Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 1394 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnji  1 ... 89, 90, 91, 92, 93
  Tiskanje

Re: Nastavitev Seltron WDC20?
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: 20 jan 2019 22:34 
Prvošolček
Prvošolček
Odsoten

Pridružen: 22 nov 2016 21:35
Prispevkov: 7
Sem že pred časom vidu to demo verzijo in sem se malo poigral z njo in moram reč da se mi zlo dopade.Zdej me pa še zanima kako je z priklopom te zadeve,je možno da jo sam priklopim
Oziroma pvežem z WDC.Kolikor sem videl je povezana samo z dvo žilnim kablom,ali to drži ,je to kakšen poseben kabel,a je kakšna omejitev dolžina kabla med modulom in WDC.Pa še to me zanima ali je možno imet aplikacijo na dveh napravah telefon plus tablica.
Pa še to me zanima ali sobna enoto DD2+ostane oziroma ima potem še vedno enake funkcije.


Na vrh
 Profil  
 

Re: Nastavitev Seltron WDC20?
OdgovorObjavljeno: 24 jan 2019 09:34 
Specialist
Specialist
Odsoten

Pridružen: 01 sep 2009 19:28
Prispevkov: 591
Experienced napisal/-a:
No sama shemo ni noben problem najti ker imam tudi sam Seltron in če treba jo poiščem, ampak bolj me je zanimala tvoja Kurilnica, kot veš je vedno lepo pogledati še kako drugo, ker se vedno najde potem komu še kaka dobra ideja ;)
Sam pa imam shemo 423e, zelo podobna tvoji ni pa ista.
Sam kotel ima tudi svojo regulacijo in krmili še 2 mešalna ventila itd. Vse je od Seltrona
Pomembno je da si rešil.


Oprosti, tole sem čisto spregledal takrat...

Evo, takole izgleda:

https://imgur.com/a/I8VpGBt

Zloženo na slaba 2m. Manjka pa še izolacija cevi. Noben noče prit za tako malo cevi, pa toliko ovinkov oz hočejo celo premoženje. :D


Na vrh
 Profil  
 

Re: Nastavitev Seltron WDC20?
OdgovorObjavljeno: 24 jan 2019 09:38 
Specialist
Specialist
Uporabniški avatar
Odsoten

Pridružen: 28 apr 2008 20:43
Prispevkov: 14421
Kraj: Cjirknca je lejpu mejstu, ma kokuši okul dvejstu
In tega ne moreš sam!? Resno?

_________________
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
SlikaVerjeli ali ne, 400!!!!


Na vrh
 Profil  
 

Re: Nastavitev Seltron WDC20?
OdgovorObjavljeno: 24 jan 2019 09:43 
Specialist
Specialist
Uporabniški avatar
Odsoten

Pridružen: 30 dec 2015 21:42
Prispevkov: 309
Kraj: xyz
Milan11 napisal/-a:
Sem že pred časom vidu to demo verzijo in sem se malo poigral z njo in moram reč da se mi zlo dopade.Zdej me pa še zanima kako je z priklopom te zadeve,je možno da jo sam priklopim
Oziroma pvežem z WDC.Kolikor sem videl je povezana samo z dvo žilnim kablom,ali to drži ,je to kakšen poseben kabel,a je kakšna omejitev dolžina kabla med modulom in WDC.Pa še to me zanima ali je možno imet aplikacijo na dveh napravah telefon plus tablica.
Pa še to me zanima ali sobna enoto DD2+ostane oziroma ima potem še vedno enake funkcije.


Dvožilni se mi zdi ja, menda mam z utp-jem povezano? Nisem siguren .. potegneš tja ker ti bo lovil wifi pa to je to, jaz mam gwd-ja v kleti pa sem zraven dal ojačevalca wifi signala pa dela bp.
Glede dd2+ je tak da bo ostal brez funkcije se pravi meril bo le notranjo temperaturo in to je to. Nastavit neboš mogel nič z njim. Če želiš nastavitve spreminjat boš rabil rcd2, je pa tak ..da na rcd2 lahko spremeniš le temperature pa nekaj malenkosti. Malo se pozanimaj pa bo!


