Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 185 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Naslednji
  Tiskanje

ABC Delta - mnenja in praktične izkušnje, kaj narediti
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: 15 jan 2015 23:05 
Specialist
Specialist
Odsoten

Pridružen: 17 maj 2014 21:32
Prispevkov: 382
Pozdravljeni!

Letos bomo prenavljali starejšo hišo, pritličje ostane kot je, zgoraj pa komplet na novo. Spodaj pa moramo narediti še kurilnico (sedaj se ogreva na olje).

Ogrevali bi na drva, ki so doma.
Zdaj pa je problem, ko ne vem kaj naredit. Toliko različnih informacij, mnenj in nazadnje cen, da se mi že rola po glavi :oops:
Že lani smo dali vlogo za eko subvencije takrat izbral kotel ABC Delta 20kW, ker ima nekako sprejemljivo ceno in zgleda dobre izdelave. Potem smo že mislili, da s tem tako ne bo nič in bomo dali navadno peč noter, na kar zadnjega decembra dobimo pošto iz eko sklada za dopolnitev vloge, torej smo še v igri (sem bil prepričan, da bo pisalo,da je zmanjkalo sredstev ali kaj podobnega - vlogo dali na začetku junija).

Po tisti ponudbi, ki smo jo poslali je znesek z montažo (ABC delta komplet s 1500 zalogovnikom in toplotno črpalko 300l za sanitarno vodo) ~ 8800 eur.
V bistvu je to za nas veliko denarja, zato sem prišel na misel, da to ni smiselno, da bom dal kar navadno peč direkt vezano (brez zalogovnika) pa toplotno za vodo, pa mora biti 3000 eur dovolj, za razliko pa zgoraj več narediš. Naredil bi pa tako, da bi bilo pozneje možno dati poleg zalogovnik.
Sem pa se z enim pogovarjal, ki montira in prodaja, kako bi to funkcioniralo, na začetku ko bi grel samo spodaj, ko še zgoraj ne bo dokončano.
In potem so tu problemi: - če imam v mislih zalogovnik, je smiselno močnejšo peč, ki ima več prostora za drva in hitreje segreješ zalogovnik.
- močnejša peč; recimo 30 ali 35kW prikloplena direkt na tiste 4 ali 5 radiatorjev v pritličju, pa pravi da bi imel probleme, ker bi jo zabijalo, drva bi se kuhala v peči, ker bi jo preveč zapiralo, posledično katran itd.
- če bi dal kako 25kW, bi na začetku še itak jo tudi zapiralo, za kasneje, ko bi pa grel celo bajto pa po možnosti še zalogovnik, bi pa bilo to slabo, ker količina drv enega nakladanja ne bi dosti segrela (močnejša bi prej segrela in ne bi bilo treba več ur dežurati ob njej :wink: )

Plus tega, takoj ko daš zalogovnik poleg si na ceni 6000 z montažo, dosti denarja, po drugi strani pa me to vrže v drugo dilemo, recimo ABC delta je cirka 2000 eur dražja kot navadna peč, če dobiš 1500 eur subvencije je potem med navadno in uplinjevalno pečjo ~500 eur razlike. Potem sem pa spet na začetku....zgublen kaj naredit.
Kakor daš poleg zalogovnik zadevo bistveno podraži, plus tega pri uplinjevalni peči je že v osnovi regulacija s tipali, ki podpirajo, zalogovnik , samo peč, en ogrevalni krog in krog za sanitarno vodo. Pri navadni moraš vse dokupit, na koncu je vrjetno potem zlo mala razlika.

Jaz sem čisto zgubljen, kaj naj naredim. Zdaj vlogo smo dopolnili, odpoveš še stalno lahko, tudi peč lahko pred podpisom pogodbe spremeniš.
Tako kot sem rekel, po eni strani mi je škoda denarja za tak komplet, po drugi pa me skrbi, kaj bi bilo, če bi pa dal kar staro klasiko, brez sodobnih dodatkov?
Druga stvar je pa še, da potem moraš pozimi, laufat po stopnicah dol pa po zunanji strani bajte v kurilnico in kurit, kaj jaz vem kako pogosto, pri uplinjaku bi bilo to bistveno lažje in tudi konfort čisto drugi.

