Najbolj brani spletniki

Zadnjih 7 dni:

Najbolj komentirani spletniki

Zadnjih 7 dni:

 
 

Se dogaja...

0

eprav še urejava papirje, se mi zdi da se stalno nekaj dogaja, vsak dan nekaj novega.

Imeli smo en manjši problem v zvezi z dovozom na parcelo. Geodet je odmeril tako ozek dovoz, da je bilo premalo prostora še za osebni avto, kaj šele za tovornjak. Nastal je en velik problem. Krivda je bila na strani geoeta, ki bi se moral spoznati na to. Morala sva ponovno klicati lastnika, da bi nama odstopil oziroma prodal še nekaj zemlje za dovoz. Ugotovila pa sva, da je parcela, od katere naj bi nama odstopil še teh nekaj kvadratov zemlje, že prodana. Tako smo se spraševali, kaj naredit. In sva se tako dobila z novim lastnikom te zemlje, ki je bil pripravljen to zemljo odstopit, pod pogojem, da se nebi ustavil ostopek pridobivanja gradbenega dovoljenja. Kar pa bi se verjetno na žalost bi... No in smo na koncu celo ugotovili, da bi tako bilo te zemlje še vedno premalo. Parcelo pa ima ta najin sosed že tako dokaj majhno, poleg tega je prodal stanovanje in ker se mu je v interesu odselit v rekordnem času, bo zato delal montažno hišo. Tako smo se s prejšnjim lastnikom dogovorili za nekoliko večji kos njegove preostale parcele in bil je zelo fer in nama teh kvadratov ni potrebno plačati. Tako sva se potem ponudila, da delno poravnava vsaj stroške geodeta. Naredili smo pa predlog za izravnavo - ker je bila kvadratura še tako nizka, da se je dalo. Ironično je, da je parcelacijo delal najin kolega in nama povzročil nekaj skrbi, ampak se bo zato potrudil, da bo vse hitro urejeno.

No, lepo, da ste uspeli tako dobro rešiti to situacijo. Ljudje v Taboru (po domače v Šentjurju) so nasploh zelo kolegialni in zlo vredu in hkrati tudi kr zlo aktivni tako na kulturnem, kot tudi na športnem področju. Edino kar je mogoče malo smotano, da ima glavno besedo v tem kraju župnik, ki mu vsi sledijo in slepo verjamejo. Čeprav od kar je novi župan se je tudi to malo spremenilo, ker na prejšnjo županjo je mel res velik vpliv in je celo v cerkvi rekel, da naj glasujejo zanjo Zavija z očmi ...
Sm se ravno včeraj vozil malo po Taboru in sm videl, da se prav veselo gradi in da je še tudi dovolj potenciala za nove hiše, ker lokacije so res lepe!!
Pa me zanima, kje sta vidva kupila parcelo. Če sem prav ocenil potem mora biti nekje tam, kjer se že gradijo nove hiše, se pravi od cerkve desno nekje na tistem gričku, ali se motim Pomežik
No, drugače pa tako čakamo na kako slikico, pa bo potem bolj jasno Nasmešek Uživajte v delu še naprej!

LP

Ja, tam je res lepa lokacija in sta lahko res upravičeno vesela Pomežik Kar se tiče pa zemeljskih del je pa itak najbolje, da čimprej začnete, da potem lepo splanirate in utrdite podlago.
Mislim, da kar se tiče hiše, se ne da preveč komplicirat Nasmešek Tako, da se splača vsako stvar res dobro premislit, predenj karkoli ukrepaš. Midva s punco si tudi že delama različne plane in načrte, čeprav jih je še večina v glavi in trenutno bolj opazujema hiše, gledama tlorise, notranjo opremo.... lokacije seveda!! Deloma tudi zato, ker je to najina poklicna deformacija, ker sma tudi oba gradbenika (no vsaj eden od naju je že) Nasmešek Tako, da mislim, da je pri tej stvari kompliciranje upravičeno!
No, če pa ne bodo vajini otroki hodili v cerkev, bodo morali pa gasilcim, ker to je pa druga najbolj popularna dejavnost v Taboru, ker če se pa izključih iz obeh teh dveh dejavnosti, potem postaneš izoliran Nasmešek Ne, sej se hecam, ampak drugače so pa res kr aktivni na tekmovalnem področju! Drugače bota pa tudi sama kmalu ugotovila, ko bota mela kako steno postavljeno, da bodo prišli pobirat za koledarje Smeha polna skleda

Nasmešek Ja, veliko ljudi ma napačno predstavo o gasilcih. Mislil sm bl na tekmovalnem področju, kot so pionirčki in mladinci. Če ne drugega se vsaj malo družijo... Tudi sam sem mentor mladine v naši vasi in morm priznat, da kr dovolj delamo z mladimi gasilci in seveda tudi gasilkami.

No, s časoma bota pa tako najbolje sama spoznala kam in kako z otroci v vasi.... Js osebno nebi zamenjal takšnega življenja za nič!!!

Mogoče se pa vidmo v nedeljo kej na šentjurskem sejmu Pomežik