Gesendet von iPhone mit Tapatalk


Na vrh
 Profil  
 

Re: Nastavitev Seltron WDC20?
OdgovorObjavljeno: 24 jan 2019 10:08 
Specialist
Specialist
Odsoten

Pridružen: 01 sep 2009 19:28
Prispevkov: 591
Fery napisal/-a:
In tega ne moreš sam!? Resno?


Veš, da sem stavek "Zgleda se bom kar sam lotil, samo da najdem kak čas" pobrisal, ker sem hotel videti, kolk časa bo trajalo, da se nekdo oglasi na to temo in še enkrat znova dokaže, čemu je ta forum namenjen. In glej ga zlomka, kdo se oglasi ... ;)

Tako da, lahko ja. Čas pa je vedno problem. Oz. umestiti prosti čas v nekaj, kar te ne zabava toliko, kot kaj drugega.


Na vrh
 Profil  
 

Re: Nastavitev Seltron WDC20?
OdgovorObjavljeno: 24 jan 2019 13:53 
Prvošolček
Prvošolček
Odsoten

Pridružen: 22 nov 2016 21:35
Prispevkov: 7
Smush napisal/-a:
Milan11 napisal/-a:
Sem že pred časom vidu to demo verzijo in sem se malo poigral z njo in moram reč da se mi zlo dopade.Zdej me pa še zanima kako je z priklopom te zadeve,je možno da jo sam priklopim
Oziroma pvežem z WDC.Kolikor sem videl je povezana samo z dvo žilnim kablom,ali to drži ,je to kakšen poseben kabel,a je kakšna omejitev dolžina kabla med modulom in WDC.Pa še to me zanima ali je možno imet aplikacijo na dveh napravah telefon plus tablica.
Pa še to me zanima ali sobna enoto DD2+ostane oziroma ima potem še vedno enake funkcije.


Dvožilni se mi zdi ja, menda mam z utp-jem povezano? Nisem siguren .. potegneš tja ker ti bo lovil wifi pa to je to, jaz mam gwd-ja v kleti pa sem zraven dal ojačevalca wifi signala pa dela bp.
Glede dd2+ je tak da bo ostal brez funkcije se pravi meril bo le notranjo temperaturo in to je to. Nastavit neboš mogel nič z njim. Če želiš nastavitve spreminjat boš rabil rcd2, je pa tak ..da na rcd2 lahko spremeniš le temperature pa nekaj malenkosti. Malo se pozanimaj pa bo!


Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Funkcija Party in pa Eco se da vklapljat fizično na rcd2 če si povezan z GVD ? Vidim da se v aplikaciji lahko,sam če se da potem tudi na rcd2,naprimer preko aplikacije vklopim ko pridem domov pa na rcd2 izklopim ali obratno ?


Na vrh
 Profil  
 

Re: Nastavitev Seltron WDC20?
OdgovorObjavljeno: 24 jan 2019 22:30 
Specialist
Specialist
Uporabniški avatar
Odsoten

Pridružen: 30 dec 2015 21:42
Prispevkov: 309
Kraj: xyz
Točno party, eco in ona za sanitarno ... sploh sem pozabil na njih! Lahko jih ...
Vendar jaz tipk nikoli nisem uporabljal vedno na telefonu nastavim željene temperature ipd..


Gesendet von iPhone mit Tapatalk


Na vrh
 Profil  
 

Re: Nastavitev Seltron WDC20?
OdgovorObjavljeno: 12 jun 2019 18:31 
Vajenec
Vajenec
Odsoten

Pridružen: 01 nov 2013 10:46
Prispevkov: 47
Torej, Centrometal peletna peč EKO-CK P, shema 414. T5 = temperatura sanitarne vode v mojem primeru 300l bojlerja, T6 pa 1880l vodnega toplotnega zbiralnika. Cilj je, da bi se gorilnik prižgal šele ko bi T6 toplotnega zbiralnika padla pod 30 stopinj in bi zatem prišla zahteva za ogrevanje bojlerja sedaj med poletjem. Torej dva pogoja.
Vendar meni gorilec vklopi preko R1 takoj ko pade temperatura bojlerja (T5) 4 stopinje pod nastavljeno vrednost (50C - 4C =46C), tudi če je v toplotnem zalogovniku T6 temperatura 63C, nastavljeni minimum pa 30C.