Kaj mi svetujete?
Navadna peč direkt?
Navadna + zalogovnik (tu se mi potem poruši sistem varčnosti)?
Uplinjak + vse kar sodi poleg?


Drugi problem pa je, ko ne najdem pravih informacij o tej ABC peči, kako se v praksi obnese, ali dela kot mora? Ali imate kaj boljšega v mislih v takem cenovnem razredu in da je na eko seznamu?
Če navadno peč; zopet kakšno?

S tem, ki sem se pogovarjal, mi je tudi med drugim predlagal, da naj razmislim v smeri talnega gretja, glede na to, da bo vse na novo, da je menda cenej kot radiatorski sistem. Za talno mi je govoril, da sistemske plošče + cevi pride 13 eur na kvadratni meter (pri nas bi bilo ~90 kvadratov).
Ali je to res, da talno pride ceneje?

Lepo prosim, če ima kdo kakršen koli nasvet in pa, če je kje kdo, ki ima ABC Delto doma. Na Kovintrejd sem klical, če lahko dobim kakšen kontakt od kupcev, mi je obljubil, da bo poskušal urediti, bom videl, če bo kaj iz tega. Rekel mi je, da je dve leti na trgu, reklamacij pa menda ni, pa da se jih dosti proda. Samo saj veste, kateri prodajalec pa ne bi hvalil robe, ki jo prodaja, tako da to jemljem z rezervo. Cvikam, če kupiš kaj takega, da te potem ne zajebava, ker to pač ni kakšen froling ali podobni.


Na vrh
 Profil  
 

Re: ABC Delta - mnenja in praktične izkušnje, kaj narediti
OdgovorObjavljeno: 16 jan 2015 11:05 
Specialist
Specialist
Odsoten

Pridružen: 18 dec 2006 17:06
Prispevkov: 4978
Kraj: Sav. Dolina
mišek2014,
kolikor se spomnim, ima forumaš "aleks" peč na drva brez zalogovnika; pokontaktiraj ga in se pomeni o tej izvedbi.

Sam se opisal, mojo zgodbo o ogrevanju.
Nekako, se boš moral odločiti/pogledati v denarnico kako in kaj je notri!! :shock:

Tudi če nabaviš navadno peč na drva zmontiraj zalogovnik!! Kakšno primerno navadno peč najdeš še zelo uporabno na Bolhi; sam sem svojo ITPP Ribnica + zalogovnik ,prestavil k sinu in deluje v redu. :D

Pišeš "" Navadna + zalogovnik (tu se mi potem poruši sistem varčnosti)?"" , to seveda ne drži, saj sem pred nabavo uplinjaka imel takšno izvedbo; drži, da sem bolj pogosto hodil nalagat, a zalogovnik je bil zmontiran; držal mi je 2-3 dni.

Nisi napisal kakšen režim ogrevanja boš izvedel; talno (omenjaš možnost) ali radijatorsko? Za primer talnega : temperatura v ceveh je max. 30°C - 35°C (pogojno); potrebuješ neko regulacijo, da ti ne pošilja v cevi previsoko temperaturo; tu boš lažje izvedel ogrevalni krog (register) , ki bo jemal vodo iz zalogovnika.
Kakšno je sedaj?

Nekaj o tvoji peči : http://praktikum.si/wp/product/uplinjev ... ena-delta/

Moja odločitev je bila povezana z denarnico, zato sem se odločil za cenejšega uplinjaka. Ogrevam radijatorsko.

Nisem veliko pomagal, a malce za razmislek. :wink:

_________________
Lep pozdrav


Na vrh
 Profil  
 

Re: ABC Delta - mnenja in praktične izkušnje, kaj narediti
OdgovorObjavljeno: 16 jan 2015 12:57 
Vajenec
Vajenec
Odsoten

Pridružen: 09 jul 2010 14:59
Prispevkov: 39
Jaz imam to peč doma. 20kw v kombinaciji z 1500l zalogovnikom. Pri meni je v uporabi eno leto. Zaenkrat brez problemov.

