Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 201 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnji  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Naslednji
  Tiskanje

Re: Domofon
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: 18 jan 2018 02:21 
Specialist
Specialist
Odsoten

Pridružen: 05 nov 2012 18:26
Prispevkov: 354
Od vseh večjih proizvajalcev oz rač/tab.. z ustreznim software-om.


Na vrh
 Profil  
 

Re: Domofon
OdgovorObjavljeno: 18 jan 2018 08:29 
Specialist
Specialist
Uporabniški avatar
Prisoten

Pridružen: 03 jun 2012 20:58
Prispevkov: 6041
Kraj: Ivančna Gorica
Ja, samo ko pa pride do omembe cene, bo pa tista: toliko pa ne mislim investirati. Številka pa bo štirimestna, pa ne z enko ali dvojko spredaj.


Na vrh
 Profil  
 

Re: Domofon
OdgovorObjavljeno: 18 jan 2018 10:55 
Vajenec
Vajenec
Odsoten

Pridružen: 15 okt 2012 13:52
Prispevkov: 44
Katere domofone pa si gledal? Kar nekaj domofonov in njihovih notranjih enot omogočajo PoE napajanje. Eden izmed njih je tudi domofon proizvajalca, katerega shemo si pripel ;)

Kakšne pa so zahteve za tvoj domofon? Klasična funkcija (klic iz domofona + odklepanje vrat) ali bi resnično želel z notranjo enoto krmiliti dodatne naprave (alarm, senzorji, ...)?


Na vrh
 Profil  
 

Re: Domofon
OdgovorObjavljeno: 18 jan 2018 11:34 
Prvošolček
Prvošolček
Odsoten

Pridružen: 15 apr 2009 20:40
Prispevkov: 14
Glede na to da bom imel najverjetneje kamere od Hikvisiona, sem gledal tole:
http://www.hikvision.com/europe/Product ... 34983.html
Power Supply: | 12 VDC/24 VDC

Zahteve za domofon so pa zgolj te:
1. Dve notranji video enoti (pritličje in mansarda) na kateri lahko vidiš kdo je pri vratih, se lahko z njim pogovarjaš in mu odpreš vrata.
2. Ena zunanja enota, seveda s kamero


Na vrh
 Profil  
 

Re: Domofon
OdgovorObjavljeno: 18 jan 2018 14:36 
Vajenec
Vajenec
Odsoten

Pridružen: 15 okt 2012 13:52
Prispevkov: 44
Hikvision ima očitno res napajanje enot preko lokalnega napajanja.

Seveda pa obstajajo tudi domofoni, ki delujejo preko PoE tehnologije in za delovanje potrebuješ le UTP kabel.

Je pa seveda odvisno kakšen je tvoj cenovni razpon in pa kvaliteta sistema, ki ga želiš.

Zelo kvalitetni in zanesljivi domofoni so IP domofoni proizvajalca 2N, ki seveda poleg osnovnih funkcij omogočajo tudi bolj napredne funkcije. Gre za priznane domofone, ki po mojih izkušnjah res zanesljivo delujejo in z njimi ne boš imel težav. Tako notranje enote kot zunanje enote podpirajo PoE napajanje.

Lahko pa pogledaš tudi za bolj cenovno dostopnimi domofoni. Takšnih je seveda, kar nekaj. Sigurno pa omogočajo PoE napajanje domofoni Dahua (zahtevajo lasten PoE switch).


Na vrh
 Profil  
 

Re: Domofon
OdgovorObjavljeno: 18 jan 2018 16:08 
Prvošolček
Prvošolček
Odsoten

Pridružen: 15 apr 2009 20:40
Prispevkov: 14
Ja tej od 2N res izgledajo vrhunsko... bom razmislil še o njih. Hvala za nasvet!


Na vrh
 Profil  
 

Re: Domofon
OdgovorObjavljeno: 18 jan 2018 16:11 
Specialist
Specialist
Uporabniški avatar
Prisoten

Pridružen: 03 jun 2012 20:58
Prispevkov: 6041
Kraj: Ivančna Gorica
Tudi za 2N velja tista - okrog 2 jurja, prej preko kot manj.


