Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 11 prispevkov ] 
  Tiskanje

Kaj mora obvezno vsebovati IDZ, PGD in PZI?
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: 27 jun 2018 00:20 
Mojster
Mojster
Odsoten

Pridružen: 27 apr 2016 10:44
Prispevkov: 132
Ali lahko nekdo napiše, katere postavke so obvezne pri navedeni dokumentaciji, da ni komplikacije pri izdaji gradbenega dovoljenja?
Ko primerjaš ponudbe projektnih birojev, niti dve nista enaki. Ena ima kakšno postavko, ki je druga nima, in obratno.
Torej, kako naj vem, da ko nekomu plačam celotno projektno dokumentacijo, da me ne čaka še en kup doplačil?
Primer: načrt elektro inštalacij (brez popisa). Kaj pomeni ta "brez popisa"? Da bo treba za popis doplačati, ali pa da dobiš gradbeno tudi brez tega popisa, vendar mora potem mojster električar narediti spisek vsega kar rabi?


Na vrh
 Profil  
 

Re: Kaj mora obvezno vsebovati IDZ, PGD in PZI?
OdgovorObjavljeno: 06 jul 2018 14:04 
Prvošolček
Prvošolček
Odsoten

Pridružen: 20 feb 2018 08:34
Prispevkov: 22
Podobno je tudi mene zanimalo. In ko sem svojega projektanta vprašal, če mi lahko našteje obvezne elemente PGD-za soglasja, mi je povedal, da je to malo bolj megleno oz. subjektivno področje, ter da on ve kaj v praksi ponavadi zahtevajo in to po svoji presoji tudi vključi. Če pa se zgodi da postavijo dodatne pogoji jim pač more naknadno zadostiti. Zato mi je tudi rekel predvidenih stroško je sedaj toliko, ampak lahko bodo potrebni dodatni projekti, kot PZI za elektro instalacije itd in to pomeni dodatne stroške. Skratka, se bojim da tukaj težko točno zajameš vse stroške.


Na vrh
 Profil  
 

Re: Kaj mora obvezno vsebovati IDZ, PGD in PZI?
OdgovorObjavljeno: 07 jul 2018 07:46 
Specialist
Specialist
Odsoten

Pridružen: 17 avg 2011 10:47
Prispevkov: 2831
Kraj: Velenje
Obvezni elementi za pgd so znani.

Neznanka so lahko samo zahteve po pzi za posamezne priključke na infrastrukturo pa še to večinoma v pgd ne zahtevajo temveč jih soglasodajalci zahtevajo posamezno pred samo priključitvijo. Če pa bi jih že zahtevali pa se tudi ve koliko stane en tak pzi za priključek in se lahko tako stroške precej natančno oceni.

Podobno je pri pzi. Ve se kaj morajo vsebovati skladno s pravilnikom. Seveda se lahko dogovori tudi drugače vendar mora biti to jasno specificirano.


Na vrh
 Profil  
 

Re: Kaj mora obvezno vsebovati IDZ, PGD in PZI?
OdgovorObjavljeno: 07 jul 2018 13:40 
Specialist
Specialist
Odsoten

Pridružen: 06 sep 2015 21:11
Prispevkov: 517
Kraj: Ljubljana
dgd, ne pgd. ;)


Na vrh
 Profil  
 

Re: Kaj mora obvezno vsebovati IDZ, PGD in PZI?
OdgovorObjavljeno: 07 jul 2018 18:48 
Mojster
Mojster
Odsoten

Pridružen: 27 apr 2016 10:44
Prispevkov: 132
KeCko napisal/-a:
Obvezni elementi za pgd so znani.

Neznanka so lahko samo zahteve po pzi za posamezne priključke na infrastrukturo pa še to večinoma v pgd ne zahtevajo temveč jih soglasodajalci zahtevajo posamezno pred samo priključitvijo. Če pa bi jih že zahtevali pa se tudi ve koliko stane en tak pzi za priključek in se lahko tako stroške precej natančno oceni.

Podobno je pri pzi. Ve se kaj morajo vsebovati skladno s pravilnikom. Seveda se lahko dogovori tudi drugače vendar mora biti to jasno specificirano.

Saj PZI me najbolj zanima. Eni projektanti ponujajo PZI, ki vsebuje načrt arhitekture, električnih instalacij in strojnih instalacij BREZ POPISOV.
Kaj to v praksi pomeni? Je pametno vztrajati tudi pri popisih in zato plačati dražji PZI?