Težko primerjam z ostalimi kotli, ker sem jih videl sila malo instaliranih (oziroma se pogovarjal z njihovimi lastniki). V primerjavi z Sigma funke plus, kotel ki sem ga gledal predhodno, ima večje kurišče in tudi na splošno je kvaliteta izdelava boljša. Takrat je bila cena med tema kotloma 1000 EUR vendar Sigma ni imela labda sonde Delta pa ima le-to vgrajeno serijsko.

Po mojem mnenju je izdelek več kot solidno izdelan in nekje vmes med poceni uplinjaki ter high-end stroji. Tudi sama cena to potrjuje.

Mogoče bi imel kakšno pripombo na regulacijo - Estyma, ki bi bila lahko bolj dodelana.


Na vrh
 Profil  
 

Re: ABC Delta - mnenja in praktične izkušnje, kaj narediti
OdgovorObjavljeno: 16 jan 2015 13:58 
Specialist
Specialist
Odsoten

Pridružen: 08 dec 2012 14:47
Prispevkov: 275
Razmisli kajti kar koli boš naredil naj bo za nekaj časa. Tudi navaden kotel je rešitev vendar ne brez zalogovnika ker se boš samo jezil in porabil več kurjave. Ko sem navadni peči prigradil zalogovnik sem na letnem nivoju prihranil cca 10% drv ni veliko a je udobno ko je zjutraj toplo ker se hiša pogreje iz zalogovnika, da o kvaliteti zgorevanja in posledično manj saj ne govorim. Če dobiš subvencijo vgradi uplinjevalni kotel in se boš rešil skrbi s kurilnico za kar nekaj časa. Moč ti naj določi strokovnjak kajti premočan kotel je lahko večja težava kot preslab kajti v njem se bo stalno cmarilo in ga boš moral kar naprej čistiti. Vsaka rešitev je strošek le da so trajne rešitve na dolgi rok vedno cenejše


Na vrh
 Profil  
 

Re: ABC Delta - mnenja in praktične izkušnje, kaj narediti
OdgovorObjavljeno: 16 jan 2015 21:05 
Specialist
Specialist
Odsoten

Pridružen: 17 maj 2014 21:32
Prispevkov: 382
Se pravi, da ste vsi bolj kot ne proti nekim začasnim rešitvam v smislu "navadna peč brez zalogovnika, da bo poceni".

Kar se tiče režima ogrevanja, spodaj ima tašča radiatorje, zgoraj bo pa vse novo (je še star lesen strop, bomo naredili, monta ploščo in potem pozidali ter novo ostrešje), nov bo tudi dimnik, ker bo kurilnica v drugem prostoru kot je sedaj oljna peč, star dimnik se bo porušil.
Tako da zgoraj imamo čisto odprte možnosti. Po zdajšnjih informacijah so se menda cene talnega gretja pocenile, ali je cena 13 eur po kvadrat metru realna?
Če je to res, da je radiatorsko v bistvu dražje, se mi zdi kar na mestu razmišljati o talnem, ki bi v kombinaciji z zalogovnikom lepo funkcioniralo (zalogovnik je dosti bolje izkoriščen kot pri radiatorjih). Pri radiatorjih se mi edino zdi, da je lažje regulirati temperaturo s termostatskimi glavami, tudi pri talnem se meda to da, samo kar podraži zadevo, tam se kar z omejevajem pretoka ponavadi regulira posamezne veje in pa s temperaturo dvižnega voda.In pa pri talnem ne moreš imeti recimo dnevno temperaturo 21 nočno pa 18 stopinj, ker se estrih enostavno ne ohladi do te mere. Si v bistvu ves čas na isti temperaturi. (Sestra ima po celi bajti talno in imam občutek kako je, čez noč ne moreš bistveno ohladiti, razen če okno odpreš, ko pa nazaj zapreš se tem. dvigne.)

