Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 11 prispevkov ] 
  Tiskanje

Domofon Bitron
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: 09 jun 2018 21:44 
Prvošolček
Prvošolček
Odsoten

Pridružen: 20 sep 2012 18:55
Prispevkov: 7
Pozdravljeni!

Tole je sicer utopično vprašanje, a morda bo vseeno kdo lahko kako pomagal.

Imamo domofon Bitron Video, ki je nenormalno glasen (slušalka v stanovanju). Vedno, ko pozvoni, me skoraj kap.
Ali obstaja način, da bi ga nekako stišal?

Nimam nikjer navodil, niti kaj drugega o podatkih. :(

Če je kaj v pomoč, domofon je ta:
Slika


Na vrh
 Profil  
 

Re: Domofon Bitron
OdgovorObjavljeno: 09 jun 2018 22:47 
Specialist
Specialist
Uporabniški avatar
Odsoten

Pridružen: 03 jun 2012 20:58
Prispevkov: 6691
Kraj: Ivančna Gorica
Brez posega elektronika ne bo šlo. V električni sklop zvočnika v slušalki bo potrebno vstaviti ustrezen upor.

Je pa to audio model domofona.


Na vrh
 Profil  
 

Re: Domofon Bitron
OdgovorObjavljeno: 10 jun 2018 08:39 
Prvošolček
Prvošolček
Odsoten

Pridružen: 20 sep 2012 18:55
Prispevkov: 7
Se pravi, bi moral priti mojster za domofone? Glede na to, da sem jaz bolj slab v teh delih.
Pa zna to vsak tak majster narediti, ali mora biti kaj specifično ?

Ta upor je treba menjati v slušalki ali v ohišju pred vrati?

Hvala


Na vrh
 Profil  
 

Re: Domofon Bitron
OdgovorObjavljeno: 10 jun 2018 12:19 
Specialist
Specialist
Uporabniški avatar
Odsoten

Pridružen: 03 jun 2012 20:58
Prispevkov: 6691
Kraj: Ivančna Gorica
Treba ga je dodati. V slušalki.


Na vrh
 Profil  
 

Re: Domofon Bitron
OdgovorObjavljeno: 10 jun 2018 16:25 
Specialist
Specialist
Odsoten

Pridružen: 12 jul 2010 23:52
Prispevkov: 1153
Če sem pravilno pobrskal po spletišču :arrow: Volume adjustment, naj bi bilo v tisti mali vrečki (poleg vijakov) zraven priložen še en imbus. Tako nekako pogledate, kje naj bi bil skrit vijak (spodaj, pri tipkah), katerega odvijete.
Oz. še prej sprobate, seveda, bolj na rahlo, če se da pri tipkah odstraniti "pokrov" (potem imbusa ne rabite, če gre "na roke" narazen).

Ko imate enoto narazen, preverite kje je označeno z INT (notranje zvonenje) oz. EXT (zunanje zvonenje).

Obračate tist gumb toliko časa, dokler ne boste zadovoljni z jakostjo zvoka.

Sestavite vse skupaj nazaj.


LP, steklenicka


Na vrh
 Profil  
 

Re: Domofon Bitron
OdgovorObjavljeno: 10 jun 2018 18:23 
Specialist
Specialist
Uporabniški avatar
Odsoten

Pridružen: 03 jun 2012 20:58
Prispevkov: 6691
Kraj: Ivančna Gorica
Nisi pravilno brskal po spletišču. Verjetno pa tega domofona razen na spletišču od blizu še nisi videl.
Lahko se po tvojem nasvetu sicer poskusi narediti, tisto zapisano "Obračate tist gumb toliko časa, dokler ne boste zadovoljni z jakostjo zvoka" sicer res drži, vendar nikakor ne za jakost poziva (zvonenja). In tudi po "sestavitvi vsega skupaj nazaj" se z glasnostjo poziva ne bo nič zgodilo. Lahko pa se zgodi da bo domofon deloval še slabše ali pa sploh ne (na področju prenosa govora). Z tistimi trimerji se nastavlja pač le obe smeri govora (glede na to da domofon podpira polno dvosmerno hkratno - duplex - komunikacijo) torej jakost pogovora v smeri od zunanjega tabloja na slušalko ter jakost pogovora v smeri od slušalke do zunanjega tabloja. In nič več. Zadeva v bistvu služi odpravljanju mikrofonije oziroma nastavitve, da ne prihaja do oscilacij (da se pri delovanju ne pojavlja tisto zoprno piskanje v slušalki). In običajno so tisti trimerji nastavljeni že tovarniško in neke potrebe po obračanju tistih gumbkov načeloma ni oziroma jih je potrebno zelo redko prenastavljati.

Lahko pa tisti ton poziva edinole v celoti odklopi, s tem, da se odstrani jumper RC. Ampak to verjetno ni želja avtorja.

