Najbolj brani spletniki

Zadnjih 7 dni:

 
 

Pomladitev starejšega stanovanja v lastni režiji - 16 del - druga spalnica - elektrika

0

In smo prišli že do druge spalnice, katere stanje se ni spreminjalo zadnjih 6 mesecev in je bila še zdanje gradbišče v stanovanju. Dela v tej spalnici sem odlašal, ker sem vedel, da bo z njo največ komplikacij.

Kot prvo je potrebno zelo previdno štemat kanale na steni, ki pregrajuje spalnici, ker lahko hitro poškodujem že prenovljeno steno in predvideval sem, da bo potrebno lupit vso barvo na stropu, kar se je izkazalo za pravilno predvidevanje.

2015-12-13_10.37.14.jpg

Prostor je bilo potrebno najprej spraznit in potem zaščitit parket. Naj kar tukaj povem, da je bambusov parket ena največjih bedarij, kar sem jih kdaj imel. Veliko bolje je, da vgradiš kvaliteten laminat, ki je odporen na vse, razen tekočino in ga poceni položiš in zamenjaš. Če bi se mi dalo, bi najraje vrgel tale parket ven in položil laminat, ker je parket po 6 letih normalne uporabe že močno poškodovan. Če bi zdajle na novo polagal tla, bi položil PVC VINIL na klik sistem, odporen na tekočine in bi bilo to čista zmaga. Ker imava dva psa se laminat ne obnese najbolj in bi bil PVC veliko boljša izbira.

2015-12-14_19.51.12.jpg

Desno zgoraj je predviden prostor za enoto klime, svoja varovalka Nasmešek

2016-01-02_12.43.22.jpg

Treba je predvidit kje bo kaj priklopljeno, potem pa kar po starem in dodaš še eno, dve cevi viška, če bo kdaj prišlo prav. V tej sobi je na koncu položeno skoraj 100m kanalov.

2016-01-02_12.43.33.jpg

Cevi hitro ne bo zmanjkalo.

2016-01-10_17.36.39.jpg

Ta stena je šla zelo počasi, ker je zelo tenka in hitro preštemaš na drugo stran. Debela je samo za eno opeko, kar ni nič... Tukaj bo tudi omara, tako da zato samo ena sedemmestna doza spodaj, da bo vseeno na voljo elektrika in LAN priključek.

2016-01-10_17.36.27.jpg

In še zunanja stena. Če pozorno pogledate se vidi prostor za kanal, ki gre do okenske police. To je narejeno zato, ker bom pod okensko polico vgradil LED trak, ki bo skrbel za malo ambientalne osvetlitve. Polica gre po celi dolžini stene in bo izpadlo kar lepo. Ne želim pa, da se kjerkoli vidi del napeljave, tako da pridejo kabli ven direktno pod robom police, vse skrito očem Nasmešek Škoda le, da se tega nisem spomnil že za druge prostore.

Vmes sem še olupil cel strop in popravil še par malenkosti, sedaj pa prostor čaka, da ga do konca pripravim, omrežim, pokitam, prebelim in vselim Nasmešek