Kopalna kad - nebomgabiksal
nazaj na seznam kategorij vsi albumi tega avtorja
4
Povprečno: 4 (8 glasov )
IMG_4446.JPG

Kratek opis slike: 

Preliv je tudi izliv, zato ni pipe (Hansgrohe Exafill)

2/5
prvaprejšnjanaslednjazadnja
Objavljeno v albumu: Kopalnica v nastajanju

Ful lepa kopalnica ... sam eno pripombo bi imela ... ful lepo vse naredite (drage ploščice pa burdure, hude pipe, nora postavitev itd.) potem date pa na rob kadi pa stenc te grde široke plastične kotnike ... to mi ne bo nikoli jasno.

Meni tudi ne... Žalosten V bistvu en detajl, ki ga s keramičarjem nisva dobro dorekla in zdaj je kar je. Brzina nije uvjek vrlina.

Mene pa mal modeli zanimajo Nasmešek
Banje in pa ppipe?

O tehle brušenih robovih je žolčna razprava na forumu. Na zidu kjer je okroglina ti je lahko staknil vogal pod 45 stopinj, ostalega se mu pa ni dalo. Ni mi jasno, kako da sam ni opazil, da dela kiks.

@terakota, tako je to če dela za 12€/m2 Pomežik Mal heca, na ravninah se je potrudil in naredil res lepo. Kopalnico je pustil za na koncu pa se mu verjetno ni dalo - same krivine.
Tam na levi strani slike - stena v 'S' - tisto bi moral brustiti. Potem vse letvice pred banjo, pa stopnica, pa levo tisti zid, ki malo skriva banjo. Mislim, da ni bilo volje. Pa če bi mi rekel naj mu dam 10€/tm zraven bi mu dal, ampak se ne zna prodajat.
¸
@gas, kad je Danline Oval pipa pa Newform flu-x
http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=6&t=23191
Keramika in podniki pa iz italije.

A tisti "S" ni brušen? Sem mislil da je. Se pravi, da je kar na "T" robove skupaj staknil? Res škoda, pa tako prestižno zasnovana kopalnica...

No saj jaz imam tut zidano kopalnico in oblečeno v keramiko in me je keramičar koj vprašal kake kotnike da na robove ... pa sem mu to idejo v kali zatrla in vstrajala pri brušenih robovih povsod tam kjer ni robnikov (okoli pulta) ... je malo pisano gledal in klel ko je 2 dni samo robove brusil ... samo imam pa zdaj to kar sem hotela Pomežik

V bistvu sem se odločil - tele grde kotnike/letvice bom nekako poskusil spraviti vsaj v srebrno ali zlato barvo. Ker pa so plastične letvice moram najti eno lepo barvo, da se ne bo luščila. Bo potem bistveno bolje.
.
V naslednji kopalnici pa idealno Pomežik

Barva naj bo čimbolj podobna barvi keramičnih ploščic. Upam, da ti uspe najti kaj takega.

Ja se strinjam s Terakoto ... ne srebrnih ali zlatih narest.

Lepo...

Meni se ti robovi spet ne zdijo tako hudo narobe.... Mogoče izhajam iz lastne izkušnje, ko sem hotela imeti super kopalnico, pa mi je nazadnje poleg pregrešno dragih ploščic (ki so mimogrede za potolčti...) in pregrešno dragega keramičarja izpadla vse prej ko super..... Kot prvo sem ravno komplicirala pri teh brušenih stikih, da mi je ušlo kar nekaj kermičarjev, zadnji pa mi je zato ceno pošteno zasolil.... Rajši bi imela kakšen inox rob, pa malo svetlejše fuge, ker je sedanji izgled, ko je vse v isti sivi barvi živ obup....

Tako da, tvoja kopalnica je super....

Lep dan! Nia

Čisto ok je. Sploh se nisem zavzela za robove.

Tista stena levo je zanimivo zaokrožena, ampak za dosledno izpeljan koncept, bi morala biti tudi obloga kadi in stopnica enako oblikovana, tako da imam bolj mešane občutke ob pogledu na celoto.
Pa naj ne bo lastnik užaljen, prosim!
Zadeva je vsekakor veliko bolj ambiciozno zastavljena kot večina kopalnic, ampak bi se dalo pridet tudi dlje.

Tudi midva sva se kar navadila na bele letvice. Vsekakor imam rajši bele kot pa kakršnekoli barve oluščene. Ne vem če bova kaj barvala. Naprej čarava, ko bo vse zmontirano in bo kopalnica dobila not odtenek že zaradi tega Pomežik

Ne vem ali je kad namenjena samo uživanciji ali samo na splošno za umivanje. Ker če je namenjena tudi uživanciji bi bilo smotrno tiste stene odstraniti in pogled iz kadi obogatiti tudi z oknom in pogledom v naravo. Preveč ograjeno od prostora deluje. Plastični kotniki.... ploščice so bile najbrž kar zajeten strošek ker so lepe škoda da še niste reskirali za bolj "nobl" kotnike. Tisto črno kamenje pa tudi ven pada. Boljše bi bilo da ste tiste ploščice, ki ste jih potratili za nepotrebne stene oblekli do stropa.

