Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 32 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnji  1, 2, 3  Naslednji
  Tiskanje

Re: Tv nastavitve DVB S2
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: 16 jan 2017 11:50 
Specialist
Specialist
Odsoten

Pridružen: 16 maj 2005 08:34
Prispevkov: 433
satelitko napisal/-a:
Furman napisal/-a:
Če imaš dobro lokacijo se da nastavit krožnik nekako med dva satelita, ki sta si zelo blizu. Slika je verjetno malenkost slabša a žal je običajno sosednji satelit pokrit z identičnimi programi + še kakšen. Tako se ti podvaja 200+ kanalov in meni osebno se ne ljubi ročno shranjevat vsakega posebej. Krožnik imam nastavljen na 19E, programov je več kot dovolj, večinoma so nemško govoreči. Pri LG je vse v navodilih, le krožnik prej zagotovo pravilno nastavi. Seveda upam, da se zavedaš, da kodiranih programov ne boš mogel gledat in je najbolje da že med iskanjem določiš samo odprte programe.
Za pomoč pri nastavitivi krožnika ti priporočam obisk : http://www.dishpointer.com/
Program si lahko naložiš tudi na android in kar na strehi kontroliraš nastavitev krožnika.


Tole je pa vse skupaj eno klobasanje...


Na vrh
 Profil  
 

Re: Tv nastavitve DVB S2
OdgovorObjavljeno: 16 jan 2017 12:56 
Specialist
Specialist
Uporabniški avatar
Odsoten

Pridružen: 23 feb 2008 20:46
Prispevkov: 533
torej tvoj nasvet je kakšen?


Na vrh
 Profil  
 

Re: Tv nastavitve DVB S2
OdgovorObjavljeno: 16 jan 2017 14:27 
Specialist
Specialist
Odsoten

Pridružen: 14 nov 2012 11:04
Prispevkov: 7941
S tvojim nasvetom sicer ni nič narobe, nima pa nobene zveze z vprašanjem.
Tu je parabola že postavljena, in je vse skupaj delovalo na nek SAT sprejemnik, ki je sedaj pokojni. Ker je govor o Astri in Eutelsatu sta to dva LNB in Diseq za preklop.
Tako se to normalno dela, tisto nastavljanje parabole med dva satelita, pa je za tiste, ki se želijo s tem igrati.

Tu jaz vidim štiri neznanke:
1) ne vemo če je parabola še vedno prav usmerjena
2) ne vemo če Diseq dela
3) ne vemo kaj in kako je vse skupaj "zmešano" po tistem skupnem kablu in potem razdeljeno
4) Ne vemo kakšne so Lo frekvence za spodnje in zgornje kanale (oziroma ne vemo če se te ujemajo z nastavitvami na TV)


Na vrh
 Profil  
 

Re: Tv nastavitve DVB S2
OdgovorObjavljeno: 16 jan 2017 15:17 
Mojster
Mojster
Odsoten

Pridružen: 23 apr 2007 17:55
Prispevkov: 189
Kraj: okolica Kranja
Zanimivo, "stihl ms" za eno težavo odpre dve temi, pa v nobeni noče sodelovati.
"Homer" k tvojim točkam bi še dodal, glede na akrobacije s kablom, če je kanalnik TVeja še 100% delujoč.
Glede nastavitev LG TVeja, greš na avtomatsko nastavitev, sam izbereš samo željene satelite, in ti TV avtomatsko vse poskenira.


Na vrh
 Profil  
 

Re: Tv nastavitve DVB S2
OdgovorObjavljeno: 16 jan 2017 15:37 
Mojster
Mojster
Odsoten

Pridružen: 26 apr 2012 10:34
Prispevkov: 196
ko sem imel navaden tv in ko je delu mini argus je delala zelja in sat zdaj če vštekam samo kabel direkt v tv dela sat ce dam preko razdelilca dela samo zemlja pogoj da izstekam sat ker pride signal po enem kablu in nato razdelilec


Priponke:
Fotografija0197.jpg
Fotografija0197.jpg [ 119.95 KiB | Videno 3134 krat ]
Na vrh
 Profil  
 

Re: Tv nastavitve DVB S2
OdgovorObjavljeno: 16 jan 2017 15:39 
Mojster
Mojster
Odsoten

