Tako ravna kot kotna imata svojo prednost.
Moja zgodba. Ko sem bil se mali sva se s sestro dostikrat skupaj kopala, saj sta tako starsa pridobila malce na casu glede kopanja otrok.
Imeli smo veliko ravno kopalno kad, ki pa ni bila najboljsa za ta namen.
Vedno sem zato, ker sem bil pac manjsi nasankal. Sedel sem na odtoku in bil naslonjen na ravno stranico kopalne kadi, kjer je bila za povrh se pipa in sem se stalno zadel v njo z glavo

Slab spomin, ko sem bil mali. Ko sem malce odrastel sem lahko izkoristil vse prednosti kopalne kadi in moja nejevolja je izginila.
Sedaj ce gledam je prednost/slabost sledeca.
Ravna kopalna kad je nekoliko boljsa za daljse polezavanje, saj je na eni strani ravna in lahko stegnes noge naravnost. Kotna kopalna kad v povprecju enako dolga, le da ima, kjer so noge naklon in si primoran drzati ali noge malce visje ali pa biti malce bolj ven iz kopalne kadi. Sicer ce bi bil malce manjsi to sploh ne bi bilo motece. Slabost ravne stranice pa je v tem, da ce hoces kdaj v kopalni kadi polezati z svojo boljso polovico, je za drugega zaradi opisa v moji mladosti povsem zanic. Na zalost so kopalne kadi malce preozke, da bi lahko polezavala drug ob drugem. So pa uporabne za polezavanje drug proti drugemu. Ce pa moras sedeti na odtoku z glavo v pipi, ki je pri ravnih vedno pri odtoku in ne na strani kot pri kotnih, pa to ni ravno udobno. Kotne kopalne kadi pa imajo odtok na sredi in tako narejen, da ne sedis na njem. Je pa tudi res, da so sedaj ze tudi drugacni odtoki, ki so dosti bolj ravni in bolj udobni za sedenje. Kotna kopalna kad ima tudi prednost v sirini, saj je v vecini primerov sirsa kot navadna.
Torej moj nasvet. Kopalno kad vzami cim vecjo. Ne bo ti zal ce bo par centimetrov daljsa. Ce je kopalnica preozka pride v postev pac kotna kad ki ti doda dolzino.
Pa se najbolj bistven nasvet. Ali boste imeli vgradno kopalno kad ali prosto stojeco. Vgradna kad je oblozena z ploscicami in navadno daje nekoliko lepsi izgled in boljso navidezno stabilnost, prosto stojeca pa ima okoli plasticen okvir in ni zazidana. Prednost prosto stojece je predvsem v tem, da ce se poskoduje ali pa ce jo hoces zamenjati je to bistveno lazje, saj ni potrebna menjava ploscic. Le banjo snames z odtoka in jo odneses

Je pa res, da ne vem, ce so tudi ravne kopalne kadi prosto stojece. Bi bilo treba preveriti.