Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 1285 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnji  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86  Naslednji
  Tiskanje

Re: Nastavitev Seltron WDC20?
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: 18 dec 2017 11:26 
Pomočnik
Pomočnik
Odsoten

Pridružen: 17 dec 2017 23:34
Prispevkov: 64
Hvala za obravnavo :)

Sem minuli vikend predelal celih 82 strani in prišel do določenih zaključkov ampak vseeno upal da se da tudi brez notranje enote kej usposobit, vendar ko naredim korak naprej, me wdc postavi dva nazaj :-/
Skratka ima svojo pamet, čez katero očitno brez notranje enote ne bom mogel. Pa dobro, ni problem, bom dokupil, da bo le delovalo kot mora in da bo edini problem nalaganje peči :)

Torej parameter S4.3 je nastavljen na 65°C...sej pravim, ko je bil nastavljen na privzeto vrednost se je bojler pač pregreval in je bilo opozorilo samoumevno, ravno tako ko je bila loputa na peči previsoko nastavljena in je višek na S5.13(nad 90°C ) uhajal v sanitarno vodo in radiatorje, sem razumel...zdej ko sem te parametre nastavil pa vseeno še kar opozarja o pregretju, pa ne vem več, kaj ga moti...mogoče se bo upeljal, ne vem...

Urnik vklopa sem kopiral od pon-ned, tako da tukaj tudi ne bi smel biti problem

Pa še to; je sobna enota dd2 kaj slabša oz. neprimerna za wdc20 ali je primerljiva/ista kot dd2+?


Na vrh
 Profil  
 

Re: Nastavitev Seltron WDC20?
OdgovorObjavljeno: 18 dec 2017 12:21 
Specialist
Specialist
Odsoten

Pridružen: 14 nov 2012 11:04
Prispevkov: 7782
Koliko imaš S4.10?


Na vrh
 Profil  
 

Re: Nastavitev Seltron WDC20?
OdgovorObjavljeno: 18 dec 2017 13:11 
Pomočnik
Pomočnik
Odsoten

Pridružen: 17 dec 2017 23:34
Prispevkov: 64
60°C


Na vrh
 Profil  
 

Re: Nastavitev Seltron WDC20?
OdgovorObjavljeno: 18 dec 2017 13:45 
Specialist
Specialist
Odsoten

Pridružen: 14 nov 2012 11:04
Prispevkov: 7782
S4.3 moraš imeti na krepko višjo temperaturo kot je S4.10

Poskusi nastaviti na 70 stopinj.

Morda imaš temperaturno tipalo montirano previsoko....


Na vrh
 Profil  
 

Re: Nastavitev Seltron WDC20?
OdgovorObjavljeno: 18 dec 2017 14:13 
Pomočnik
Pomočnik
Odsoten

Pridružen: 17 dec 2017 23:34
Prispevkov: 64
Ok, bom spremenil S4.3 na 70°C

Temperaturno tipalo je nekje na tretjini višine bojlerja, torej to ni razlog...temperatura termometra montiranega na bojlerju, ki je nekje na višini dveh tretjin bojlerja, odstopa od temperature tipala za cca 8 stopinj, kar je verjetno normalno glede na višino postavitve (+ tega je le ta analogen in so vrednosti vprašljive)
Torej tukaj ni problem, segreje se tako kot mora in to me ne bega...bega me to da kljub načeloma pravilnemu delovanju še vedno meče tisto opozorilo...mogoče bo po popravku S4.3 bolje, bomo videli.

Povej mi še prosim o tipalu DD2...je sploh kaj slabši od DD2+ ali so to zgolj kaki estetski popravki? Videl sem namreč da se eden prodaja na bolhi pa bi ga eventuelno vzel...


Na vrh
 Profil  
 

Re: Nastavitev Seltron WDC20?
OdgovorObjavljeno: 18 dec 2017 14:22 
Specialist
Specialist
Odsoten

Pridružen: 14 nov 2012 11:04
Prispevkov: 7782
Nabaviti moraš DD2+ !!

DD2 ni namenjen za WDC regulatorje


Na vrh
 Profil  
 

Re: Nastavitev Seltron WDC20?
OdgovorObjavljeno: 18 dec 2017 14:31 
Pomočnik
Pomočnik
Odsoten

Pridružen: 17 dec 2017 23:34
Prispevkov: 64
aha ok... no sej zato sem raje vprašal...sem že mislil da bom nekaj prišparal pa zgleda ne bo šlo ...jbg


Na vrh
 Profil  
 

Re: Nastavitev Seltron WDC20?
OdgovorObjavljeno: 18 dec 2017 15:03 
Specialist
Specialist
Odsoten

Pridružen: 14 nov 2012 11:04
Prispevkov: 7782
Namesto DD2+ lahko uporabiš tudi sodobnejšo RCD2:
https://www.seltron.si/index.php/sobna-enota-rcd2-bela.html#.Wje7N2jT670
Mislim da Seltron ne prodaja več DD2+, morda pa jo še kje dobiš....