Zdaj, če brez zalogovnika ni smiselno delati, je potem v bistvu edino pametno, da izberem uplinjaka s subvencijo in ne pride dosti dražje kot če vežeš klasiko na zalogovnik. S tem da pri klasiki, bi potem, če bi hotel zagreti zalogovnik in bajto bil v bistvu celo popoldne suženj peči, ker bi moral kar pogosto dolagati. Potem pa še dosti slabši izkoristek in večja poraba drv


hasper napisal/-a:
Jaz imam to peč doma. 20kw v kombinaciji z 1500l zalogovnikom. Pri meni je v uporabi eno leto. Zaenkrat brez problemov.

hasper,
povej malo več, o delti;
koliko ogrevaš in kak sitem imaš; radijatorsko ali talno? Kako je z izkoristkom,(koliko je temperatura dimnih plinov?) koliko pokuriš, da segreješ zalogovnik in koliko časa gori polno naložena peč? Koliko časa ti potem drži zalogovnik? Kakšna drva uporabljaš; ali peč "prebavi ves les"?
Kako je z regulacijo, kaj je pomanjkljivost?
Koliko te je stala komplet investicija? Kaj je še potrebno dokupiti poleg, če hočeš imeti dva ogrevalna kroga + za sanitarno vodo?
S čim si predhodno ogreval in kako je sedaj primerjava s tem?
Če se še kaj spolniš pa kar na dan z besedo :)

Najlepše ti hvala, informacije od uporabnika so največ vredne.


Na vrh
 Profil  
 

Re: ABC Delta - mnenja in praktične izkušnje, kaj narediti
OdgovorObjavljeno: 18 jan 2015 12:53 
Specialist
Specialist
Odsoten

Pridružen: 08 dec 2012 14:47
Prispevkov: 275
Ali še ima kdo ta kotel, tema nekam zamira in bi bilo škoda. Res je da je menda še bolj nov na trgu vendar bi bilo vseeno lepo slišati mnenja in izkušnje nas je verjetno še kar nekaj ki imamo stare peči in sedaj prebiramo in razmišljamo kaj kupiti. Dati neka jurjev kar tako ni enostavno posebej še če stvar potem ne dela.


Na vrh
 Profil  
 

Re: ABC Delta - mnenja in praktične izkušnje, kaj narediti
OdgovorObjavljeno: 18 jan 2015 15:36 
Specialist
Specialist
Uporabniški avatar
Odsoten

Pridružen: 30 mar 2012 23:30
Prispevkov: 3820
Kraj: MB Mlad si ti,a naučićeš!
Kotel iz gleda kar dobro. Cena z zalogovnikom okrog 5t€, dobra regulacija,velik nakladalni prostor,lambda,vlečni ventilator... . Poreklo Srbija.
http://www.teklakotle.cz/public/upload/ ... a%20CZ.pdf
https://plus.google.com/photos/10200617 ... 4590876977
http://www.abcproizvod.rs/index.html


Na vrh
 Profil  
 

Re: ABC Delta - mnenja in praktične izkušnje, kaj narediti
OdgovorObjavljeno: 18 jan 2015 17:02 
Vajenec
Vajenec
Odsoten

Pridružen: 09 jul 2010 14:59
Prispevkov: 39
Tako je, kotel je srbski proizvod, regulacija Estyma pa je od poljakov: http://www.estyma.pl/en/wp-content/uplo ... 564-en.pdf

Drugače pa zadeva že v osnovi podpira vodenje več ogrevalnih krogov, ima regulacijo za sanitarno vodo in tudi regulacija solarno ogrevanje. Jaz imam 3 ogrevalne kroge (2 x talno, 1 x radijatorji).
Mene je investicija prišla okrog 9k (z odbito subvencijo). V ceni pa je bilo všteto kotel delta 20kw, zalogovnik 1500l z izmenjevalcem, sanitarni bojler z dvema izmenjevalcema (če bo kdaj solarno) 400l, 3xmešalni ventil z motornim pogonom, 3xčrpalka za ogrevalne kroge, črpalka za sanitarno vodo, črpalka za cirkulacijo sanitarne vode, 250l expanzijska posoda, par-litrska expanzijska posoda za sanitarni bojler, ...

