Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 65 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnji  1, 2, 3, 4, 5  Naslednji
  Tiskanje

Re: Videonadzorni sistem
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: 14 jul 2018 00:05 
Specialist
Specialist
Uporabniški avatar
Odsoten

Pridružen: 03 jun 2012 20:58
Prispevkov: 7346
Kraj: Ivančna Gorica
korenček
ne poslušat arbajterja ker nima pojma, samo prodaja svoje storitve.
Koliko imaš pojma o tem, si pokazal s temi svojimi komentarji. Torej nič. Pojma namreč. Storitev tule na forumu ne prodajam, ker enostavno ni potrebe in največkrat niti ni časa za take malenkosti. Če bi bil odvisen od raznih korenčkov, bi bila firma morda res pred propadom.
Jaz imam nastvljeno kar na cesto in je 4TB disk dovolj za celo leto za 2 kameri, ki snemata v 4k resoluciji pri 30fps.
Pri pravilno nastavljenih parametrih kamer in detekcije gibanja bi 4TB disk moral zadoščati za skoraj leto dni – za OSEM kamer in ne le dve.
tale arbajter prodaja mehlo ker misli da pregret zrak aktivira kamero. potem pa daja reference najdražjih prodajalcev kamer.
Korenček, če nisi znal razbrat, kaj sem napisal, bom posebej zate (ki si bolj trdobučne sorte in ti je kako stvar potrebno z lijem v betico spravit) razložil, da kamero v snemanje spravijo tiste na IR osvetljevalcih perfektno vidne kapljice lepila, ki jih pajki izločajo na svojih mrežah in služijo lovu njihovega plena. In te kapljice se neprestano premikajo v kadru, tudi v absolutnem brezvetrju (primer montaže kamere v garaži, kjer pri zaprtih vratih ni nikakršnega prepiha). In pa seveda IR osvetljevalnik sam. IR je toplotno sevanje in (morda – sam osebno za to trditev nimam oprijemljivega dokaza) razne mušice po vsej verjetnosti ne letajo popolnoma naključno ravno v področju osvetljevalca. Jim morda paše. In pajki to vedo. Tu so kamere brez IR osvetljevalca v majhni prednosti, delujejo brez IR ob svetlobi le 1 luxa. Zakaj je temu tako si dobil odgovor že od mene pa še od koga, vendar je ta odgovor zate “prenaporen”. Torej ponovno pišem (saj vem, da ti bo težko šlo), da kamero tudi v brezvetrju aktivira gibanje ali pregretega ali podhlajenega zraka, kak pajkec ali pa vešče pa pri tem izdatno pomagajo. Fasada se tekom dneva konkretno segreje, ta zrak pa se potem dviguje ob fasadi navzgor. Zate posebej poudarjam - ne zgolj zrak. Dolgo v noč, tudi do jutra. Zate posebej poudarjam - ne zgolj zrak. Upam, da ti tega fizikalnega pojava ne bo težko razumeti. Če ne bo šlo, pomisli na radiator in dviganje zraka od njega navzgor. Da pa je temu tako, se lahko na lastnem sistemu prepričaš kar sam. Toliko o megli, ki jo tule na forumu deliš z veliko ne poznavalsko žlico. Sicer pa o megli s teboj nima smisla razpravljat. Ko boš razčistil te pojme se bo le ta razkadila tudi tebi. Ne dajem referenc najdražjih ponudnikov kamer, nikdar in nikogar nisem silil v to niti ga apriori prepričeval za nakup dragih kamer. Vsak se mora odločiti sam, koliko bo dal zanje, kot ti npr. 5 jurjev za ročno uro, ali keramiko po 80€/m2. Tudi to se bo komu zdelo “pregrešno draga (in “neu*na”) referenca”. Ok, ti si se videl v tem, to je tvoja pravica in prav je tako.

Krištofer
Kaj pravite na to, da si s tem potem se bolj na udaru ocem s strani vlomilcev ali jih ravno to odvraca vsaj tiste ta primitivne, ki jih je najvec ne neke profi, ki vejo kaj delajo.
Kaj posebno bolj ali manj na udaru zaradi kamer ne boš. Ker če se bodo namenili k tebi, jih noben video nadzor ne bo ustavil. Kapa preko celega obraza reši “težave” tudi najbolj vrhunskih in najdražjih video nadzornih sistemov. Ali pa kaka barva v spreju, če je že kamera na dosegu roke. Ali pa ustrezno dolg reml, če imaš na fasadi bullet kamero in medsebojno kamere niso v prekrivanju. Torej video nadzor naj bo prvenstveno podpora k protivlomnemu sistemu, ki naj vrši primarno zaščito pred vlomom. Sirena in poziv bodo svoje veliko bolj zanesljivo opravili, kot bo to opravil zgolj video nadzor.

