Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 5 prispevkov ] 
  Tiskanje

Ponudba za izdelavo projektne dokumentacije in PZI
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: 09 nov 2018 15:20 
Prvošolček
Prvošolček
Odsoten

Pridružen: 09 nov 2018 13:34
Prispevkov: 1
Pozdravljeni,

je morda kdo tukaj, ki je pred kratkim oddal povpraševanje za ponudbo pridobivanja gradbenih dokumentov (PGD,PZI). In ki bi lahko delil izkušnjo. Ali pa morda nekdo, ki so mu te stvari bolj blizu in bi lahko podal mnenje.

Cene in opisi kaj je všteto v ceno se na ponudbah precej razlikujejo. Zato jaz kot laik težko razumem razliko v ceni, ki je kar visoka.
Omenim naj, da gre za dozidavo prizidka k obstoječi (legalizirani) stanovanjski stavbi. Prizidek bo v izmeri cca 100m2. Posebnih omejitev ni. Gre pa za gradnjo v okolici Lj.

Prva ponudba vsebuje:

PGD : izdelava vodilne mape, prikaz usklajenosti s prostorskimi akti, uskladitev projekta z vsemi sodelujočimi soglasodajalci, vodenje projekta na UE, izdelava arhitekturnih načrtov na nivoju DGD, končna pridobitev gradbenega dovoljenja

PZI : izdelava po potrjenem arhitekturnem načrtu,na podlagi katerega lahko vsi prisotni podajo ponudbe (strojne instalacije,elektro instalacije,izračun statike)

PGD = 3.800€ ; PZI = 4.000€ (za PZI ni končna ponudba)

Druga ponudba vsebuje :

IDP : podatki o udeležencih,gradnji,dokumentaciji. Lokacijski prikazi.

DGD : podatki o udeležencih, gradnji, dokumentaciji. Izjava. Splošni podatki o objektu. Tehnično poročilo. Grafični prikazi-lokacijski in tehnični prikazi, arhitekturni prikazi.

PZI : Vodilni načrt. Zbirno tehnično poročilo. Izkazi-požarna varnost, energetske lastnosti stavbe, zaščita pred hrupom, energijske karakteristike prezračevanja. Grafični prikazi. Načrti PZI - načrt arhitekture,načrt gradbenih konstrukcij,načrt elektro inštalacij,načrt strojnih inštalacij,popis del

IDP + DGD = 1.500€ ; PZI = 3.900€


V drugi ponudbi glede na opisano ni zajeto vodenje dokumentacije, čeprav sem podala pri povpraševanju tudi to zahtevo. Razumem, da je tudi za to cena nižja.

Od vsega me najbolj zanima PZI. Mi lahko prosim nekdo bolj podrobno in po "domače" razloži kaj točno to zajema. Kaj točno plačam še dodatno. Razumem, da je to nadgradnja PGD-ja, da so v to zajeti vsi načrti in je v teh načrtih vse opisano bolj podrobno in navedeni materiali...
Torej dodatno plačam še samo izdelavo dodatnih papirjev ali so v tej ceni všteti približni stroški statika, električarja in vodovodarja. In zaradi tega lahko cena variira in ponudba ne more biti dokončna?

Hvala za odgovore.
Lp


Na vrh
 Profil  
 

Re: Ponudba za izdelavo projektne dokumentacije in PZI
OdgovorObjavljeno: 09 nov 2018 17:05 
Vajenec
Vajenec
Odsoten

Pridružen: 17 avg 2017 10:28
Prispevkov: 36
Jaz sem v temle prav tako začetnik - če pomaga pa lahko delimo mojo izkušnjo.

PGD sem dobil od lokalnega projektanta (2700 €) z njim sem dobil gradbeno dovoljenje (ulovili smo še star zakon).
PGD vsebuje vse gradbene načrte in prereze vendar pa brez detajlov konstrukcij in izračunov prerezov nosilcev oz. armature. Vsebuje tudi gradbeno fiziko, načrte strojnih ter elektro instalacij - prav tako v grobem in brez vseh potrebnih detajlov za izvedbo in brez popisa materiala (je pa ocena stroška).