Pri kotlu mi je všeč globina, kar pomeni da lahko nakladaš tudi malo daljša polena (do 55cm). Prav tako omogoča levo/desno odpiranje vrat, ima odsesavanje dimnih plinov kar pride prav pri do-laganju kuriva. Dimni plini pri meni se sučejo okrog 195 stopinj C. Drva morajo biti suha, prebavi pa vse. Jaz kurim večinoma vrbo, jelšo in bor. Če bi imel boljša drva bi verjetno gorelo dlje, tako pa naklada gori cca 4, morda 5 ur.

Zaenkrat sem s kotlom zadovoljen in sem vesel da nisem kupil Sigme (za katero sem se tudi zanimal in jo videl v živo). Sigma pač ni na nivoju tega kotla.
Upam samo da je zadeva trpežna in da lahko pozabim na stroške okrog kurilnice za naslednjih 20+ let.

Če bi izbiral kotel še enkrat bi se odločil enako!

Priloga:
IMG_00000164_.jpg
IMG_00000164_.jpg [ 207.59 KiB | Videno 7068 krat ]

Priloga:
IMG_00000165_.jpg
IMG_00000165_.jpg [ 233.08 KiB | Videno 7068 krat ]

Priloga:
IMG_00000166_.jpg
IMG_00000166_.jpg [ 223.4 KiB | Videno 7068 krat ]


Na vrh
 Profil  
 

Re: ABC Delta - mnenja in praktične izkušnje, kaj narediti
OdgovorObjavljeno: 18 jan 2015 18:10 
Specialist
Specialist
Odsoten

Pridružen: 17 maj 2014 21:32
Prispevkov: 382
hasper; super si tole prikazal.
Me še samo zanima, kaj je tista pomanjkljivost regulacije, ko si omenil, da bi bila lahko mogoče malo bolj dodelana?
A te tri ogrevalne kroge, ti podpira že serijska regulacija? Meni so rekli, da v paketu podpira en krog, sanitarno vodo in zalogovnik, da za več je pa treba dokupiti razširitveni modul, ki pride malo manj kot 300 eur.
A je kaj problem zakurit, ker nima vmesnih vratic?


Na vrh
 Profil  
 

Re: ABC Delta - mnenja in praktične izkušnje, kaj narediti
OdgovorObjavljeno: 18 jan 2015 19:23 
Specialist
Specialist
Uporabniški avatar
Odsoten

Pridružen: 18 jan 2015 17:53
Prispevkov: 1018
Kraj: tam nekje pri kurji riti
Sicer nimam zgoraj omenjenega kotla je pa glede, na ceno in pa proizvodnih deklaracijah sigurno kvalitetnejši in cenejši z dobro avtomatiko in vsem, kar naj bi uplinjevalni kotel vseboval. Preveri pa še ugodnejši uplinjak iz spodaj posredovanega linka

http://www.termometal.hr/proizvodi/cent ... bio-tec-l/
Lp


Na vrh
 Profil  
 

Re: ABC Delta - mnenja in praktične izkušnje, kaj narediti
OdgovorObjavljeno: 18 jan 2015 20:18 
Vajenec
Vajenec
Odsoten

Pridružen: 09 jul 2010 14:59
Prispevkov: 39
Sem šel gledat na račun, sem tudi jaz moral dokupit razširitveni modul, ki podpira do tri ogrevalne kroge. Cena pa 198 Eur brez DDV.

Kaj me moti pri regulaciji? V osnovi ponujajo zraven regulacije zunanje tipalo ter analogni sobni korektor. Nek "češki gumb" preko katerega lahko rahlo vplivaš na režim ogrevanja, ki pa je še vedno vremensko voden. No jaz sem nisem odločil zanj. Imam le zunanje tipalo in stvar deluje ok. Preko nastavitev lahko vplivaš na ogrevalno krivuljo (strmina ogrevalne krivulje je ključen podatek za regulator ogrevanja, saj mu pove kolikšna naj bo pri določeni zunanji temperaturi temperatura vstopne vode v tvoj ogrevalni krog). Jaz bi želel nekaj več. Sobno enoto preko katere bi lahko spremljal (in po potrebi spreminjal) podatke o sistemu (npr. temperatura sanitarne vode, temperatura vode v zalogovniku, dimnih plinov, notranja in zunanja temperatura, ipd). To tukaj ne obstaja, sem klical tudi na Kovintrade.