Kopalnica oblečena do stropa nama je že malo 'mem', pa tudi ploščice niso nek luksuz - samo poiskati je treba. Okoli 22€/m2; položene so na stik, ampak na žalost niso vse najbolj ravne Žalosten
.
Iz kadi imaš pogled v nebo skozi strešno okno - če bi pa v steno delal luknjo bi gledal notranjost napušča Pomežik
.
Čakam Ludvika in mizarja, potem pa še kakšna slikca.

He, he, "nebomgabiksal".... No, verjetno si že tako al tako pričakoval da bodo različni komentarji.... Meni je prav hecno, ko jih berem, in bi vsak nekaj predrugačil....

Jaz ti bom še enkrat izrekla pohvalo - tudi zato, da ste se tako preudarno, pa vendar zelo stilsko odločili pri izbiri ploščic..... Jaz še sedaj ne morem mojih (s petkratno navedeno ceno) prebavit .....

Lep dan! Nia

...ja pa še tole.... ploščice do stropa so pa danes res že redke...čeprav spoštujem tudi te okuse.....

Mi jih imamo le v tušu, 60 cm nad kadjo, pri umivalnikih pa le pralno barvo....

Lep dan! Nia

Zamisel kopalnice je odlična,napaka je pri robovih,če so brušeni naj bodo vsi brušeni, če so iz pvc vogalnika naj bodo vsi taki,v tem primeru bi se verjetno odločil za brušen rob ali bi poiskal originalne zaključne vogalnike iz keramike kar tudi obstaja.

joj, samo kotniki so res adijo. meni jih je tudi keramičar privlekel take bele, pa mam smetana ploščice in sem šla takrat še v lov za alu...so sicer dragi ko šus, samo za pogledat pa so neprimerno bolj užitni.

Ekola, po kakšnem mesecu bivanja v kopalnici.
1) kotniki niti niso tako moteči
2) en mulo je že padel na stopnico, zato fino, da ni oster rob
3) za takšno ceno kot je bilo položeno je OK (sam sem si kriv)
4) naslednjič bo bolje Pomežik

se opravićujem če bo neumno vprašanje ampak...una S stenca na levi je iz česa postavljena? siporex al je suha montaža?

Siporeks in na vrhu venec...

Živjo,
mene pa zanima kdo je proizvajalec kadi? Všeč mi joe namreč da je pipa vgrajena v robu banje - to je najbrž že banja tako oblikovana ane?

Hvala

to lahko narediš na kateri koli banji ,pogoj je le ta, da ima dovolj velik rob

Kad je Daline Oval (danska)

Ne moreš verjet da lahko grdi plastični kotniki lepo kopalnico spremenijo v ....... grozno . Ne bi mu plačala niti evra, sory ! Če se je zafrkaval z okroglino na zidku bi lahko tako naredil vse. Z zakonom bo prepovedala te gnusne kotnike. Imaš tisoč drugih rešitev......
Pa brez zamere....

pri nas je tudi (sicer že prejšnji lastnik) dopustil tako neumnost. s tem, da so naše lajštice še celo v "zlati" barvi. ne razumem, ploščice so izbrali v dizajnu travertina ali neke podobne kamnine, okrog banje pa so dali ogabne zlate lajštice. zanimivo pa je, da keramičar sicer očitno obvlada polaganje na brušen stik, ker so nekateri vogali zelo lepo brušeni in stičeni. le okrog banje pa ne ...

A nišo ste naredili iz knaufa?

Če lahko še jaz dodam svoj komentar glede robov... Nikoli ne bi imela brušenih robov, ampak raje letvice, in to zaokrožene, kot so tele na sliki, če jih prav vidim. Brušena keramika je ostra, in če se rukneš v tak vogal, si najbrž takoj porezan.

Jaz bi tisti zaokrožen zidek na levi naredila ravnega (ne vidim poante v okroglini) in robove zaključila tudi tam z letvicami, ravno tako tudi vdolbino za odlaganje šamponov pri banji. Ne bi pa dala belih letvic, ampak v barvi fug, če pa fug ni, v barvi ploščic, ali pa v kakšni tretji barvi. Bele delujejo bolj "plastično" kot ostale barve, čeprav so dejansko iz enakega materiala.

anja, kakšno izvedbo bi pa ti imela. položene na rob, da se z ene strani vidi rob druge ali brušene na 45 stopinj in fugiran rob.

Za ene tale varijanta z letvani ni najlepša, je pa sigurno najbolj odporna na poškodbe, in ji nič ne fali. Če bom dobil odgovor za zadnjo verzijo brušenih ploščic na rob, ti bom poslal slike, kakšne so te ploščice čez 3 -4 leta predvsem na delih, kjer so najbolj izpostavljeni mehanskim poškodbam.