Povzemi:
1. Niti slučajno nočem, da ima dispečerski center podatke o mojih življenjskih navadah (kontaktor je pa popolnoma nepotreben)
Seveda, sedaj ko imaš priključen pameten števec pa podatkov o tvojih življenjskih navadah ne more spremljati. Če želijo, točno ve kdaj vstaneš, kdaj greš ponoči na WC, kdaj vzameš pivo iz hladilnika...
Povzemi:
2. Nočem, da nekdo uporablja energijo iz moje avtomobilske baterije. Kdo bi mi v takem primeru garantiral, da je baterija polna točno takrat, ko jo bom rabil?
Kdo ti bo pa drugače garantiral, da ko boš vtaknil vtikač v vtičnico, da bo v njej elektrika? Če bo sosed imel pogodbo o izmenjavi energije z dispečerjem potem bo on imel prednost pri oskrbi, tebi in tebi podobnim "bolj pametnim" bodo pa na razpolago viški- če seveda bodo.
Povzemi:
3. Polnjenje s paneli je utopija. Če ima avto baterijo s 16kWh (zelo majhna baterija, za recimo 70 km dosega), rabimo 160 kvadratnih metrov panelov da bo baterija polna v eni uri, seveda ob dobrem osončenju.
Le zakaj bi se morala baterija napolniti v 1 uri? V službi sem 8...9 ur. Avto je v garaži preko 12 ur...
Povzemi:
4. Baterija s časom IN CIKLI izgublja kapaciteto. Če bi za izravnavo omrežja porabili en cikel na dan, en cikel pa za vožnjo, s tem dejansko prepolovimo življenjsko dobo baterije
Če bi dal baterijo v "skupno rabo" bi v 7 letih, ko bi jo zamenjal zaslužil za novo. Če baterije na bi dal v "skupno rabo" jo bom po desetih letih moral zamenjati s svojo denarnico.
Seveda "bolj pametnim" kaj takega niti v sanjah ne potegne.