korenček
pajkove mreže migetajo tudi ponoči, pa ne zaradi pregretega zraka ipd bedarij, ampak preprosto zaradi vetra.
Tule se že ponavljaš, odgovor sem ti napisal nekaj malega nazaj. Bedarije si pa napisal sam. Ne vem, kako boš sicer opravičil tole tvojo razlago (preprosto zaradi vetra) pri kameri montirani v garaži, kjer vetra preprosto ni, nitke pa vseeno poplesavajo v kadru kamere kot nore. Torej po tvoje na tisto mrežo pihajo škrati in vile.

Krištofer
Brez zamere, vazno da se tukaj med seboj prepucavate, na konkretna vprasanja pa noben ne odgovori.
Poglej, kar nekaj odgovorov na svoja vprašanja si dobil. Tistega o sporočanju moving detection na telefon zagotovo. Odločitev o uporabi le tega je pa vsekakor tvoja. Jaz jo res odsvetujem. Prepucavanje pa dostikrat zanetijo tisti, ki menijo, da se na zadeve spoznajo (pa se morda ne ali pa ne v celoti).
Torej:
Mi lahkk kdo svetuje na kaj je treba paziti pri kamerah ali specifikacijah gledam, da imajo vse kamere auto zoom, da imajo wdr. Bi pri speed dome izbrali raje 24x zoom in 2MP ali 4MP in 12x zoom, naj povem da je najbolj odaljen konec parcele cca 15m od kamere.
Gledaš lahko na vse funkcije, ki jih kamere nudijo. Bolj pravilen pristop bi bil: kak budžet imaš in si ga pripravljen za to zagonit. In potem znotraj njega prilagajaš zahteve po zmogljivosti kamer, snemalnika. Se bom ognil konkretnim predlogom (da ne bo ponovno nekontroliranih izpadov nekega forumaša). Vsekakor je auto zoom dobrodošla funkcija pri kameri, kak hkratni autofokus ob njem pa še boljša. Tudi WDR (wide dynamic range) ali z drugo kratico HDR (high dynamic range) ni neumna stvar. Omogoča ti lepšo in bolj kvalitetno sliko ob kontrastnih prehodih svetlobe (temni/svetli prostori v istem kadru). Brez te funkcije bi bila slika npr. garažnega parkirišča z izhodom na cesto (in dnevno svetlobo) lahko na temnem delu zadovoljiva, sam izhod pa bi bil bel zmazek ali pa vsaj bleščav. Ali pa obratno. Primer – snemalna kamera v avtu – pri izhodu iz tunela bo kamera potrebovala sekundo, da se bo adaptirala na močno svetlobo). Enako pri vhodu v tunel na šibko svetlobo. WDR (HDR) te težave dokaj zadovoljivo (ali pa deloma) odpravljajo. Morda še o odzivnosti PTZ kamer: Hi speed dome kamere za 360 stopinjski obrat potrebujejo le sekundo, middle speed v sekundi opravijo z 40 do 60 stopinjskim obratom in low speed z 8 do 18 stopinjami obrata na sekundo. Spet je vse skupaj povezano, kot je že auditor omenil z ojri. Okrog povečav (10x, 22x, 27x, 36x): praviloma velik zoom modul vidi na večji razdalji in zajame bolj čiste in detajlne posnetke. Ne drži pa to za vse primere po vrsti. Pri PTZ (speed dome) kamerah je najbolj pomembna sposobnost približevanja in oddaljevanja objekta v sliki ob hkratnem delovanju autofokusa. In ker vsi proizvajalci reklamirajo svoje izdelke kot najboljše, v katalogih prikazujejo slike kamer kot brilijantne bom ponovno predlagal da (če je možnost) slike ogledaš v živo, in si ob tem še tečen, tako z vprašanji kot z živo sliko. Potem je tudi odločitev o nakupu nekoliko lažja. Ali pa če imaš priliko pri kakem kolegu pogledat zadevo. 15 metrov za neko slabšo kamero že zna predstavljati težavo pri branju (uporabnosti) posnetka. V nočnem času zagotovo.