Bi mi znal kdo povedati, če je možno urediti na tak način in kako. Ali pa vsaj da bi se zagnal za tem ko bi T6 padel pod 46C in bi prišla zahteva, za ogrevanje bojlerja.
Sedaj se mi zdi, da se R1 aktivira samo glede na T5.

Hvala


Na vrh
 Profil  
 

Re: Nastavitev Seltron WDC20?
OdgovorObjavljeno: 12 jun 2019 19:55 
Vajenec
Vajenec
Odsoten

Pridružen: 01 nov 2013 10:46
Prispevkov: 47
Še ena malenkost me zanima. Kako se ugotovi verzijo firmware-ja? Enostavne se preko menija na znam prikopati do te informacije.


Na vrh
 Profil  
 

Re: Nastavitev Seltron WDC20?
OdgovorObjavljeno: 12 jun 2019 21:20 
Specialist
Specialist
Uporabniški avatar
Odsoten

Pridružen: 13 jan 2008 15:08
Prispevkov: 324
Katero verzijo imaš FW imaš ti? Imel enak problem (414b) - ni hotelo ogreti sanitarne vode, pa čeprav je bila v zalogovniku dovolj velika temperatura.


Na vrh
 Profil  
 

Re: Nastavitev Seltron WDC20?
OdgovorObjavljeno: 12 jun 2019 22:08 
Vajenec
Vajenec
Odsoten

Pridružen: 01 nov 2013 10:46
Prispevkov: 47
Pri meni jo sicer ogreje iz zalogovnika, prižge črpalko normalno, ampak poleg prižge po za moje pojme nepotrebnem tudi gorilec. Toplote je dovolj, tako ali tako bi se bojler hitro segrel, kotel pa se morda v tem času niti ne bi segrel. Posledično bi bil v fazi kondenziranja pa še po nepotrebnem se segreje vsa voda ki je v njem, poraba itd...
Verzija pa V3.5r1


Na vrh
 Profil  
 

Re: Nastavitev Seltron WDC20?
OdgovorObjavljeno: 13 jun 2019 19:47 
Vajenec
Vajenec
Odsoten

Pridružen: 01 nov 2013 10:46
Prispevkov: 47
Pisal sem na Seltron že včeraj, a nisem še dobil odgovora. Pravkar sem vprašanje še malo dopolnil, tukaj pa prilagam argumente in ostalo glede tega, kako naj bi delovalo in kako dejansko deluje. Vesel bom vaših pojasnil, če jaz kaj narobe delam ali pa je enostavno nekaj narobe z WDC20 ali pa njegovim Firmware-jem. Torej, malo prilagojen citat, kaj sem jim pisal, njihov odgovor pa bom seveda tukaj sporočil:

Povzemi:
Spoštovani,

ker še nisem prejel odgovora, bi rad malo dopolnil vprašanje. V navodilih WDC20, stran 54 sem našel opis kako naj bi potekalo delovanje glede "Preklop iz kotla na tekoče kurivo (A) na hranilnik toplote (B)" (tudi v prilogi z imenom Screenshot_1.jpg).

