|
Malo preveri ali res izpolnjuješ pogoje za 40.000.
Kredit se lahko odobri do višine priznanih stroškov naložbe in največ 20.000,00 EUR. Pri naložbah, navedenih v nadaljevanju, je kredit lahko višji, in sicer največ 40.000,00 EUR, vendar ne višji od priznanih stroškov naložbe: − gradnja ali nakup nizkoenergijske in pasivne stanovanjske stavbe (1.E), − namestitev sodobnih naprav za pridobivanje električne energije (1.C), − nakup osebnih avtomobilov na hibridni ali električni pogon (1.G) in − obsežnejša obnova stavb, ki vključuje izvedbo najmanj treh ukrepov, ki so predmet tega javnega poziva
Sam sem vzel kredit za menjavo oken (vzel sem PVC) in menjavo kurilnice (peč, zalogovnik, montaža). Skupaj 17.000 eur, hkrati sem vložil vlogo za subvencijo (1.500 eur) za kotel na polena. Ta znesek ti odštejejo od zneska kredita. Torej dobil sem 15.500 eur kredita in po zaključeni investiciji dobim še 1.500 eur subvencij.
Vloga je bila odobrena nekje v 14 dneh. Po tem se oglasiš na banki Koper, kjer takoj izvedejo tudi nakazilo avansa (40%). Ostalo nakažejo po dokončanem posegu, za to imaš čas 6 mesecev.
Po mojem mnenju nikjer ne dobiš tako ugodnega kredita.
|