Na vrh
 Profil  
 

Re: Videonadzorni sistem
OdgovorObjavljeno: 15 jul 2018 23:35 
Specialist
Specialist
Uporabniški avatar
Odsoten

Pridružen: 03 jun 2012 20:58
Prispevkov: 7346
Kraj: Ivančna Gorica
korenje
Še vedno čakam tvojo obrazložitev kako in vsled česa lahko pajkova mreža sproži snemanje kamere (moving detection) v zaprti garaži. Da te spomnim, kaj si napisal:
pajkove mreže migetajo tudi ponoči, pa ne zaradi pregretega zraka ipd bedarij, ampak preprosto zaradi vetra.
Veter, garaža, hmmm.....
Če te je že toliko v gatah, da provociraš z žaljivimi in primitivnimi teksti, imej še toliko jajc, da priznaš svojo zmoto, ne pa da se potem, ko ti še kdo drug da vedeti, da si brcnil v temo, tako po francosko ponikneš v "ilegalo" in se narediš "tošota".


Na vrh
 Profil  
 

Re: Videonadzorni sistem
OdgovorObjavljeno: 16 jul 2018 00:51 
Specialist
Specialist
Odsoten

Pridružen: 10 jun 2013 19:53
Prispevkov: 1250
pisal si o fasadi, sedaj pa o garaži. no lepo da imate fasado V garaži.

v garaži pa migeta zaradi slabe zatesnjenosti vrat ipd.
pač nimaš pojma in si izmišljuješ stvari tako da bodo tebi v prid.


Na vrh
 Profil  
 

Re: Videonadzorni sistem
OdgovorObjavljeno: 16 jul 2018 08:58 
Specialist
Specialist
Uporabniški avatar
Odsoten

Pridružen: 03 jun 2012 20:58
Prispevkov: 7346
Kraj: Ivančna Gorica
Ok, mojster, ki nosi na roki uro za pet jurjev ima v garaži surov neometan cegu. Lahko da pa se motim in je po stenah keramika za 70€/m. No pri meni je sicer v garažah omet in barvano, poznam pa veliko število garaž pri katerih je po steni "tvoja omenjena fasada". Vrata zatesnjena, da mravlja not ne pride, problem s sliko kamere pa tisti, ki sem ga opisal. Korenček, pa nisem jaz kamer dobavljal (da ti ne bo treba pisati še enega nesmisla). Koliko imaš o teh stvareh pojma pa tako z vsakim novim postom dokazuješ.
Pa vrata zamenjaj, če slabo tesnijo, ali vsaj tesnila na njih. Za uro ima, za vrata (pa roštilj) nima.


Na vrh
 Profil  
 

Re: Videonadzorni sistem
OdgovorObjavljeno: 16 jul 2018 10:25 
Pomočnik
Pomočnik
Odsoten

Pridružen: 07 sep 2011 13:12
Prispevkov: 53
https://www.amazon.com/dp/B01N5Y7UI5/re ... 91f60fc1b0


Kaj pa kaj takega???


Na vrh
 Profil  
 

Re: Videonadzorni sistem
OdgovorObjavljeno: 16 jul 2018 10:57 
Specialist
Specialist
Odsoten

Pridružen: 10 jun 2013 19:53
Prispevkov: 1250
ta arbajter v vsakem postu omenja mojo uro. kot da bo kmal crknil od zavisti.


Na vrh
 Profil  
 

Re: Videonadzorni sistem
OdgovorObjavljeno: 16 jul 2018 21:34 
Specialist
Specialist
Uporabniški avatar
Odsoten

Pridružen: 03 jun 2012 20:58
Prispevkov: 7346
Kraj: Ivančna Gorica
Tekacc
Kolikor dnarja toliko muske. Tisto so bolj ko ne igrače. Pa še kako razočaranje zna slediti.

korenček,
crknil že bom, samo ne od zavisti. Imam na zalogi še kaj boljšega za na roko od tistih tvojih jajc, pa se tule ne važim. Ne z uro, ne z keramiko, kopalnico, dnevno sobo, kuhinjo, stanjem na računu, pa he, he - banja tušem. Čudak. Tako da neke zavisti sploh ni. Bo prišel cajt, ko bo tistga tisoja zamenjal B. Za šiht ga je škoda. Piz.. si bukov. Pa saj sem ti lepo napisal. Če si na te stvari usekan je to tvoja pravica in nimam nič proti temu. Kaj sedaj, brati ne znaš? Edino jaz tega nebi obešal na veliki zvon, pa še fotodokumentiral. Отсутствует только информация когда трахаешся (.ru). Drugo se tako že vse ve. Le to je mal čudn, ma kaj čudn, nenormalno.


Na vrh
 Profil  
 

Re: Videonadzorni sistem
OdgovorObjavljeno: 16 jul 2018 22:13 
Specialist
Specialist
Odsoten

Pridružen: 10 jun 2013 19:53
Prispevkov: 1250
sej si dokazal da crkuješ od zavisti. sprejel si moje rešitve v slikovni/besedni obliki kot "važenje". očitno vsako podajanje cen bele tehnike in gradbenega materiala je "važenje". sej vem da si bolan v glavo, sam včasih je to bolje zadržat zase. psihopat.