Slika

Opis se sklada z mojimi željami in pričakovanji. Žal pa vaš regulator ne deluje po opisu, vsaj v shemi 414 ne. Resetiral sem ga na tovarniške nastavitve, izključil iz elektrike, a se delovanje ne popravi. Takoj ko temperatura sanitarne vode pade pod nastavljeno minus histereza, se poleg črpalke prižge tudi gorilnik, namesto da bi črpalka črpala samo iz hranilnika toplote. Pa čeprav je bilo zadoščeno vsem pogojem, vsaj po mojem razumevanju. Da ne bi bilo dvoma, vam pošiljam slike stanja pred preklopom ki so v priponkah od Screenshot_2.jpg do Screenshot_6.jpg

Slika


Slika


Slika


Slika


Slika

Na zadnji sliki 10°C, ker sem za test znižal minimalno temperaturo kotla. Nakar sem iz tulca za merjenje temperature sanitarne vode T5 izvlekel tipalo, da se je ohladilo in sem s tem simuliral ohlajanje bojlerja. Nastavljena temperatura bojlerja je 42°C, histereza pa 10°C. WDC20 je zaznal ohlajanje, kot prikazuje slika Screenshot_7.jpg

Slika

Ko je T5 zaznalo padec temperature na 32°C se je poleg obtočne črpalke takoj prižgal tudi gorilnik preko R1 (preklop na "ON").
Še razmere T3, T5 in T6 po preklopu na slikah Screenshot_8.jpg do Screenshot_10.jpg


Slika


Slika


Slika


Dodal bi še to, da sem parameter S5.5 za vsak slučaj znižal na 5°C. Prosim pojasnite kaj bi bilo narobe v mojih nastavitvah, da noče delati kot na strani 54 iz navodilih in po sliki Screenshot_1.jpg, saj bi res potreboval tako delovanje. Ali pa je enostavno z mojim WDC20 regulatorjem nekaj narobe. Je morda težava s to verzijo firmware-ja? V tem primeru mi sporočite na koga naj se obrnem. Predvsem pa prosim, da raziščete zakaj se to dogaja.

Hvala in LP


Na vrh
 Profil  
 

Re: Nastavitev Seltron WDC20?
OdgovorObjavljeno: 14 jun 2019 11:05 
Vajenec
Vajenec
Odsoten

Pridružen: 01 nov 2013 10:46
Prispevkov: 47
Torej, epilog. Sem bil v kontaktu s Seltronom, že pred tem sem zaznal drugačno delovanje. Torej, razlog je bil, da sem priklopil gorilnik na peč, seveda sem od tem odklopil z elektrike. Ker ni bilo rezultata, sem še restiral in ponovno vse nastavil itd. Ob tem pa vsakič WDC20 naredi prvi zagon in ob prvem zagonu se to zgoraj dogaja.
Nato pa deluje, kot bi sam želel, torej od danes naprej tudi pri meni. :D
Da pa se to že ob prvem zagoni preprečiti, za kar citiram njihovega tehnologa:

Povzemi:
Da ob prvem zagonu to preprečite lahko pri uporabniških nastavitvah toplotnega vira stisnete, da ste zakurili na trdo in prekličete zagonsko funkcijo.


Slika

EDIT: Še glede FW verzij. Moja je V3.5r1 Obstaja še novejša za obstoječe WDC20, a mojster ni znal tisti trenutek reči iz glave cifre verzije. Nisem mu želel moriti, naj se pozanima, pravi pa, da ni kakih dodanih fukcionalnosti. Iz tega sklepam, da so odpravljeni kaki hrošči.

Obstajajo pa tudi že nove verzije WDC20 s Firmware 4.0, ampak tiste imajo pa že drugo matično ploščo, tako da na obstoječe 3.x ni mogoče namestiti. Je pa v 4.0 tudi nekaj dodatnih funkcij.


