Če sem že začela temo, bom povedala kako se razpleta, upam pa, da ko bo konec, da bom imela toliko moči, da dam v širšo javnost.
1. Vodo so mi danes zaprli, ventil na glavni vodovodni cevi. Torej sem prisiljena popravljati. Da je teklo kar nekaj časa, nikogar ne skrbi, jaz bi ob neklicanju imela vodo in bila brez stroškov.
2. Najela sem bagerista, da je skopal od glavne cevi do jaška, pa še malo ženskega ročnega dela. Glej ga šmenta, sva se oba čudila, če je ventil na glavni cevi zaprt, voda pa še vedno priteka od glavne cevi. Kako naj dokažem, da nekje drugje pušča? Po nihovo bi morala najeti odvetniško pisarno zvenečega imena, ki bi me zastopala.
3. Jutri, upam da res, ker sem brez vode, bodo popravili,
če se ne bom pritoževala, mi bodo izstavili račun za čimmanjše število delovnih ur. Bližnji bagerist bo zasul, seveda dela na moje stroške.
4.In potem je najbolje, da neham klicati, ker v naši državi vsak lahko sprejema odloke in naša občina- svetniki- je sprejela takega, da je popravilo od glavne cevi moje, vključno z glavnim ventilom. Začuda plačujem tej isti občini vsak mesec skoraj 8 € za vzdrževanje vododvodnega omrežja. Ko se pomirim,
če kdo ve, naj mi prosim napiše, kako jim pošljem kakšno inšpekcijo, kaj delajo s tem denarjem?? Na Vodovodu so me potolažili, če bi bila v sosednji občini, ki se začne 50 m stran od moje hiše, bi krila občina.
5. Ugotovila sem, da sem lastnik kar nekaj vodovodnega omrežja, za katerega moram skrbet, ne smem, pa vode naprej prodajati, kajti po taki logiki občinskih odlokov, bi si lahko hladnokrvno naredila še eno vodovodno cev pred vodomerom in imela vodo zastonj. Kajti tudi tisti del je moj, so mi danes večkrat povedali, ampak lastništvo pomeni vzdrževanje.
6.
SloCop, ni bosa, tudi km od hiše imajo moji sokrajani števce. Zakaj: ker se je gradilo glavne linije čim krajše, od tam smo morali sami kopati dalje, polagati cevi. Pred 15 leti smo bili srečni,da smo dobili mestni vodovod, nihče ni spraševal, zakaj, medsosedsko so mi odstopili zemljišče (5 lastnikov)preko katerega se je kopalo (pa ne samo meni), solidarnost je bila v pravem pomenu besede. Šele, ko smo dobili vodo, so nam kasneje povedali, od vodomera je vaše, pa saj bo občina pomagala,...In po 10 letih je vodovod prešel v občinsko last.
Se opravičujem velikemu pisanju, vendar se niti ne zavedamo, kaj vse nas lahko doleti, ob kopici zakonov, predpisov, odlokov.... Sicer mi je danes gospod iz Vodovoda rekel, da če bi tisti čas kopala, ko se zanimam o svojih pravicah, bi imela že skopano