Najbolj brani spletniki

Zadnjih 7 dni:

Najbolj komentirani spletniki

Zadnjih 7 dni:

 
 

obzidava kamina HAKR ZEUS 201

0

Tako smo pa mi obzidali kamin HAKR ZEUS 201. Ytong, lepilo, rešetke, dimniške tuljave, nekaj piva in dost potrpljenja.

dovod zraka

preklada

preklada 2

test

test 2

dimnik

finale

To ste delali za parketom? Kako ste izračunali odprtino, ki jo je bilo treba pustiti v parketu?

Ne, zadnja slika je slikana po obzidavi kamina.

Začeli smo na golem estrihu Pomežik

Lp, A

Lep izdelek. Ali je tlak pod kaminom polna betonirana plošča ali si ga položil na talno izolacijo z estrihom? Sprašujem zaradi teže celotnega sistema in nosilnosti tlaka.

Postavljeno je direktno na estrih, nisem nič izrezoval estriha in polnil betona. Zaradi teže se ne bojim, ker le-ta ni prevelika, sem videl zelo težje stvari stati direktno na estrihu, in to samo na štirih nogicah (pritisk po točkah), jaz pa imam spodaj siporeks širine 20cm, tako da mislim da je teža lepo razporejena. Sprašuješ zaradi pokanja estriha ?
lp,a

Sprašujem predvsem zaradi eventuelnega posedanja saj imam 11 cm EPS100 in 6 cm estriha. Kamin bom delal v drugi fazi - čez leto ali dve (problem finančnih sredstev Žalosten) tako, da bom izrezal parket in položil kot ti na siporeks. Koliko izolacije ter estriha v cm pa imaš ti?

Jaz sem pri podobni zadevi in dilemi. Ker najprej nisem predideval kamina, imam na tem mestu, za katerega sem se odločil postaviti kamin, estrih ( 5cm EPS 100 + talno ogrevanje + 4 do 5 cm estriha ). Sedaj pa se kar malo bojim, da bo pri postavitvi podobnega kamina estrih počil.

lepo, s čim boš pa obdelal ali oblepil kamin? s kakim kamnom? škoda da nisi šamotnih plošč dal vmes, bi ti zadeva kr dalj časa akumulirala toploto, drgač pa super zadeva za zimo, mi mamo tud kaminček in ga priporočam vsem, ker je nor za zimo Zelenko lp j

Vedno sem hotel imeti kamin v takšni, enostavni in minimalistični obliki. Tole sem opazil, vzel za vzorec in tudi v naši hiši zdaj stoji podoben kamin. Samogradnja je prinesla nekaj začetniških muk, toda tudi polno smeha, dobre volje in super občutka, da znaš sam nekaj dobrega narediti. Ob občutnem prihranku seveda...

Kaj prva slika je dovod zraka?