Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 65 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnji  1, 2, 3, 4, 5  Naslednji
  Tiskanje

Re: Elektro števec Landis+Gyr navodila
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: 23 jul 2015 08:50 
Specialist
Specialist
Odsoten

Pridružen: 01 nov 2012 23:32
Prispevkov: 1187
Seveda je lahko, saj ga naredijo 99 % avtomati 1 % ljudje.

( pa še ti verjetno delajo na kitajskem :lol: )


Na vrh
 Profil  
 

Re: Elektro števec Landis+Gyr navodila
OdgovorObjavljeno: 23 jul 2015 11:01 
Specialist
Specialist
Uporabniški avatar
Odsoten

Pridružen: 12 maj 2009 12:40
Prispevkov: 1038
Kraj: Slo
najbrž je avtor naslovne teme dobil v osnovi Iskrin števec z nalepko Landis.


Na vrh
 Profil  
 

Re: Elektro števec Landis+Gyr navodila
OdgovorObjavljeno: 23 jul 2015 11:07 
Specialist
Specialist
Odsoten

Pridružen: 29 avg 2011 14:33
Prispevkov: 267
ima morda kdo ta števec na območju elektro primorska, ki je kaj bolje preučil, kako dosegati enolične rezultate pri pritiskanju zelene tipke? ;)

zdi se mi, da s podobnim pritiskanjem pridem enkrat v bolj dolge sezname vrednosti, včasih pa krajše ...
tako včasih najdem prikaz trenutne moči, kar se mi zdi uporabno, ma včasih pa kar ni tega.


Na vrh
 Profil  
 

Re: Elektro števec Landis+Gyr navodila
OdgovorObjavljeno: 05 apr 2017 10:58 
Vajenec
Vajenec
Uporabniški avatar
Odsoten

Pridružen: 06 jul 2015 20:18
Prispevkov: 41
Kraj: Ljubljana
Da malo obudim temo ... v bloku so pred dnevi zamenjali stare črne s temi LandisGyr E450. Je pa situacija taka, da so števci nameščeni na hodnikih, v omarici, ki ima steklena okenca. Posledično lahko tudi novi števec samo gledam, nimam pa dostopa do kakšne tipke. OK, s tisto zeleno se lahko malo igraš, ampak v primeru da mi zaradi trenutne preobremenitve priključne moči "vrže ven", bi pa bilo fajn pritisniti gumb za reset in ne čakati elektra. Vprašanje je sicer če to še vedno zaračunajo, čeprav tehniku ni treba na teren ...

Ključ do omarice najbrž ni splošno dostopen, je pa zanimivo, da so z nekaterih omaric stekelca izpred števcev čudežno izginila. To tudi ni najboljša rešitev, saj so števci na hodnikih in se potem lahko igra vsak ki "mu je dolgčas". Kakšne izkušnje so drugje ?


Na vrh
 Profil  
 

Re: Elektro števec Landis+Gyr navodila
OdgovorObjavljeno: 05 apr 2017 12:20 
Specialist
Specialist
Uporabniški avatar
Odsoten

Pridružen: 07 maj 2009 18:21
Prispevkov: 806
Kraj: Mengeš
Zelena tipka omogoča zgolj hitrejši dostop do stanj števca. Če do tipke nimaš dostopa, pač malce počakaš, da se na prikazovalniku zamenja zapis tarife.
Glede na to, da si iz Ljubljane, dvomim, da si dobil števec, ki omogoča omejevanja in ponovni vkop. Če bi omogočal ponovni vklop, bi ti vgradili dodatno tipko. Na Elektro Ljubljani običajno ne montirajo števca, ki imajo vgrajeno funkcijo omejevanja, kot jo imajo števci na področju Elektro Gorenjske. Tako, da v primeru izpada, bo elektro zamenjal glavno varovalko, kot pri starem števcu.


Na vrh
 Profil  
 

Re: Elektro števec Landis+Gyr navodila
OdgovorObjavljeno: 05 apr 2017 12:27 
Specialist
Specialist
Odsoten

Pridružen: 12 okt 2013 19:09
Prispevkov: 2288
Res je.


Na vrh
 Profil  
 

Re: Elektro števec Landis+Gyr navodila
OdgovorObjavljeno: 05 apr 2017 12:37 
Specialist
Specialist
Odsoten

Pridružen: 29 avg 2011 14:33
Prispevkov: 267
z zeleno tipko na mojem števcu pridem z raznim dolgim in kratkim stiskanjem do kar več podatkov, kot pa če samo čakam (izpiše se npr. še trenutna moč, pa trenutni tok ...)


Na vrh
 Profil  
 

Re: Elektro števec Landis+Gyr navodila
OdgovorObjavljeno: 05 apr 2017 12:59 
Vajenec
Vajenec
Uporabniški avatar
Odsoten

Pridružen: 06 jul 2015 20:18
Prispevkov: 41
Kraj: Ljubljana
ok torej zelena res ni bistvena. Sicer se stanovanje nahaja v Logatcu, ampak je to vseeno elektro Ljubljana. Pripenjam slikco, kako to izgleda, pri črni tipki piše "ne uporabljaj tipke v primeru vzdrževanja kot glavno stikalo" - to me malo bega kaj bi pomenilo.

