jstarovasnik napisal/-a:
@Mirando
Tako iz radovednosti:
Kako pa se naredi strop brez stropne plošče? Vem da gre, samo način me zanima.
In potem gor namečeš izolacijo in ne rabiš zračnega mostu?
Si mi dal misliti.. potreboval bi sicer soglasje soseda da se mu za 1m preveč približam, pa bi tudi šlo..
Ampak če bi šli v smeri atrijske potem bi ta bila v obliki L v smislu marlesovih "Atris", nekaj takega:
http://www.prodom-hise.si/tipske-montaz ... jetica-121a bi to še tudi šlo skoz moj cenovni okvir ali sem prezahteven? (v mislih imam zahtevnost strehe)
točno to je to, ali nekaj podobnega, je to kar imam v mislih....!
streha ni noben bav bav,,,, je tako..lahko je 10, lahko je 20 čukov..kako se znajdete....
suhomontažni strop, knauf....vezan na ostrešje.... (podobno kot izdelava mansarde), gor min. 40 cm izoalacije...pa basta....to si naredite sami...noben bav bav.....izolacija je nek denar, če vzamete cenejšo jo pač date 5 ali 10 cm več...in je to to.....profili, plate, folija itd. so "poceni"....za takšen strop ni materijala za 2,5-3 čuke....komplet...vi si pa preračunajte izdelavo monta plate, ali celo polne, stopnišle, delo, armatura.....beton......neprimerljivo....v suhomontažni strop dosti lepše in lažje naredite ustrezno osvetlitev....led itd....za električarja je to šala mala....samo zbandažirate, skitate, pobelite...pa je strop fertik....
opcija: eventuelno prezračevanje se montira v par urcah.....brez prebijanja nekih zaj...AB plat itd. čisto druga cena, manjši razvod....
za razliko denarja - če vas že žuli -

si raje dajte vsaj v dnevno, kuhinjo itd....talno po celem, da imate perjat za nizkotemperaturni sistem....estrihe si dajte vsaj 20 cm skupne debeline....spodaj, na temeljno plato vsaj 10cm izolacije....+3+2 sistemske+betonski estrih...itd.
da se za male pare narediti lepo in varčno bajtico samo mislit in računat je treba.... pa ne met skozi roke v žepu pa peder tašno okoli rame, pa fotoaparat not...če nisi len, levi...se da....za hudo mali denar....je pa treba delat....
srečno!