Na vrh
 Profil  
 

Re: Nastavitev Seltron WDC20?
OdgovorObjavljeno: 18 dec 2017 15:08 
Pomočnik
Pomočnik
Odsoten

Pridružen: 17 dec 2017 23:34
Prispevkov: 64
Mnenje o montazi samo ps 10 tipala?
Ker mi res ni za dajat se 100€ za se en nepotreben display, ker vse nastavitve lahko itak naredim v kurilnici...


Na vrh
 Profil  
 

Re: Nastavitev Seltron WDC20?
OdgovorObjavljeno: 18 dec 2017 16:02 
Specialist
Specialist
Odsoten

Pridružen: 14 nov 2012 11:04
Prispevkov: 7782
Lahko priključiš PS10/Pt. sobno tipalo na vhod T1 za prvi ogrevalni krog, ali na T8 za drugi ogrevalni krog.

V bistvu pa lahko uporabiš kakršnokoli tipalo serije /Pt saj vsa tipala enako delujejo.
Torej če imaš eno tipalo viška (zunanje, naležno, kotlovno, ....) ga pač nekje "obesiš" in bo delovalo. Je pa PS10 lepše za videti.....


Na vrh
 Profil  
 

Re: Nastavitev Seltron WDC20?
OdgovorObjavljeno: 18 dec 2017 16:43 
Prvošolček
Prvošolček
Odsoten

Pridružen: 09 jan 2017 21:00
Prispevkov: 24
robertinho123 napisal/-a:
Mnenje o montazi samo ps 10 tipala?
Ker mi res ni za dajat se 100€ za se en nepotreben display, ker vse nastavitve lahko itak naredim v kurilnici...


RCD2 se da najceneje dobiti po redni ceni-brez vez in poznanstev
http://www.ten-net.si/index.php/artikel ... 1013911673


Na vrh
 Profil  
 

Re: Nastavitev Seltron WDC20?
OdgovorObjavljeno: 18 dec 2017 16:45 
Prvošolček
Prvošolček
Odsoten

Pridružen: 09 jan 2017 21:00
Prispevkov: 24
Homer: drugače pa hvala za pomoč, prebiram tole temo in počasi spreminjam parametre in opazujem delovanje drugega kroga.


Na vrh
 Profil  
 

Re: Nastavitev Seltron WDC20?
OdgovorObjavljeno: 18 dec 2017 16:53 
Pomočnik
Pomočnik
Odsoten

Pridružen: 17 dec 2017 23:34
Prispevkov: 64
Hvala obema. Bom najbrž zaenkrat nabavil samo tipalo ps10 in skalibriral zadevo do neke mere samozadostnosti.


Na vrh
 Profil  
 

Re: Nastavitev Seltron WDC20?
OdgovorObjavljeno: 18 dec 2017 21:59 
Pomočnik
Pomočnik
Odsoten

Pridružen: 17 dec 2017 23:34
Prispevkov: 64
robertinho123 napisal/-a:
Ok, bom spremenil S4.3 na 70°C

Temperaturno tipalo je nekje na tretjini višine bojlerja, torej to ni razlog...temperatura termometra montiranega na bojlerju, ki je nekje na višini dveh tretjin bojlerja, odstopa od temperature tipala za cca 8 stopinj, kar je verjetno normalno glede na višino postavitve (+ tega je le ta analogen in so vrednosti vprašljive)
Torej tukaj ni problem, segreje se tako kot mora in to me ne bega...bega me to da kljub načeloma pravilnemu delovanju še vedno meče tisto opozorilo...mogoče bo po popravku S4.3 bolje, bomo videli.



Torej po tem popravku še vedno opozarja na pregrevanje...histereza je 4, po defoltu torej, in se namesto na 60 segreje na 68 in vrže opozorilo o pregretju :?


Na vrh
 Profil  
 

Re: Nastavitev Seltron WDC20?
OdgovorObjavljeno: 19 dec 2017 05:30 
Specialist
Specialist
Odsoten

Pridružen: 24 feb 2006 18:15
Prispevkov: 9800
Izmenjevalec v bojlerju ima nek zamik, vztrajnost. In ta je lahko vecji od 4C. Sploh pri res vroci vodi iz peci (90?!). Te mogoce to heca.
Znizaj zeljeno temperaturo bojlerja.


Na vrh
 Profil  
 

Prikaži odgovore prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 1285 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnji  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86  Naslednji

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]


Kdo je na strani

Po forumu brska: interfresh, ivancek26 in 9 gostov


Vi ne morete pisati sporočil v tej temi
Vi ne morete odgovarjati na teme v tem forumu
Vi ne morete urejati sporočil v tej temi
Vi ne morete brisati vaših sporočil v tem forumu
Vi ne morete dodati priponk sporočilom

Išči za:
Pojdi na:  
 

 

PodSvojoStreho.net
© 2004 - 2013
Vse pravice pridržane.
Pogoji uporabe.