homemade microtopping kopalnica

10
Povprečno: 10 (6 glasov )

Vedno sem z veseljem prebiral spletnike na tej strani in tako dobil marsikateri navdih, ki je pri gradnji hiše še kako pomemben.

Zato sem se odločil, da tudi jaz z vami delim en moj projekt kopalnice.

Že dolgo časa sem si delal lušte s kopalnicami brez stenskih ploščici, vendar je cena (materiala in dela) microtoppinga zelo visoka. Zato sem se odločil, da naredim malo po svoje.

Vse ostalo pa je prikazano v filmu:

https://www.youtube.com/watch?v=1nw_ucCJoQM

kopalnica.png

Če vam bo všeč, lahko z vami delim še kakšen drug projekt, ki ni čisto po standardnih smernicah Nasmešek

Super! Sam niti ne poznam vseh možnosti "gradnje" in materialov, tako, da prav z zanimanjem pogledam takšne posnetke.
Sem sam svoj mojster in na podlagi izkušenj ostalih naredim manj napak pri svojem delu doma.

Se popolnoma strinjam. Tud jaz sem povsem "hobi program", ki večino časa v službi presedi v pisarni. In zato še toliko raje poskusiš narediti kaj sam. Velikokrat tudi ne uspe, kot si si zamislil, ampak ko uspe, je pa ves trud poplačan.
In tudi sam zelo rad zbiram ideje in navdihe na takšen način.

Keramiko sem naprimer polagal drugič v življenju - pa si pogledaš kakšen film, kakšno sliko, vprašaš kakšnega mojstra... Res je, da gre vse skupaj bolj počasi, je pa zagotovo boljši občutek Na vsa usta

kapo dol. sploh mi je všeč pohištvo...

Saj ne morem verjeti. In uporabil si večino proizvodov domačega proizvajalca o katerih se nam nekaterim niti sanja ne. Kakšno trdoto stiropor plošče si uporabil za oblogo banje? Kako debelo ploščo in koliko globoko si zarezal z žago? Si jo s čim ojačal na zunanji strani (pred obdelavo in mrežico), da pri krivljenju ni počila? Izjemno zanimiv spletnik in kot so že rekli, kapo dol.

Pohištvo je super, kopalnica je 1A!

Če si zaposlen v JUB-u, si izvedel izjemno promocijo in te morajo nagraditi!

Nasmešek

Hvala Johan, zelo dobro predvidevaš Pomežik

Res je, uporabil sem samo slovenske proizvode (nekateri so sicer še v fazi razvoja, ampak bodo kmalu dostopni vsem)

Stiropor sem pa tako za banjo, kot za pult uporabil gradbenega s tlačno trdnostjo 200. Povsod sem uporabil debeline 4 cm, pri banji pa sem zarezal nekje do 3/4 - da pustiš vsaj 1 cm "mesa". Za večje radije (kot je tudi pri banji) ni prej potrebno nobene dodatne ojačitve na zunanji strani. Če bi bili pa radiji manjši (bolj zakrivljen stiropor), pa bi bilo potrebno z zunanje strani že prej ojačati z mrežico ampak ne v fasadnem lepilu temveč v cementni hidroizolaciji, ki je veliko bolj fleksibilna - to kar uporabljamo pred polaganjem ploščic - v mojem primeru HYDROSOL Superflex (po domače Mapelastik oz. Hidrozan). Ta sistem se vedno bolj uporablja tudi pri izdelavi fasad brez cokla na podzidkih, da se pol metra od tal namesto v lepilo mrežica vtopi v cementno hidroizolacijo in s tem preprečimo kapilarni dvig v lepilu (v ometu je že v osnovi preprečen) in s tem mehurjenje ometa.

Če imate še kakšno vprašanje, z veseljem odgovorim Na vsa usta

Kapo dol, vrhunski izdelek.

Jaz imam narediti po celi hiši razsvetljavo v tem stilu, kot si naredil nad banjo.
Kakšen LED trak si uporabil, svetilnost, garancija?
Mene skrbi predvsem koliko časa bodo zdržale LED-ice, ko enkrat ena pregori ni več to to Žalosten

Na vsa usta Na vsa usta Na vsa usta
Hvala za odgovor. Novi JUB-ovi proizvodi - prav šel sem na JUB-ovo spletno stran, da malo pogledam. Ja se bo treba malo izobraziti.

Hvala in pohvala!!

Johan, oglasite se enkrat v Dolu, pa vam v živo pokažem nove sisteme, pa še kakšno lahko rečeva.

Kar se tiče pa LEDic, pa jih je v kopalnic kar 16m. Poleg 2x2m nad banjo, je še 3x2m v tušu, 2x2m nad pultom in dobra 2m nad ogledalom. Naredil sem dve različni veji - za tuš in banjo sem zvezal posebej in tisto nad pultom in ogledalom posebej, na obe sem dal svoje stikalo za temnjenje in moram reči, da je res dobro izpadlo. Tudi sam nisem imel pojma, kakšne, koliko, kakšna barva,... Vedel sem samo, da želim imeti tiste, ki so 120 LED/m, da se ne vidi "pikic" ampak zgleda kot enotna luč, kako močne pa tudi nisem vedel in sem potem vzel 12W/m (digitklik), pa moram reči, da je za kopalnico ravno dovolj, ne bi bilo nič narobe, če bi bile še malo močnejše. Sem jih pa tudi jaz dal povsod - po hodniku, v otroških sobah,... Lahko mi pišete na ZS, pa vam pošljem slike še od ostalih prostorov.
Tako, da v sobah, kjer imam povprečno nekje 8m trakov, bom dal pa 20W/m (INLED) in prav tako povsod tudi stikala z možnostjo zatemnitve (30€ led stikalo + daljinec)
Drugače pa ni nobena težava zamenjati trak tudi ko pregori. Sem se tudi jaz bal, da bom imel več težav z lotanjem, ampak je šlo zelo hitro. Paziti morate samo, če boste imeli stikalo za zatemnitev, da bo dovolj žilni kabel - še posebno če bo več vej.

Resnično vrhunska izvedba!
Me pa zanima kakšna je bila cena materiala po m2, če to ni skrivnost? In tudi, kje se da sistem dobiti, saj na Jubovi spletni strani nisem zasledila vseh izdelkov. Nasmešek

Zdravo Eva,
Material bo uradno lansiran s 1.3.2019. Cena vseh komponent pa bo nekje 8 €/m2. Izvajalec pa samo za delo računa nekje 20 €/m2.

Če ste zainteresirani, me kontaktirajte na zasebno in dokler ni material še zunaj, lahko zapeljemo to kot validacijo na način, da dobite material po simbolični ceni, uredite si samo izvajalca.

Pozdrav. Tudi mene zanima ta izdelava kopalnice brez ploščic.se lahko nanasa na mavčne plošce? Je to ze v prodaji