Pridružen: 26 apr 2012 10:34
Prispevkov: 196
bom napeljal posebi zemljo in sat kabel tako da ne bo tega vmesnika

zdaj mi trenutno dela zemlja 19 programu


Na vrh
 Profil  
 

Re: Tv nastavitve DVB S2
OdgovorObjavljeno: 16 jan 2017 16:47 
Specialist
Specialist
Odsoten

Pridružen: 14 nov 2012 11:04
Prispevkov: 7941
frapor napisal/-a:
Glede nastavitev LG TVeja, greš na avtomatsko nastavitev, sam izbereš samo željene satelite, in ti TV avtomatsko vse poskenira.

Pogojno imaš prav in drži v primeru enega satelita.
V primeru več satelitov, moraš najmanj še izbrati da je vklopljen Diseqc in ustrezno izbran "port" za LNB ki sprejema izbrani satelit.

Zagotovo bi moral tudi LG imeti ta izbor.....

@stihl ms
Najbolje, da imaš ločena kabla!

Če pa imaš delilnik, ta mora biti prav priklopljen.
Izhod, ki ima napisano "power pass" ali DC mora biti priklopljen na SAT sprejemnik oziroma SAT priključek na TV.
In pri anteni kjer imaš še eno tako škatlico, mora ta "power pass" biti priključen proti satelitski anteni, oziroma na izhod Diseqc


Na vrh
 Profil  
 

Re: Tv nastavitve DVB S2
OdgovorObjavljeno: 16 jan 2017 17:40 
Specialist
Specialist
Uporabniški avatar
Odsoten

Pridružen: 23 feb 2008 20:46
Prispevkov: 533
No moj LG ima poseben konektor za kabel iz SAT in poseben za zemljo.
Kar se vidi iz priložene slike.
Slika
Če mu daš avtomatsko iskanje vseh kanalov najde in satelit in zemljo, če hočeš osvežit recimo samo zemljo. Sat kanalov ni več. Obvezno moram nastavit avtomatsko iskanje obeh sprejemnikov. Sem pa razumel,da je stihl ms želel spreminjati satelit. Zato sem mu svetoval dishppointer.
Slabo sliko satelita sem imel tudi, ko sem na začetku kupil poceni kabel v Bauh.., ko sem ga zamenjal za kvalitetnejšega je sliko super, tudi če zunaj dežuje ali sneži. Je pa krožnik na fasadi delno pot streho.


Na vrh
 Profil  
 

Re: Tv nastavitve DVB S2
OdgovorObjavljeno: 16 jan 2017 19:05 
Specialist
Specialist
Odsoten

Pridružen: 14 nov 2012 11:04
Prispevkov: 7941
Ločen antenski priključek za sat in dvb-t imajo vsi TV.
Verjetno lahko izbereš iskanje samo za sat.
V tem primeru, bi DVB-T moral ostati tako kot je.

Kot pravim, nimam LG in zato ne morem govoriti konkretno kaj moraš izbrati v nekem meniju.

Sicer pa imam sat odklopljen, ker enostavno ne vidim smisla. Kar je odklenjenega so predvsem Nemci, moja nemščina pa je zelo omejena. Vse ostalo, kar bi me zanimalo pa je zaklenjeno. IPTV pa mi itak nudi več ali manj vse potrebno, da
........
........
........
ob TV zaspim! :lol:


Na vrh
 Profil  
 

Re: Tv nastavitve DVB S2
OdgovorObjavljeno: 16 jan 2017 20:49 
Mojster
Mojster
Odsoten

Pridružen: 23 apr 2007 17:55
Prispevkov: 189
Kraj: okolica Kranja
Povzemi:
Ločen antenski priključek za sat in dvb-t imajo vsi TV.
Verjetno lahko izbereš iskanje samo za sat.
V tem primeru, bi DVB-T moral ostati tako kot je.

Zaradi ločenega antenskega priključka je tudi nesmiselno uporabljat 1 kabel z delilnikom, ker pri tem izgubiš najmanj 6dB signala, lahko pa tudi več.
Nekoliko je res nelogično, samo tudi, če izbereš samo SAT iskanje, ti izbriše DVB-T.


