Okoli kombiniranja izolacij: s homepage od Urse si dobi njihov program za izracune izolacij in si preracunaj taksno zadevo. Mogoce bi se znal pojaviti problem s kondenzom, ker volna dosti bolje prepusca vodno paro kot stiropor.
Visina betonskega estrih: bezno se mi zdi, da je minimalna višina 2cm betona + 2 cm izolacije. Naj me kdo popravi ce je narobe. v koncni fazi vprasaj kaksenga mojstra, ki dela estrihe - on bi ti ze moral znati povedati!
explorer napisal/-a:
Zadeva izgleda je izvedljiva v lastni režiji... Sicer za moj primer, kar se tiče stropa, material stane malo več kot 200 000 SIT. Bi pa pri celotnem projektu prišparal celo kak miljon. Sem se odločil, da v lastni režiji naredim strop in zunanje stene s knaufom, pregradne stene pa s siporeksom. Nisem še ziher kar se tiče estrihov...me malo za višino skrbi, če bi dal delat betonski estrih ( v kopalnici tak ni druge). Ve kdo koliko je minimalna debelina betonskega estriha!?
Imam še idejo; če bi kombiniral v mansardnem stropu za izolacijo volno in stiropor (plast stiroporja, plast volne). Stiropor ima boljšo toplotno izolativnost, volna pa zvočno... Če ni kakšne ovire kar se tiče ognjevarnosti, vlage, cene itd.?