objekt, vmes je prišel pristojni logar kateri je označil drevesa na zemljišču za posek in smo začeli z prestavitvijo drvarnice.

Res jo je bilo škoda podret…
1_7.jpg

Izkop terena in pripravljena plošča.
2_5.jpg

Začetek podiranja dreves, povečini same smreke, mislim da je bilo 16 kosov dreves.
3_5.jpg
4_5.jpg
5_6.jpg
6_5.jpg

Kolikor smo hitro podrli, sem pa 14 dni pospravljal.
7_8.jpg
8_6.jpg

In skoraj že vse pospravljeno ter pripravljeno za kresovanje.
9_4.jpg

Po pripravljeni plošči in med pospravljanjem dreves smo tuhtali s čim pozidati drvarnico. Narisal sem nekaj načrtov in na koncu smo se odločili, da pozidamo iz cepljenih zidakov v sivi barvi. Sledil je načrt zidanja iz katerega sem ven potegnil ves potreben material, 650 kosov enostransko cepljenih zidakov, 90 kosov cepljenih zidakov za stebre in cca 600 kg armaturnih palic.
10_4.jpg

Glede na to, da je prvotna drvarnica bila stara 10 let in da se malo prišpara sem celotno ostrešje lastnoročno odstranil, pobral ven vse žeblje, očistil les in strešnike ter pripravil na vgradnjo na novo drvarnico.
11_4.jpg
12_2.jpg

Nova drvarnica s »staro« streho.
13_1.jpg

In v končani izvedbi.
14_1.jpg

In vse kar je ostalo od stare drvarnice, katero se bo podiralo pri samem izkopu.
15_1.jpg

Se nadaljuje...

Pridni, sam sem ravno približno malo čez polovico adaptacije,nadzidave in izdelavi prizidka. Se pa tudi tudi sam spravljam pisat spletnik ampak sedaj med gradnjo nekakor ni časa. Le tako naprej in uspešno gradnjo. Pa vse pohvale za spletnik. Lp Rok

No saj bo tudi adaptacija ti uspela. Midva sva bila v tem vašem položaju cca 10 let nazaj. Tudi vam uspešno...