Na vrh
 Profil  
 

Re: Tv nastavitve DVB S2
OdgovorObjavljeno: 10 mar 2017 04:47 
Mojster
Mojster
Odsoten

Pridružen: 26 apr 2012 10:34
Prispevkov: 196
Končno mi uspel dobit iz astre programe 680 od tega 130 radijskih v obliki tv ter samostojnih 180 radijskih programov . Nemške kateri zelim in jih dobim in tud slika in osvezanje med programi dela ok in skor hitrejš kot prej preko receiverja . NE dobim še vedno ORF in atv+ ?

Imam pa zdaj nekaj tudi dvojnih programov .


Me pa moti na tv lg ni tako kot pri receiverju ko imas seznam in po sklopih jih pa lahko samo uredis v priljubjene v obliki desakde in se nisem to podrobno raziskoval ,ker najprej morm dobit vse programe



Lp in hvala za nasvete in pomoč



Lahko posnamem video


Na vrh
 Profil  
 

Re: Tv nastavitve DVB S2
OdgovorObjavljeno: 12 mar 2017 18:37 
Mojster
Mojster
Odsoten

Pridružen: 26 apr 2012 10:34
Prispevkov: 196
frapor napisal/-a:
Povzemi:
Ločen antenski priključek za sat in dvb-t imajo vsi TV.
Verjetno lahko izbereš iskanje samo za sat.
V tem primeru, bi DVB-T moral ostati tako kot je.

Zaradi ločenega antenskega priključka je tudi nesmiselno uporabljat 1 kabel z delilnikom, ker pri tem izgubiš najmanj 6dB signala, lahko pa tudi več.
Nekoliko je res nelogično, samo tudi, če izbereš samo SAT iskanje, ti izbriše DVB-T.



frapor ker nisem znal mi jih je brisal programe. Zdaj morm na lg tv ko nastavljam samo npr sat ali samo zemljo moram na koncu ko najde programe oznacit oba da jih ne zbrise zemeljskih programov ter imam posebaj kabel za sat in kabel za zemljo. Na zemlji spet en problem : ko stekam preko oječevalca mi najde tudi orf na zemlji je kockasto in prekinja če dam direkt iz anteno v tv brez oječevalnika delajo sloveski top razen kopra in avstrije


Na vrh
 Profil  
 

Re: Tv nastavitve DVB S2
OdgovorObjavljeno: 13 mar 2017 12:26 
Mojster
Mojster
Odsoten

Pridružen: 23 apr 2007 17:55
Prispevkov: 189
Kraj: okolica Kranja
Ne vem , koliko ti je ta orf pomemben. Če boš hotel, da ti ne bo kockal, boš moral naredit izboljšave na DVB-T antenskem sistemu. Najprej poskušaj z obračanjem antene proti orf oddajniku. Kakšne in koliko imaš anten? Kje se nahajaš? Kakšen imaš ojačevalec?


Na vrh
 Profil  
 

Re: Tv nastavitve DVB S2
OdgovorObjavljeno: 13 mar 2017 14:35 
Specialist
Specialist
Odsoten

Pridružen: 14 nov 2012 11:04
Prispevkov: 7941
90% uporabnikov ima na strehah "ptičja strašila" sestavljena iz več VHF in UHF anten, ki so na strehi še iz časov analogne TV.
Vse to lahko usmeriš in uglasiš z dvema instrumentoma:
- "fleksarca"
- "cvikcange"


Na vrh
 Profil  
 

Re: Tv nastavitve DVB S2
OdgovorObjavljeno: 13 mar 2017 22:46 
Specialist
Specialist
Uporabniški avatar
Odsoten

Pridružen: 30 mar 2012 23:30
Prispevkov: 4057
Kraj: MB
Ja dobri stari signal, ki ni nič štekal. :(


Na vrh
 Profil  
 

Prikaži odgovore prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 32 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnji  1, 2, 3  Naslednji

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov


Vi ne morete pisati sporočil v tej temi
Vi ne morete odgovarjati na teme v tem forumu
Vi ne morete urejati sporočil v tej temi
Vi ne morete brisati vaših sporočil v tem forumu
Vi ne morete dodati priponk sporočilom

Išči za:
Pojdi na:  
 

 

PodSvojoStreho.net
© 2004 - 2013
Vse pravice pridržane.
Pogoji uporabe.