Objave: 80
Teme: 18
Ocena:
0
Pravkar se odločamo o tem, ali bi imeli zidano kopalnico ali ne.
Mož bi iz siporeksa debeline 10 cm pozidal element za umivalnik in omaro do stropa, potem bi to zunaj oblekli v keramiko, znotraj v omet oz. izravnalno maso. Omaro sem si zamislila brez vrat, samo police s košarami.
Cenovno bi nas prišlo ugodneje kot kopalniško pohištvo, ker bi zidali sami, polaganje ploščic bi bilo tudi zastonj.
Vidite kakšne slabosti ali prednosti take kopalnice?
Skabi vas lepo pozdravlja, mali Skabeki pa vam pošiljajo sto poljubčkov.
Objave: 177
Teme: 13
Ocena:
0
Pomislekov čist nobenih. Cenovno ugodno, zelo IN. Kaj še čakaš :).
Resno. Mi smo delali kopalnico pred štirimi leti - klasično varijanto. Če bi jo leto kasneje bi jo zidali vključno s stenskim ogledalom. Enako mislim za kuhinjo.
Objave: 42
Teme: 10
Ocena:
0
Tudi midva bova imela zidano kopalnico. Torej zidan tus in eno vmesno steno, kjer bos skrit bide. Prednosti in pomankljivosti? hmmm..nama je enostavno vsec, ker lahko s siporeksom naredis omare, police, stene..vse po zelji. Imata kaksen nacrt razporeditve v kopalnici? Ga je mogoce videt?
LP
Objave: 585
Teme: 34
Ocena:
0
Tudi jaz tu ne vidim nikakršnih pomankljivosti.
Sam sem namreč rezmišljal enako, vedndar bi bil problem s prostorom.
Kar loti se. :wink:
No money, no funny!
Objave: 3591
Teme: 70
Ocena:
0
Zidana kopalnica je zakon! Jo imava (uporabljava že od aprila) in je super!
Skabi, edino to bi pripomnila, na tvojo varianto, da kupite še kak m2 ploščic več in oblecite še notranjost omaric, lepše zgleda pa še če se ti po polici kaj polije (kot se je na primer meni mehčalec), se ploščice samo pobriše ... stena bi bila pa najbrž kar boga, sploh ker nisem takoj opazila, da se je razlil ;)
Več glav, več ve ...
Objave: 14
Teme: 1
Ocena:
0
Ja, tudi mi smo za zidano. Imamo eno manjšo kopalnico že narejeno, druga je trenutno v delu. Kuhinjo smo tudi naredili zidano, pa omare za čevlje ter klop v jedilnici in še nekaj stvari. (zdaj smo že kar na koncu z vnemo)
Notranjost pa res kar obleci v ploščice kot je predlagal nekdo prej, še posebno če bodo police odprte-brez vrat.
Ocena:
0
Hvala za pritrdilna :D mnenja. Tisto o ploščicah v notranjosti omare je res pametna pripomba.
Narisala sem vse v 3D, samo "na roke", pa ne vem, če so take amaterske skice za objavit.
Kaj pa prah? Se bo fejst nabiral na odprtih policah? V zdajšni kopalnici ga je res veliko. Sumim, da je tega kriv sušilc, ki ga v novi ne bo.
Kaj pa mislite o stenah iz 5 cm siporeksa? so stabilne (ojačane z železom)?
Ocena:
0
Najine stence so skupaj s ploščicami debele 10cm, tako da je bil sam siporeks debel okrog 7-8cm ... meni zgleda ravno prav, pa še ploščice so 20x20cm, tako da se tudi to ravno lepo izide (glej spodnji www).
Več glav, več ve ...
Objave: 215
Teme: 3
Ocena:
0
Anja Napisal:Zidana kopalnica je zakon! Jo imava (uporabljava že od aprila) in je super!
Skabi, edino to bi pripomnila, na tvojo varianto, da kupite še kak m2 ploščic več in oblecite še notranjost omaric, lepše zgleda pa še če se ti po polici kaj polije (kot se je na primer meni mehčalec), se ploščice samo pobriše ... stena bi bila pa najbrž kar boga, sploh ker nisem takoj opazila, da se je razlil ;)
Anja mimogrede opazka...sem malo gledal slike tvoje kopalnice. Kaj vam je vraga bilo da ste dali na geberit navadno školjko (ki je cenejša kot sama tipka). :shock:
Dont waste your life...go surfing
Ocena:
0
Hja, saj vem samo to je pa to če pustiš tipu, da gre sam školjko kupit ... ;) ... visečega nisva hotela, ker se nama ni dalo odtoka prestavljat iz tal v steno, pa še moj dragi je rekel, da jim ne zaupa in se nebi upal nikoli trdo dol usest ;) Kar se pa oblike tiče sem imela pa jaz eno lepo od Dolomita ugledano, ampak ko se jo je rabilo in montiralo sem bila jaz s faksom polno zasedena in enkrat pridem gor in vidim tega "hudiča" že montiranega ... no pa saj kaj hočemo ... saj ne zgleda tako napačno ... jaz se tolažim s tem, da zgleda malo starinsko, tako kot ostala kopalnica ;) mogoče mi bo enkrat "po nesreči" kaj težkega gor padlo, da se bo kaj odkrušilo, pa bom šla po novo ;)
Več glav, več ve ...
Ocena:
0
Anja, lepo stanovanje imaš! Sploh kopalnica, kuhinja in vrata :D
Ocena:
0
Hvala, se trudim! ;) Sicer je že nekaj več narejenega, kot se vidi iz teh slik, a še ni končano. No saj ko bo končno vse dokončano bo sploh lepo ... police za kuhinjo imam že 2 meseca prislonjene na steno pa še ni bilo prostega popoldneva, da bi jih montirala ... tudi druge stvari še manjkajo, ampak se vse nekoliko upočasni, ko se v stanovanje vseliš ... lahko bi rekla, da nama je malo jermen dol padel ;)
Več glav, več ve ...
Objave: 1
Teme: 0
Ocena:
0
živio anja...ogladal sem si tvoje slike in ugotovil, da je naš kopalniški pult zelo podoben tvojemu(dvignjen za stroj in dva umivalnika). Pa me zanima, če bi mi lahko izdala podatek koliko te je ta pult stal, da bom lahko imel vsaj eno podlago za ceno tega dela. (izgradnja in oblaganje s keramiko)
Meni bo dodatno obzidal še kotno kad.
Hvala in lep dan vsem
Ocena:
0
Joj, sedaj si me pa dobil ... pojma nimam koliko naju je prišel ... 7-8 centimetrski siporeks sva kupila v SAMu, pa tisto ploščo na podlagi katere je pult narejen tudi ... samo se cen ne spomnim več (edino ploščice, brez dela, se mi zdi, da so bile okoli 5000 bivših sit za m2) ... delo je pa mojster računal tako tako, ker je najin prijatelj in sva mu za celo kopalnico komaj vsilila nekaj denarja, ker ni hotel ničesar ... kao je to naredil za vselitveno darilo ... :wink:
Več glav, več ve ...
Objave: 171
Teme: 4
Ocena:
0
zdravo,zidana kopalnica je super, mi ni žal da jo imam. Imam pa omarice pod umivalnikom zaprte z vrati, ki so v barvi kopalnice.
če ne veš, vprašaj majstra