Na vrh
 Profil  
 

Re: Kaj mora obvezno vsebovati IDZ, PGD in PZI?
OdgovorObjavljeno: 07 jul 2018 21:31 
Specialist
Specialist
Odsoten

Pridružen: 21 mar 2013 18:34
Prispevkov: 832
koliko pa je cena obeh? z ter brez popisa? nisem še pri PZI ampak da imam že vnaprej nekaj informacij.


Na vrh
 Profil  
 

Re: Kaj mora obvezno vsebovati IDZ, PGD in PZI?
OdgovorObjavljeno: 08 jul 2018 05:45 
Specialist
Specialist
Odsoten

Pridružen: 17 avg 2011 10:47
Prispevkov: 2831
Kraj: Velenje
BojanF napisal/-a:
dgd, ne pgd. ;)


Prehodne določbe. Če vpraša za pgd odgovorim za pgd.


Na vrh
 Profil  
 

Re: Kaj mora obvezno vsebovati IDZ, PGD in PZI?
OdgovorObjavljeno: 08 jul 2018 05:47 
Specialist
Specialist
Odsoten

Pridružen: 17 avg 2011 10:47
Prispevkov: 2831
Kraj: Velenje
mojster666 napisal/-a:
KeCko napisal/-a:
Obvezni elementi za pgd so znani.

Neznanka so lahko samo zahteve po pzi za posamezne priključke na infrastrukturo pa še to večinoma v pgd ne zahtevajo temveč jih soglasodajalci zahtevajo posamezno pred samo priključitvijo. Če pa bi jih že zahtevali pa se tudi ve koliko stane en tak pzi za priključek in se lahko tako stroške precej natančno oceni.

Podobno je pri pzi. Ve se kaj morajo vsebovati skladno s pravilnikom. Seveda se lahko dogovori tudi drugače vendar mora biti to jasno specificirano.

Saj PZI me najbolj zanima. Eni projektanti ponujajo PZI, ki vsebuje načrt arhitekture, električnih instalacij in strojnih instalacij BREZ POPISOV.
Kaj to v praksi pomeni? Je pametno vztrajati tudi pri popisih in zato plačati dražji PZI?


Glede na pravilnik so popisi sestavni del PZI. Če so popisi vsaj solidni se jih splača če ne že zaradi tega, da boš lahko primerjal ponudbe. Samo na načrte boš dobil takšna odstopanja, da ne boš vedel kje si.


Na vrh
 Profil  
 

Re: Kaj mora obvezno vsebovati IDZ, PGD in PZI?
OdgovorObjavljeno: 08 jul 2018 05:49 
Specialist
Specialist
Odsoten

Pridružen: 17 avg 2011 10:47
Prispevkov: 2831
Kraj: Velenje
darkside napisal/-a:
koliko pa je cena obeh? z ter brez popisa? nisem še pri PZI ampak da imam že vnaprej nekaj informacij.


To je kot da bi vprašal kakšna je cena za avto. Pravilnik določa da mora imeti aribage, pa kolesa pa kakšen volan vse ostalo pa je odvisno od trga. Razlike v ceni so faktorja 10x.


Na vrh
 Profil  
 

Re: Kaj mora obvezno vsebovati IDZ, PGD in PZI?
OdgovorObjavljeno: 08 jul 2018 09:33 
Specialist
Specialist
Odsoten

Pridružen: 24 jan 2017 14:19
Prispevkov: 497
Brez popisov tudi PZI ne rabis :) se lahko potem vse na licu mesta zmenis


Na vrh
 Profil  
 

Re: Kaj mora obvezno vsebovati IDZ, PGD in PZI?
OdgovorObjavljeno: 08 jul 2018 14:08 
Specialist
Specialist
Odsoten

Pridružen: 21 mar 2013 18:34
Prispevkov: 832
Saj ker nekak tudi sam razmisljam ce je razlika v ceni visoka bi raje vzel brez popisa.

Poslano z mojega SM-N950F z uporabo Tapatalk


Na vrh
 Profil  
 

Prikaži odgovore prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 11 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov


Vi ne morete pisati sporočil v tej temi
Vi ne morete odgovarjati na teme v tem forumu
Vi ne morete urejati sporočil v tej temi
Vi ne morete brisati vaših sporočil v tem forumu
Vi ne morete dodati priponk sporočilom

Išči za:
Pojdi na:  
 

 

PodSvojoStreho.net
© 2004 - 2013
Vse pravice pridržane.
Pogoji uporabe.