Na vrh
 Profil  
 

Re: Domofon
OdgovorObjavljeno: 18 jan 2018 16:20 
Prvošolček
Prvošolček
Odsoten

Pridružen: 15 apr 2009 20:40
Prispevkov: 14
Kaj pa z BTicinom ima kdo kaj izkušenj... tudi izgleda zelo solidno.

http://www.catalogue.bticino.com/BTI-363911-EN
https://www.amazon.de/Bticino-363911-Vi ... +class+300


Na vrh
 Profil  
 

Re: Domofon
OdgovorObjavljeno: 18 jan 2018 17:01 
Specialist
Specialist
Uporabniški avatar
Prisoten

Pridružen: 03 jun 2012 20:58
Prispevkov: 6041
Kraj: Ivančna Gorica
Izkušnje so z vsemi. Izgled pa dostikrat ni merilo. Naj te pri bticinu ne zavede tista ikona na monitorju ki sliši na ime "cameras". To pomeni da imaš na video domofon priključenih več kamer, med katerih slikah se lahko pomikaš z uporabo tiste ikone. To pomeni, da se ob vsakem pritisku tiste ikone na monitorju pojavi slika naslednje kamere, katera je vezana v sistem video domofona. Kar pa ne pomeni, da te posnetke lahko pregleduješ kasneje. Pregleduješ jih lahko le sproti oziroma gledaš na monitorju aktualno stanje kamer. Največkrat je pregledovanje "za nazaj" povezano z dodatnim nakupom spominskega modula, pa še to je vezano običajno le na tiste kamere, na katerih je bil izvršen poziv na domofonski sistem. Če pa želiš pregled kontinuirane slike kamer si pa spet pri boljših sistemih, kot je že omenjeni 2N (Helios, Force... ali pa BPT futura IP...) in posledično spet pri prej omenjenih cenah. Kaj pa kak Doorbird? Pri njem notranje stacionarne monitorje nadomešča telefon, tablica (kako rabljeno lahko montiraš na steno, namesto monitorja, le adapter od nje moraš nekam vtakniti). Imaš pa potem na razpolago senzor gibanja, vgrajen v vhodni tablo in posledično aktiviranje poziva (alarma) na telefon, pregledovanje posnetkov pa še mnogo tega?


Na vrh
 Profil  
 

Re: Domofon
OdgovorObjavljeno: 18 jan 2018 17:24 
Prvošolček
Prvošolček
Odsoten

Pridružen: 15 apr 2009 20:40
Prispevkov: 14
Doorbird sem že gledal... v skladu s predlaganim je res opcija. Bom še malo pregledal preden se odločim.

Hvala za ideje/predloge.


Na vrh
 Profil  
 

Re: Domofon
OdgovorObjavljeno: 18 jan 2018 20:06 
Specialist
Specialist
Uporabniški avatar
Prisoten

Pridružen: 03 jun 2012 20:58
Prispevkov: 6041
Kraj: Ivančna Gorica
Pozabil sem omeniti morda cenovno dokaj ugodno varianto domofonov T-pad Villa 2. Sestoji se iz dveh 7" monitorjev in vhodnega video tabloja z dvemi (ločenimi) pozivi. Če pa ti zadošča tablo z enim pozivom kateri ti aktivira oba notranja monitorja hkrati (dokler se na enem nekdo pač ne javi in s tem drugega vrže ven) je bolj smiselno kupiti sistem T-pad Villa 1 in dokupiti drugi monitor, ker ima zunanji video tablo že po defoltu vgrajen kartični čitalec RFID česar tablo z dvema pozivoma zaradi tiste druge tipke in prostorske stiske vsled tega pač nima. In potem dokupiš še tiste majcene obeske za na ključe, eden te pride okrog 3€. Te pa potem na enostaven način sprogramiraš v sistem (ali pa jih tudi pobrišeš). V beli in črni mat barvi.
Nudi pa zgolj domofonijo, oziroma to, kar si navedel...
Villa 2:
http://www.tpad.eu/videofoni-domofoni/9 ... et-villa2-črn-detail
Villa 1:
http://www.tpad.eu/videofoni-domofoni/1 ... -93-detail