Kakšna vmesna vrata misliš? Jaz zakurim takole: spodaj dam papir ali pa kakšen košček kartona, nato trske/vejice od butar, potegnem ročico za čiščenje turbolatorjev, zakurim, naložim najprej drobna polena nato debelejša. Zaprem vrata. Vse skupaj 5 min dela. Enkrat tedensko počistim pepel.
Ima pa ta peč na spodnjih vratih odprtino, oko, preko katerega lahko spremljaš kako gori lesni plin. Jaz sem na začetku vedno gledal skozi. Še zdaj tu pa tam pokukam skozi.


Na vrh
 Profil  
 

Re: ABC Delta - mnenja in praktične izkušnje, kaj narediti
OdgovorObjavljeno: 18 jan 2015 21:08 
Specialist
Specialist
Odsoten

Pridružen: 17 maj 2014 21:32
Prispevkov: 382
Aha, si moral dokupit.
Se pravi, da recimo s tako regulacijo bi bil jaz čisto zadovoljen. Ti si malo bol zahteven uporabnik :) Sem mislil, da ima kake "felerje" v smislu slabega reguliranja kotla; eni temi na forumu sem bral, da ima nekdo na Sigmi dograjen lambda paket, ki bi naj bila ista regulacija; no in tisti je pisal, da ne zmore regulirati vsake lopute za zrak posebej, da ko npr. sekundarnega zapira, primarnega odpira, da ne more neodvisno vsakega posebej regulirat.

Za vmesna vrata, sem mislil, tako kot imajo najdražji modeli, npr. Froling ima tako. To so tako imenovana kurilna vratca. Vrata med kuriščem in zgorevalno komoro. Tam lahko polno peč naložiš in na koncu pri srednjih vratih vžgeš. Ti pa že prej vžgeš in potem do konca naložiš. Se ti ne kadi tisti čas, dokler ne zapreš vrat? Sestra ima Frolinga pa tam vem, da včasih ko pride tako da še ostane malo žerjavice in ko daš papir noter in treske, se ti papir prej vžge, preden do konca naložiš. In tist se potem zna zgoditi, da ti kdaj malo kocine požge, ko dolagaš :) Ko so vrata odprta, pač rajši navzgor gori, ne potegne ves plamen navzdol v komoro.
Tebe je komplet brez upoštevanja subvencije potem prišlo 10500 eur, veliko. Zalogovnik s kačo je kar dražji kot navadn, pa bojler, trije krogi. Vrjetno ti je to toliko dodalo k skupnemu računu ne?
Bom jaz glede eko sklada kar ostal na tej peči, zgleda da se dobro obnese. Druge so še samo dražje.


Na vrh
 Profil  
 

Re: ABC Delta - mnenja in praktične izkušnje, kaj narediti
OdgovorObjavljeno: 18 jan 2015 21:48 
Specialist
Specialist
Uporabniški avatar
Odsoten

Pridružen: 30 mar 2012 23:30
Prispevkov: 3820
Kraj: MB Mlad si ti,a naučićeš!
hasper napisal/-a:
Sem šel gledat na račun, sem tudi jaz moral dokupit razširitveni modul, ki podpira do tri ogrevalne kroge. Cena pa 198 Eur brez DDV.

Kaj me moti pri regulaciji? V osnovi ponujajo zraven regulacije zunanje tipalo ter analogni sobni korektor. Nek "češki gumb" preko katerega lahko rahlo vplivaš na režim ogrevanja, ki pa je še vedno vremensko voden. No jaz sem nisem odločil zanj. Imam le zunanje tipalo in stvar deluje ok. Preko nastavitev lahko vplivaš na ogrevalno krivuljo (strmina ogrevalne krivulje je ključen podatek za regulator ogrevanja, saj mu pove kolikšna naj bo pri določeni zunanji temperaturi temperatura vstopne vode v tvoj ogrevalni krog). Jaz bi želel nekaj več. Sobno enoto preko katere bi lahko spremljal (in po potrebi spreminjal) podatke o sistemu (npr. temperatura sanitarne vode, temperatura vode v zalogovniku, dimnih plinov, notranja in zunanja temperatura, ipd). To tukaj ne obstaja, sem klical tudi na Kovintrade.

