Lentus napisal/-a:
Migaj napisal/-a:
ker pa je pri philipsu vgrajen predvajalnik slab (niso podprti ext. *.srt podnapisi, itd) - če morda kdo ve rešitev?
- nov firmware?
- morda nastavitve?
- externi predvajalnik npr:
WD TV Live WiFi ? - ta čita vse formate?
- ???
Kupovati določen model televizije samo zaradi vgrajenega predvajalnika je pomoje bedarija, ker nikoli ne predvajajo filmov, podnapisov in šumnikov tako dobro, kot namenski multimedijski predvajalniki.
Jaz sem raje vzel klasično plazmo + multimedijski predvajalnik Xtreamer. Predvaja vse živo, kar mu ponudim, od DVD datotek do mkv., pa še 720p filme predvaja brezžično preko WiFi. Špila za zdaj brez težav že tri leta.
Mislim, da z predvajalnikom z zgornjega linka ne boš nič zgrešil. Tudi mnenja uporabnikov so pozitivna.
Btw...
tisto o manjši porabi energije pri LCD pa je itak marketinški nateg, saj je na koncu leta za nekaj pirov razlike, slika pa je plastična, nenaravna... vsaj meni.
V osnovi se strinjam, samo mislim da obstajajo dovolj dobri kompromisi.
Jaz sem lani plačal 550€ za 37" LCD s solidno sliko in TV funkcijami ter vgrajenim odličnim multimedijskim predvajalnikom, pa tako sploh ne rabim posebne XStreamer ali podobne škatle.
Vgrajen media player podpira:
- prek DLNA (najboljše v kombinaciji s programom Samsung All SHare)
- mkv, DD zvok, polni 1080 HD,
- podnapisi (šumniki, urejanje - pozicija, velikost, zamik itn)
TV je Samsung 37UE5720.
Dodaten plus pa je, da lahko iPAD uporabljam kot daljinec za TV in multimedijski predvajalnik, TV aplikacije itn.
Enako se Samsung Galaxy telefon poveže in v 3eh sekundah lahko vsem zbranim na TV pokažeš slike ali video iz telefona.
Meni je moj Samsung TV čista zmaga, res sem izredno zadovoljen in sploh ne pogrešam zunanjega media playerja, bi pa imel par TB mrežni disk priključen na routerju. To pa moraš dokupit v vsakem primeru tudi pri XStremerju.
lp