Na vrh
 Profil  
 

Re: Domofon
OdgovorObjavljeno: 31 jan 2018 14:55 
Specialist
Specialist
Odsoten

Pridružen: 19 nov 2006 14:23
Prispevkov: 445
Kraj: Okolica Celja
Nabavil in zmontiral sem tale krš
http://ledsvetloba.si/artikel/domofon-z ... a-enotama/
po letu in pol ne dela več fuč so slušalke tudi pozivni gumbi štekajo. kaj predlagate s katerim domofonom ga nadomestim da bo delalo dlje rabim zunjano enoto in dve notranji kljčavnice ne rabim in naj bo samo audio. Pa ne glih nevem kako drago tam do 150 € Hvala za predloge


Na vrh
 Profil  
 

Re: Domofon
OdgovorObjavljeno: 31 jan 2018 20:31 
Specialist
Specialist
Uporabniški avatar
Prisoten

Pridružen: 03 jun 2012 20:58
Prispevkov: 6041
Kraj: Ivančna Gorica
Delal je točno toliko, kot si zanj plačal. Malo ali nič. Za omenjeni znesek lahko dobiš (seveda v audio izvedbi: pozivni tablo z eno tipko ter dve notranji slušalki) BPT-jev Vilaset 1 (tablo, centrala, ena stenska slušalka), ki te pride 97€ + ddv, dokupiš pa še dodatno slušalko, ki te pride 18€ + ddv. Torej si z zneskom tam nekje, dobil boš pa vsaj kakovosten domofon, ki ti bo garantirano služil leta. Če želiš od tabloja dva ločena poziva na vsako slušalko je treba na tabloju dodati še eno tipko (5€). Ter seveda imeti med tablojem in centralo osem žilno povezavo (UTP), med centralo in slušalkami pa štirižilno povezavo (lahko je tudi UTP).


Priponke:
BPT VILASET 2.jpg
BPT VILASET 2.jpg [ 21.35 KiB | Videno 303 krat ]
Na vrh
 Profil  
 

Re: Domofon
OdgovorObjavljeno: 01 feb 2018 12:21 
Specialist
Specialist
Odsoten

Pridružen: 19 nov 2006 14:23
Prispevkov: 445
Kraj: Okolica Celja
Arbajter hvala za hiter odgovor samo pod BPT VILASETmi iskalnik ne najde nič v sloveniji pod BPT pa tole
http://www.trgovina-elbi.si/vmchk/Domof ... e.tpl.html Aje to to


Na vrh
 Profil  
 

Re: Domofon
OdgovorObjavljeno: 01 feb 2018 19:26 
Specialist
Specialist
Uporabniški avatar
Prisoten

Pridružen: 03 jun 2012 20:58
Prispevkov: 6041
Kraj: Ivančna Gorica
Verjetno zato, ker se je oblika (dizajn) notranjih slušalk zamenjal kako leto nazaj, in je tiste slušalke nadomestil model Bpt Agata C200. Po netu ne iščem, ker stvari jemljem direktno pri uvozniku. Je pa to - to. Odpri ZS.


Na vrh
 Profil  
 

Prikaži odgovore prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 201 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnji  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Naslednji

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]


Kdo je na strani

Po forumu brska: Beri in 2 gostov


Vi ne morete pisati sporočil v tej temi
Vi ne morete odgovarjati na teme v tem forumu
Vi ne morete urejati sporočil v tej temi
Vi ne morete brisati vaših sporočil v tem forumu
Vi ne morete dodati priponk sporočilom

Išči za:
Pojdi na:  
 

 

PodSvojoStreho.net
© 2004 - 2013
Vse pravice pridržane.
Pogoji uporabe.