sandi.slo napisal/-a:
Na matično podjetje na Slovaško sem poslal povpraševanje, pa nisem dobil odgovora.
Vikend je... Morda zato?
Geotermal pa... Eh, ja. Jaz sem lansko leto ujel ravno samo še rep njihovega ukvarjanja s strankami. Najprej izredna ustrežljivost, ko je bila peč enkrat v kurilnici, pa nihče več ni dvignil telefona. Pa sploh nisem imel nobenega problema z ničimer - le za uraden zagon kotla sem se hotel dogovorit, ker je bilo tako predhodno zahtevano z njihove strani zaradi garancije.
Morda poskusi še z zastopnikom iz Ribnice. Žal ne vem imena, vem samo, da je tam en konkurent Geotermala.
Rezervne šobe nemci na holzfergaser-forum.de drugače izdelujejo kar sami iz šamotne malte. Enkrat spomladi sem tam ob prebiranju našel natančen načrt za kalup, ki ga potem bojda samo nafilaš z malto. Žal pa tega linka zdaj na hitro ne najdem, ker se je omenjeni forum pred kratkim združil s še enim podobnim in se je vse nekaj premešalo pa še registracija jim ne dela. Kakorkoli... Morda bi lahko na podlagi svoje stare šobe sam naredil odlitek? Tudi če je okrušena ali počena, se jo verjetno vseeno da toliko polimat skupaj z duct tapom, da se potem okoli nje naredi kalup iz gline ali stiropora... Tiste luknje za dovod zraka pa s kakšno tanko voščeno svečo narediš, da se potem vosek lahko stopi ven. No, v skrajni sili bi se vsaj jaz tako nekako lotil.
Svojo šobo sem pred prvim kurjenjem po lastni presoji dodatno zaščitil, tako da sem na dno nalagalne komore položil 2cm debelo šamotno ploščo z izrezom, ki prevzame udarce polen. Če poči, jo lahko veliko enostavneje zamenjam, kot bi šobo. Če pa šoba poči zaradi vročine, potem pa seveda ni kaj. Bom pač delal novo, če mi je nihče ne bo hotel prodat.