Avtonadstrešek

0

Že lep čas se mi je motalo po glavi, da si naredim en nadstrešek za avto. In tako je lani septembra ko smo delali škarpo le to obenem prišlo na vrsto. Zaradi pomankanja materiala za zasutje škarpe sem se na hitro odločil, da poleg drvarnice naredi bagerist izkop in ta material zasuje za škarpo. Tako sta bile rešeni obe zadevi- škarpa je bila zasuta pa še izkop za nadstrešek smo naredili. Po zanimanju na občini glede papirjev če lahko povečam drvarnico na slabih 50m2 in po pritrdilnem odgovoru sem se lotil v začetku lanskega oktobra lastnoročne izdelave nadstreška dimenzije 3x4.5 metrov.
Ker je bilo treba loviti isto višino cele drvarnice sem se odločil za pasovne temelje. Naredil sem izkop, zalil s podložnim betonom, vmes sem si naredil pripravo za krivljenje armature in po 3 dnevih sem temelje končal.
1_4.jpg
2_4.jpg
Naročil sem les za ostrešje in v lokalni zadrugi nabavil ves ostali material. Zidal sem s polnilnimi zidaki ter vmes dajal armaturo. Po zidanju sem naredil HI, položil drenažno cev v betonsko posteljico, namontiral čepkasto folijo in zasul z drenažnim peskom. Po 10 dnevih je prišel material za streho, nakar sem podrl en del obstoječe strehe na drvarnici in si za en dan sposodil soseda da sva zvezala ostrešje s streho drvarnice in jo z ženo nato pokrila. Fertik je bilo malo pred prvim snegom.
3_4.jpg
Po prezimitvi strehce in malo našparanem denarčku sem letos poleti nadaljeval z delom. Podaljšal sem žlebove,
4_4.jpg
5_5.jpg
Naredil sem strop v starem slogu in ugotovil, da mi pride poročni "križ" še kako prav Na vsa usta
6_4.jpg
Nato sem položil še robnike , da avto lahko parkiram v "nulo", izdelal fasado in na koncu še iz strani zaprl.
7_7.jpg
8_5.jpg
Zdej me pa še čaka zaključni sloj fasade in ene par malenkosti ter enkrat v bodoče še afalt.
Vse skupaj sem imel dela za dober mesec, za material pa sem odštel slaba 2 tisočaka.

Super Gregorjanc, lično in lepo izpadlo. V jesen sem se tudi sam boril z nadstreškom, mogoče objavim spletnik ko bo kakšna prilika.
lpk