Mojsa napisal/-a:
Tejro, kuhinja je že doma in se zdaj ko jo montirava zdi zelo vredu in nič kaj drugačna od tistih, ki jih kupuješ v salonih. Jaz pa sem vidla kake kuhinje pridejo iz salonov pa niso nič kaj več vredne kot je ta Ikejina. Sem bila zadnjič v Panlesu, saj so prijazni in vse a prodajalka mi je sama povedala da pri njih za tako veliko kuhinjo pod 6000€ nebi prišla. Ikejina naju bo prišla nekje 2500, pa če računaš še prevoz itd... več kot 3000€ tudi ne bo in je je 8metrov. Verjetno pa so tiste kuhinje za 12.000€ malo boljše ja, ampak jaz nimam 12.000€ in se tudi ne sekiram če jih nimam, za mene to ni kvaliteta življenja. Poleg tega da ne omenjam nenehnih postov tu gor, ko folk jamra kako so jih v salonih nategnili, pa se kregajo okrog reklamacij. Hvala lepa. Moja kuhinja je čisto super, pa ne zato ker je Ikea ampak zato ker nimam živcev hodit po salonih, gledat njihovih monterjev, upat da bo vse vredu in se tožit za reklamacije. Moj bo kuhinjo tak skupaj lepo zmontiral da je nihče nebi, ker je pedanten in ker ve da je njegova. Tako da hvala lepa.... Ikeje pa Dipota pa jaz nebi primerjala...
Mojsa, prištej ceni svoje kuhinje še vse ure, ki si jih porabila za načrtovanje, bencin in amortizacijo avta ter čas, ki si ga porabila vsakič, ko si šla v Ikeo, čas, ki si ga porabila za iskanje pulta, čas, ki ga bo tvoj mož porabil za montažo ter ves material (lepilo, orodje,...), ki ga pri tem uporabil. Potem boš prišla do realne cene tvoje kuhinje. Marsikdo nima časa, niti znanja niti orodja, da bi si kuhinjo sestavljal sam, zato gredo raje drugam, kjer vse to naredijo namesto njih, vedo pa, da to pač nekaj stane, stane pa toliko, kolikor si ti prišparala z lastno iniciativo.
Salone imaš tudi takve i onakve. So taki, ki gledajo samo na to, kako bodo človeka ocurili do konca in taki, ki delajo profesionalno in naredijo tako kot je treba, od naročila do montaže in reševanja reklamacij. Ne metat vse v isti koš, še posebej, če si jih nisi ogledala od blizu. Cena v salonih je nekoliko višja zaradi večje in bolj pestre izbire ter same storitve: prodajalci in monterji opravijo delo namesto tebe.
Kvaliteta Ikeinega pohištva je v skladu s ceno. Ni slabo, a o kakšni vrhunski kvaliteti tudi ne moremo govoriti. Za nekaj let, mlade pare, majhna stanovanja imajo odlične rešitve.