Na vrh
 Profil  
 

Re: Videonadzorni sistem
OdgovorObjavljeno: 16 jul 2018 22:47 
Specialist
Specialist
Odsoten

Pridružen: 17 maj 2015 20:14
Prispevkov: 798
Ojoj mislim da je tema o kamerah ne o vajinih analizah drug drugega :D No pa povejta še kake kamere mata vidva kaj doma? Ja je hudič če ne več al te žena vara pol pa kamero namontiraš češ "kao" mal za varnost hehe no tole je bil hec :D :D :D


Na vrh
 Profil  
 

Re: Videonadzorni sistem
OdgovorObjavljeno: 17 jul 2018 00:47 
Specialist
Specialist
Uporabniški avatar
Odsoten

Pridružen: 03 jun 2012 20:58
Prispevkov: 7346
Kraj: Ivančna Gorica
Psihopat?
Nakladanje kolk maš na računu seveda na forum paše in je kaj? Naprdevanje? Na kmetih temu rečejo važenje. Brihtn ko lesen tič. Pre stavljanja jezika u pogon uključi mozak. Ali po slovensko - vsaj malo pomisli, preden enter stisneš.


Na vrh
 Profil  
 

Re: Videonadzorni sistem
OdgovorObjavljeno: 17 jul 2018 01:03 
Pomočnik
Pomočnik
Odsoten

Pridružen: 13 mar 2015 08:16
Prispevkov: 86
Bolano. Te mine, da bi na tem forumu se karkoli vprasal.
Lp

Poslano z mojega BLA-L29 z uporabo Tapatalk


Na vrh
 Profil  
 

Re: Videonadzorni sistem
OdgovorObjavljeno: 17 jul 2018 10:41 
Specialist
Specialist
Odsoten

Pridružen: 10 jun 2013 19:53
Prispevkov: 1250
arbajter napisal/-a:
Psihopat?
Nakladanje kolk maš na računu seveda na forum paše in je kaj? Naprdevanje? Na kmetih temu rečejo važenje. Brihtn ko lesen tič. Pre stavljanja jezika u pogon uključi mozak. Ali po slovensko - vsaj malo pomisli, preden enter stisneš.


Noben ni tukaj pisal koliko imam na bančnem računu. kmet zarukan.


Na vrh
 Profil  
 

Re: Videonadzorni sistem
OdgovorObjavljeno: 17 jul 2018 11:37 
Specialist
Specialist
Odsoten

Pridružen: 13 mar 2009 09:49
Prispevkov: 6042
korenje napisal/-a:
Jaz sem si pred časom kupil tole...
verjetno če nebi imel vsaj 100k€ na bančnem računu nebi pomislil na tako razmetavanje.

Slika

Slika

Slika


Na vrh
 Profil  
 

Re: Videonadzorni sistem
OdgovorObjavljeno: 17 jul 2018 12:10 
Specialist
Specialist
Odsoten

Pridružen: 17 maj 2015 20:14
Prispevkov: 798
Wow, zasačen :D In kva je to za en ponaredek? :D :D Jst mam identično pa sem dal 1€ dela zihr isto kot tvoja, no tole je bil hec haha

PS: 100k€? A daš še men kej? Res bi mi kaka finančna injekcija veliko pomenila in verjetno bi kaj bolj pametnega naredil s tem €


Na vrh
 Profil  
 

Re: Videonadzorni sistem
OdgovorObjavljeno: 17 jul 2018 12:32 
Specialist
Specialist
Odsoten

Pridružen: 29 apr 2010 11:27
Prispevkov: 5600
Kdo ve, kje dobiti to:
Dahua holder PFB203W

Kjer sem jaz našla, nimajo na zalogi. Spletne trgovine. Arbajter, katera je trgovina z Ivančne ali Trebnjega ali tam nekje, ki si jo omenjal, da tja povprašam.


Na vrh
 Profil  
 

Prikaži odgovore prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 65 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnji  1, 2, 3, 4, 5  Naslednji

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Vi ne morete pisati sporočil v tej temi
Vi ne morete odgovarjati na teme v tem forumu
Vi ne morete urejati sporočil v tej temi
Vi ne morete brisati vaših sporočil v tem forumu
Vi ne morete dodati priponk sporočilom

Išči za:
Pojdi na:  
 

 

PodSvojoStreho.net
© 2004 - 2013
Vse pravice pridržane.
Pogoji uporabe.