Najbolj gledani albumi

Zadnjih 7 dni:

Najbolj komentirane slike

Zadnjih 7 dni:

 
 
Dnevna soba s prelepim razgledom na Ljubljano - apodstreho
nazaj na seznam kategorij vsi albumi tega avtorja
0

Sodobno oblikovana dnevna soba s prelepim razgledom na Ljubljano

21/09/2015 - 09:48
Komentarjev: 0
Ogledov: 1488

Razgled na Ljubljano

21/09/2015 - 09:48
Komentarjev: 0
Ogledov: 1339

Centralni pogled na dnevno sobo

21/09/2015 - 09:51
Komentarjev: 0
Ogledov: 1337

Stopnice v dnevni sobi

21/09/2015 - 09:52
Komentarjev: 0
Ogledov: 1741

Vhod v dnevno sobo

21/09/2015 - 09:53
Komentarjev: 0
Ogledov: 1317

Na odlični lokaciji za ljubitelje zelenja in mestnega utripa, v mestni četrti Zelena jama, se nahaja novo stanovanjsko naselje Atrium. Razpeto med starim mestnim jedrom ter nakupovalno zabaviščnim centrom, stanovancem ponuja olajšan dostop do vse potrebne infrastrukture.
Vrhnja nadstropja stanovanjskih poslopij so načrtovana kot dupleksi, kjer pridejo na svoj račun tisti, ki cenijo pokrajino, saj se stavbe dvigajo nad ostale ter tako razkrivajo idiličen pogled na čudovit Ljubljanski grad z okolico, sodobna terasa pa stanovalcem omogoča sprostitev pri občudovanju razgleda. To prijetno okolje je prepričalo štiričlansko družino, da si tam ustvari svoj dom, pri notranjem oblikovanju prostorov pa jim je svetovala mlada ekipa arhitektov iz studija Kreatif Design.

Dupleks stanovanje je zasnovano kot dandanes vedno bolj priljubljen loft, v katerem je v enem prostoru pretočno postavljenih več funkcionalnih delov, ki se lahko glede na želje in potrebe uporabnikov zlivajo v celoto.
Medtem ko so v spodnjem nadstropju dotičnega stanovanja zbrani vsi bivalni deli, v katerih se zadržujemo podnevi, so v zgornjem, bolj zasebnem, nadstropju nameščene spalnice in shramba.

Da bi prostore optimalno izrabili, je družina v spodnje nadstropje, poleg salona, jedilnice in kuhinje, želela vnesti tudi mirnejši kotiček za delo in branje. Slednjega so arhitekti umestili v osrednji dnevni prostor, kateri zahvaljujoč veliki zastekljeni panoramski steni skozi velik del dneva zagotavlja ugodno osvetlitev za delo in branje hkrati pa omogoča idilične poglede na jugovzhod ter omogoča dostop do sončne terase. Z umestitvijo regala, ki sega do stropa so ustvarili močno linijo, ki začrta prehod med različnima funkcionalnima deloma osrednjega bivalnega prostora in ustvarja dva nasprotujoča si ambienta, hkrati pa z odprtinami med policami in razstavljenimi objekti pusti dovolj transparentnosti, da ne deluje moteče.
Ko vstopimo v prostor se nam najprej razkrije dnevni del, ki ga od delovnega kotička še dodatno razmejuje sedežna garnitura , saj vizualno oprta na regal slednjemu daje večji poudarek. Na delovni strani lahko najdemo eno izmed polic podaljšano v pisalno mizo - tako regal ne deluje le estetsko, temveč hkrati opravlja več pomembnih funkcij. V delovni kotičkek je postavljen tudi ležalnik za branje s stranskimi mizicami. Slednje so skladne z velikim regalom, omaro za televizijo ter barsko omarico, načrte zanje, pa so na željo stranke, pravtako naredili po meri.

Avtorja članka: Katja Lorenčič, Jure Janičijevič

Kreatif Design
Neubergerjeva 3
1000 Ljubljana
SLOVENIA

P: +386 31 345 400
E: andrej.kregar@kreatif-design.com
W: http://www.kreatif-design.com/