V glavnem ta način nastavitev govornih nivojev v mikrofonu in na zvočniku uporablja večina proizvajalcev domofonov, vendar v tem nizkocenovnem razredu domofonov kamor spada tudi tale Bitron skoraj nihče ne omogoča zmanjševanja jakosti pozivnega tona (vsaj brez posega v domofonsko napravo ne).

Tako da - flaška - žal mimo...


Priponke:
URMET DOMUS.jpg
URMET DOMUS.jpg [ 209.38 KiB | Videno 1566 krat ]
BPT HA 200.jpg
BPT HA 200.jpg [ 75.39 KiB | Videno 1566 krat ]
BPT HAV 200.jpg
BPT HAV 200.jpg [ 143.75 KiB | Videno 1566 krat ]
Na vrh
 Profil  
 

Re: Domofon Bitron
OdgovorObjavljeno: 10 jun 2018 19:17 
Prvošolček
Prvošolček
Odsoten

Pridružen: 20 sep 2012 18:55
Prispevkov: 7
Uh, se pravi ne bo šlo. :(
Se mi zdi, da je to res en najcenejših domofonov, glede na to, da ga je tast kupoval pred že kar nekaj leti.

Vseeno vsem hvala za pomoč. Se bom vdal v usodo in trpel dalje.


Na vrh
 Profil  
 

Re: Domofon Bitron
OdgovorObjavljeno: 16 jun 2018 23:35 
Specialist
Specialist
Odsoten

Pridružen: 05 nov 2012 18:26
Prispevkov: 368
Arbajter je razložil še pa še, pozabil pa je še, da lahko omejiš poziv z uporom direktno na pozivu iz ojačevalca ali centrale če je tak tip sistema. In to lahko izvede vsak elektronik/elektrotehnična oseba.


Na vrh
 Profil  
 

Re: Domofon Bitron
OdgovorObjavljeno: 17 jun 2018 12:16 
Specialist
Specialist
Uporabniški avatar
Odsoten

Pridružen: 03 jun 2012 20:58
Prispevkov: 6691
Kraj: Ivančna Gorica
Jasno, da ga v krog zvočnika ne moreš dati. Ker potem omejiš vse njegove funkcije, tudi prenos govora. Nisem pozabil. Pač laikom to razlagati nima smisla. Kot sem napisal - poseg strokovnjaka v sistem. Kje bo pa tak upor lokacijsko je vseeno. Pri nekaterih sistemih je to lahko v centrali , spet pri drugih v slušalki. Je pa pri nizkocenovnikih običajno tista "centrala" zgolj napajalni trafo in nič drugega. Vse preostalo se nahaja na kartici slušalke.


Na vrh
 Profil  
 

Re: Domofon Bitron
OdgovorObjavljeno: 20 jun 2018 20:18 
Specialist
Specialist
Odsoten

Pridružen: 12 jul 2010 23:52
Prispevkov: 1153
arbajter napisal/-a:
... Lahko pa tisti ton poziva edinole v celoti odklopi, s tem, da se odstrani jumper RC. Ampak to verjetno ni želja avtorja. ...


Torej zvok je ali pa se odstrani RC jumper oz. mostiček in nema zvoka spljoh.
Da bi se dalo pa na njegovo mesto potenciometer, bi pa verjetno zmanjkalo prostora?


LP, steklenicka


Na vrh
 Profil  
 

Re: Domofon Bitron
OdgovorObjavljeno: 20 jun 2018 22:36 
Specialist
Specialist
Uporabniški avatar
Odsoten

Pridružen: 03 jun 2012 20:58
Prispevkov: 6691
Kraj: Ivančna Gorica
steklenička
Že spet nekaj na pamet. Morda. Morda pa tudi ne. Odvisno od funkcije tistega jumperja, kaj mostiček naredi v elektronskem vezju, kaj počne. Če mu je namen zgolj odklopiti pozivni signal na ton generatorju zvonjenja potem ta rešitev ne pride v poštev. Skratka - elektronski načrt tabloja, centrale (napajalnika) in slušalke. Potem bodo stvari hitro jasne. Treba ga je vstaviti na tako mesto, kjer bo omejeval glasnost zvonenja zvočnika izključno ob pozivu, ob prenosu govora tega nikakor ne sme narediti. Do takrat pa je tole mlatenje slame.

Naslednji poskus bo kaj?


Na vrh
 Profil  
 

Prikaži odgovore prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 11 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov


Vi ne morete pisati sporočil v tej temi
Vi ne morete odgovarjati na teme v tem forumu
Vi ne morete urejati sporočil v tej temi
Vi ne morete brisati vaših sporočil v tem forumu
Vi ne morete dodati priponk sporočilom

Išči za:
Pojdi na:  
 

 

PodSvojoStreho.net
© 2004 - 2013
Vse pravice pridržane.
Pogoji uporabe.