Če ostaja "stara - klasična" varovalka, to pomeni prijava težave, obisk tehnika in tako naprej ...


Priponke:
stevec2.jpg
stevec2.jpg [ 105.33 KiB | Videno 1850 krat ]
Na vrh
 Profil  
 

Re: Elektro števec Landis+Gyr navodila
OdgovorObjavljeno: 08 apr 2017 08:04 
Specialist
Specialist
Odsoten

Pridružen: 16 dec 2010 14:13
Prispevkov: 354
mirator napisal/-a:
Glede delovanja števca je vse razložil @Turbo. Tipka za reset je verjetno tipka s katero si sam vklopiš izpad odklopnika v števcu, če je bil vzrok izklopa kratkotrajna preobremenitev, če pa je bil izklop izveden daljinsko zaradi neplačila porabe elektrike, pa ga nazaj vklopi samo elektro po plačilu računa.
V naboru merilne opreme so tako števci Landis&Gyr kot Iskraemeco. Elektro Gorenjska n.pr. dovoljuje vgradnjo samo števce Iskraemeco, Elektro Ljubljana pa Landys&Gyr.
Sicer pa tudi Iskraemeco že dolgo ni več slovenska firma.


Tole pa ne bo držalo!
Sem na področju Elektro Gorenjske (ECE) in so mi pred 5 meseci montirali Landys&Gyr!
Edino, če je sprememba v zadnjih mesecih??


Na vrh
 Profil  
 

Re: Elektro števec Landis+Gyr navodila
OdgovorObjavljeno: 08 apr 2017 08:44 
Specialist
Specialist
Odsoten

Pridružen: 12 okt 2013 19:09
Prispevkov: 2288
Repliciraš mi na skoraj dve leti star post. Seveda se je v tem času marsikaj spremenilo.


Na vrh
 Profil  
 

Re: Elektro števec Landis+Gyr navodila
OdgovorObjavljeno: 08 apr 2017 10:06 
Specialist
Specialist
Odsoten

Pridružen: 07 apr 2008 10:37
Prispevkov: 5782
Če ne bi repliciral, bi bil forum prazen. Treba je narediti "promet"! Podobno je v drugih temah (ko ni Žerjavarja).


Na vrh
 Profil  
 

Re: Elektro števec Landis+Gyr navodila
OdgovorObjavljeno: 10 apr 2017 20:44 
Specialist
Specialist
Odsoten

Pridružen: 16 dec 2010 14:13
Prispevkov: 354
mirator napisal/-a:
Repliciraš mi na skoraj dve leti star post. Seveda se je v tem času marsikaj spremenilo.

Spregledal datum in imaš 100% prav!


Na vrh
 Profil  
 

Re: Elektro števec Landis+Gyr navodila
OdgovorObjavljeno: 05 jul 2017 09:36 
Mojster
Mojster
Odsoten

Pridružen: 03 avg 2015 08:51
Prispevkov: 150
V naši ulici smo se vsi priključili na ELEKTRO omrežje v roku 3 mesecev, vsi imamo Landis+Gyr E450, dva imava tipko za ponovni vklop odklopnika na zunanji strani omare, dva pa ne.
Kdo bi moral to vgraditi oz. ali lahko od Elektro Celja zahtevamo, da se vgradi?


Na vrh
 Profil  
 

Re: Elektro števec Landis+Gyr navodila
OdgovorObjavljeno: 05 jul 2017 10:45 
Specialist
Specialist
Odsoten

Pridružen: 08 maj 2013 17:53
Prispevkov: 257
Kraj: Medvode
Mogoče je v nekaterih primerih celo bolje, da je nimaš. Ta odklopnik je programiran na priklopno moč in vrže hitreje ven kot pa glavna varovalka . Slednja za kratek čas "pusti" večje obremenitve (zagoni motorjev, itd). Če ti sedaj kuri glavno varovalko oz si na meji boš po vgradnji skoraj zagotovo čez mejo oz se bo odklopnik večkrat aktiviral.


Na vrh
 Profil  
 

Re: Elektro števec Landis+Gyr navodila
OdgovorObjavljeno: 05 jul 2017 12:10 
Specialist
Specialist
Odsoten

Pridružen: 12 okt 2013 19:09
Prispevkov: 2288
Ni čisto res. Odklopniki v števcu niso zaščitni element in imajo nastavljen čas izklopa na 90 s kontinuirane preobremenitve. Koliko je ta preobremenitev pa ni pomembno. Poleg odklopnika so še vedno vgrajene varovalke.


Na vrh
 Profil  
 

Prikaži odgovore prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 65 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnji  1, 2, 3, 4, 5  Naslednji

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov


Vi ne morete pisati sporočil v tej temi
Vi ne morete odgovarjati na teme v tem forumu
Vi ne morete urejati sporočil v tej temi
Vi ne morete brisati vaših sporočil v tem forumu
Vi ne morete dodati priponk sporočilom

Išči za:
Pojdi na:  
 

 

PodSvojoStreho.net
© 2004 - 2013
Vse pravice pridržane.
Pogoji uporabe.