Kakšna vmesna vrata misliš? Jaz zakurim takole: spodaj dam papir ali pa kakšen košček kartona, nato trske/vejice od butar, potegnem ročico za čiščenje turbolatorjev, zakurim, naložim najprej drobna polena nato debelejša. Zaprem vrata. Vse skupaj 5 min dela. Enkrat tedensko počistim pepel.
Ima pa ta peč na spodnjih vratih odprtino, oko, preko katerega lahko spremljaš kako gori lesni plin. Jaz sem na začetku vedno gledal skozi. Še zdaj tu pa tam pokukam skozi.

Mogoče iščeš kaj takšnega.
http://www.estyma.pl/
http://www.estyma.pl/?portfolio=modul-i ... y-vide-net


Na vrh
 Profil  
 

Re: ABC Delta - mnenja in praktične izkušnje, kaj narediti
OdgovorObjavljeno: 19 jan 2015 10:59 
Specialist
Specialist
Odsoten

Pridružen: 08 dec 2012 14:47
Prispevkov: 275
Čedalje bolj zanimivo. Sem si na spletu malo ogledoval prospekt pri proizvajalcu tega kotla in sedaj ne vem ali sem narobe razumel ali je res da ima regulacijo primarnega in sekundarnega zraka narejeno s samo enim servo motorjem. Ker že nekaj časa spremljam razprave o uplinjevalnih kotlih sem, če se ne motim, nekje zasledil da taka regulacija ni najboljša. Imetniki kotlov povejte kako je narejeno, čeprav do sedaj nekih kritik kotla ni bilo zaslediti. Kar se tiče izvedbe je novejši prizvod vedno malo boljši kajti uporabi se vse zanje iz prakse ki ga je z vsakim dnem več


Na vrh
 Profil  
 

Re: ABC Delta - mnenja in praktične izkušnje, kaj narediti
OdgovorObjavljeno: 19 jan 2015 11:18 
Vajenec
Vajenec
Odsoten

Pridružen: 09 jul 2010 14:59
Prispevkov: 39
@jani65: dobro si tole našel. Pred enim letom ko sem iskal nekaj podobnega, kot kaže tega še ni bilo na trgu. Tudi sedaj najdem navodila le v poljskem jezu. Hvala.

@mišek2014, kurili: tudi jaz sem zasledil da je nekdo pisal nekaj podobnega glede regulacije lopute za primarni in sekundarni zrak. Jaz se na to ne spoznam, zato o tem ne morem govorit. Za moje pojme dela kotel solidno.

Glede srednjih vrat in kurjenja. Nekaj prakse rabiš. Če pravilno naložiš začne takoj goret v spodnjo komoro, tudi pri odprtih zgornjih vratih. Nekaj dima vseeno je. Pomaga pa tudi sistem odsesavanja dimnih plinov.

Cena je bila kar poštena. Vseeno se bi dalo naredit ceneje: npr 2 kroga namesto treh - združil bi oba talna kroga, navaden zalogovnik brez kače, manjši sanitarni boljer; npr 200l, črtal bi črpalko za cirkulacijo sanitarne vode, .... Tu je že več kot tisočak.


Na vrh
 Profil  
 

Prikaži odgovore prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 185 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Naslednji

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]


Kdo je na strani

Po forumu brska: bagio, Beerlover, butalc77, gregor2ksi, xavi, Yeager in 29 gostov


Vi ne morete pisati sporočil v tej temi
Vi ne morete odgovarjati na teme v tem forumu
Vi ne morete urejati sporočil v tej temi
Vi ne morete brisati vaših sporočil v tem forumu
Vi ne morete dodati priponk sporočilom

Išči za:
Pojdi na:  
 

 

PodSvojoStreho.net
© 2004 - 2013
Vse pravice pridržane.
Pogoji uporabe.