Sedaj pridobivam PZI-je: statika, gradbeni detajli, strojne instalacije (ogrevanje, vodovod, prezračevanje, kapnica), elektro instalacije.
Imam eno ponudbo podjetja ki izvaja vse za komplet: 3000 € + davek.
Sen dobil tudi nekaj ponudb posameznikov za vsak posamezen PZI (cca 550-650 € za posamezno stvar z davkom).

Če se še malo spogajam s firmo bom verjetno njih izbral - manj izgube mojega časa če imam manj sogovornikov - prav tako računam, da se bodo bolj držali rokov (45 dni za izvedbo kompleta).

Recimo v juniju sem začel delati gradben PZI (statika in vsi gradbene detajle) z enim projektantom. Ogromno sva predebatirala - rešila vse detajle za vse moje želje - ni pa uspel spisat dokumenta - in mi je pred mesecem sporočil, da pač ne bo šlo ker je prezaseden.
Plačal sicer nisem ničesar ničesar, sem pa zgubil 4 mesece brez veze.


Na vrh
 Profil  
 

Re: Ponudba za izdelavo projektne dokumentacije in PZI
OdgovorObjavljeno: 11 nov 2018 01:40 
Prvošolček
Prvošolček
Odsoten

Pridružen: 11 nov 2018 01:29
Prispevkov: 1
Če pridobivaš posamezne NAČRTE projektne dokumentacije faze PZI in to v lastni izvedbi je to popolnoma narobe in ne razumem na kakšen način boš dobil osebo (OVP), ki ti bo na koncu, v vodilni mapi podpisal, da tvoj projekt PZI zadostuje vsem bistvenim zahtevam, stanju zadnje gradbene tehnike in …, kakor določeno z zakonodajo (staro).

Ker statika, strojne, elektro, itd so samo posamezni načrti, PZI pa je celota, kjer so vsi tej načrti usklajeni pod nadzorom, podpisom, štampiljko in odgovornostjo odgovornega vodje projekta.


Pa to je po stari zakonodaji. Po novi se PZI vlaga na Upravne enote ob prijavi gradbišča (obvezna) in baje je z višjih inštanc prišlo navodilo, da gradbeni inšpektorji obiščejo vsa novo odprta gradbiščaer preverjajo če je vse ok (z dokumentacijo in tudi sicer).


Na vrh
 Profil  
 

Re: Ponudba za izdelavo projektne dokumentacije in PZI
OdgovorObjavljeno: 11 nov 2018 15:39 
Specialist
Specialist
Odsoten

Pridružen: 21 mar 2013 18:34
Prispevkov: 923
PGD me je stal 1800 eur. projektant je narisal načrt. prišel sem tja kakšno hočem (našel že narejen načrt) in mi je tako tudi zrisal.

PZI me bo pa stal nekje 2500 eur. ne pa me za besedo držati saj se za točno ceno nisem pozanimal saj je trenutno preveč zaseden in bom dal šele februarja/marca. je pa okvirna.


Na vrh
 Profil  
 

Re: Ponudba za izdelavo projektne dokumentacije in PZI
OdgovorObjavljeno: 11 jan 2019 19:58 
Vajenec
Vajenec
Odsoten

Pridružen: 28 dec 2018 20:16
Prispevkov: 26
Tudi mene zanima koliko ste plačali za izdelavo projektne dokumentacije, če je kdo nedavno kaj naročal?


Na vrh
 Profil  
 

Prikaži odgovore prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 5 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov


Vi ne morete pisati sporočil v tej temi
Vi ne morete odgovarjati na teme v tem forumu
Vi ne morete urejati sporočil v tej temi
Vi ne morete brisati vaših sporočil v tem forumu
Vi ne morete dodati priponk sporočilom

Išči za:
Pojdi na:  
 

 

PodSvojoStreho.net
© 2004 - 2013
Vse pravice pridržane.
Pogoji uporabe.