Na vrh
 Profil  
 

Re: Nastavitev Seltron WDC20?
OdgovorObjavljeno: 17 jun 2019 21:09 
Vajenec
Vajenec
Odsoten

Pridružen: 01 nov 2013 10:46
Prispevkov: 47
Sem mislil, da se je s Seltronom rešilo, pa žal še vedno pravzaprav ista zgodba. Danes sem jim pisal tole:
Povzemi:
Torej, ponovno sem preveril tale graf in pogoje za preklop na vir B (Screenshot_1):

Slika


Moja situacija glede teh treh parametrov:
Preklopna temperatura PT je najvišja izmed naslednjih temperatur:
- minimalna temperatura toplotnega vira B, povečana za 10 °C <-------------- P5.3 = 10°C povečana za 10°C = 10°C + 10°C = 20°C
- najvišja od izračunanih temperatur mešalnih ogrevalnih krogov (navzgor je ta temperatura omejena z nastavitvijo parametra S5.12 minus 5 K), <--------------------- Mešalni krog je samo eden, njegova zahtevana oz. želena temperatura pa je 4°C, izbran je letni režim, saj je povprečna dnevna temperatura krepko čez 18°C, tudi sicer se je T gibal okorg 30°C. Torej, posledica t zahteve = 4°C?
- izmerjena temperatura sanitarne vode, povečana za 10 °C (navzgor je ta temperatura omejena z nastavitvijo parametra S4.8). <----------------- S4.8 = 1 (45°C) posledično je suma sumarum ta postavka = 45°C.

Najvišja MOGOČA temperatura je torej definirana s tretjo alinejo in je lahko MAKSIMALNO 45°.

Sedaj pa citiram še začetek opisa s strani 54:

Ko temperatura toplotnega vira B preseže preklopno temperaturo PT (točka 1), se toplotni vir A izklopi.


Se pravi, če je vir B zalogovnik in je njegova T6 > PT = 45°C max bi mogel zalogovnik (B) nemudoma postati vir, vir A (kotel s peletnim gorilnikom) pa ne bi smel delovati. Sedaj pa še ostali parametri, ki bi lahko kakorkoli vplivali:
- Ogrevanje sanitarne vode na 42°C
- HISTEREZA ZA OGREVANJE SANITARNE VODE S4.2 = 15°C.
Iz zgornjih dveh alinej sledi, da se ogrevanje začne, ko T5 bojlerja pade na 27°C in se zaključi, ko doseže 42°C
- P5.1 = 59°C
- P5.2 = 10°C
- P5.3 = 10°C
- S4.8 = 1 (45°C)
- S5.5 = 5°C - POVEČANJE TEMP. KOTLA ZA POTREBE OGREVANJA SANITARNE VODE

Ostali parametri so na tovarniških vrednostih z izjemo P1.7 = 1 min.
Sedaj pa:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika


Če pogledate dnevne grafe po vrsti od T1 do T6 za danes, se posebej pri tistih spremembah zjutraj pred 8:00 ne bi smel prižgati gorilec (T6 nad 45°C), pa se vseeno je.

In če poleg tega preveriva še parametre zadnje slike in s simuliranjem padca T5 = S5 na 27°C, se je prav tako aktiviral R1 (gorilnik). Ali bi se moral ali ne pa preverite sami iz zadnje slike (T6 = 51°C).


Slika

Parametri, ki niso na tovarniških nastavitvah, so spremenjeni s ciljem, da se ne bi kar takole po nepotrebnem prižigal peletni gorilnik, sicer bi bilo vse na tovarniških vrednostih. A kljub temu se gorilnik še vedno prižiga, kar je slabo za gorilnik in kotel (prehod skozi področje kondenzacije).

Enostavno pričakujem pojasnilo, kako te glede na opis nepotrebne zagone preprečiti.


Upam, da s skupnimi močmi tole uredimo. Seltron mi sicer deluje resna firma.


Na vrh
 Profil  
 

Prikaži odgovore prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 1394 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnji  1 ... 89, 90, 91, 92, 93

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov


Vi ne morete pisati sporočil v tej temi
Vi ne morete odgovarjati na teme v tem forumu
Vi ne morete urejati sporočil v tej temi
Vi ne morete brisati vaših sporočil v tem forumu
Vi ne morete dodati priponk sporočilom

Išči za:
Pojdi na:  
 

 

PodSvojoStreho.net
© 2004 - 2013
Vse pravice pridržane.
Pogoji uporabe.