Objave: 272
Teme: 50
Ocena:
2
Pozdravljeni mojstri.
Naš vikend na morju cca 45m2 je trenutno še brez priklopa na električno omrežje.
Ker bomo do pomladi "upam da" vsaj 10 vikendov doli bo potrebno kak večer malo zakuriti.
S tem pa še nisem imel izkušenj.
Kaj po vašem mnenju? Plinska peč, peč na petrolej ali kakšna druga varianta?
Upam pa, da bo spomladi že priklopljena elektrika in bomo normalno živeli ;)
Hvala za vaše predloge in mnenja
LP
Objave: 13128
Teme: 12
Ocena:
-503
Vse kar bo z izgorevanjem v prostor bo hudič zaradi vlage, katere na morju v zimskem času ne manjka.
Objave: 3853
Teme: 0
Ocena:
0
Če ne gre drugače bi predlagal kamin na bioetanol, saj za razliko od petrolejskega ne smrdi in razliko od plinske peči oddaja manj vlage v prostor. Ker pa plamen porablja kisik iz prostora je potrebno poskrbeti za zračenje. Pa tudi namestitev kakšnega baterijskega CO detektorja ne bi bil odveč.
Ocena:
2
Pozdravljeni in hvala za vaša mnenja.
Nekako sem imel občutek, da so ti kamini na bioetanol samo za dekoracijo.
Bo zgleda res najenostavnejša in najcenejša varianta peč na plinsko bomo.
Bombe so tak že doli za štedilnik, pa se še za teh par ur ogrevanja porabijo.
Te peči pa so tudi dokaj ugodne.
LP
Objave: 13128
Teme: 12
Ocena:
-503
Hm... Brez odvoda dimnih plinov na prosto, se ti lahko zgodi, da bo dobesedno tekla voda po stenah. Izgorevanje direktno v prostor enormno viša vlago v zraku, plin je pri tem še posebej učinkovit. Poleg tega zna biti smrad plina zelo moteč.
Objave: 725
Teme: 1
Ocena:
12
1.10.2020 ob 10:26
(*Zadnja sprememba objave: 1.10.2020 ob 10:26 uporabnik pametnjakovic.)
To se bo slišalo neumno, ampak - namesto te peči lahko samo prižgeš ta velike gorilnike na štedilniku, pa bo efekt isti. Jaz sem nekoč to poskusil in vse kar je rekel sassapo je res. Vlago dvigne zelo, pa tudi vonj je (kljub dobremu izgorevanju) nekoliko neprijeten.
Poskusi s tem in se potem odloči, a je to problem ali ne.
Pa ne pozabi veliko zračit.
Ocena:
2
Na Hrvaškem ...
je pa črnogradnja v postopku legalizacije ;)
tak da je vseeno al ma dimnik al ga nima, al ma dva nadstropja ali 3 samo da zunanji geberiti štimajo ;)
Objave: 7905
Teme: 59
Ocena:
34
OK, bom še malo vrtal. Na katerem koncu? Iščem namreč arhitekta/inženirja za pripravo gradbene dokumentacije na ZADARSKEM področju. Imam že dve ponudbi, tisti pa, na katerega sem najbolj računal, se mi že kak mesec ne javi...
Objave: 3410
Teme: 44
Ocena:
34
Sicer to ni ravno moje področje, vendar bi vseeno opozoril.
Ker gre za začasno varianto, ki lahko traja nedoločen čas in se v vikendih biva tudi po teden dni ali več, bi vsekakor opozoril na varnost. Predlagal bi, da se v zunajo steno skozi fasado izvrta luknja, ki se z ustrezno cevjo poveže s pečjo. Tako bi se izognil morebitnemu CO, pa tudi smradu ne bi bilo. Predvidevam pa, da 45 m2 ni en sam prostor.
Ocena:
2
csamo001
Na žalost tam nimam nikogar. Mi smo pri Puli.
mirator
Situacija je samo preko zime. Spomladi naj bi bila že elektrika in potem vse težave odpadejo.
Sedaj preko zime pa samo za podaljšane vikende in zakurit oz. zagret bo potrebno ob večerih za kakšno urco ali dve.
Ne bi pa šel v neke hude investicije za 10 vikendov.
Seveda pa je varnost na prvem mestu in tudi pretirane vlage ne bom ravno vesel.
Ampak nek kompromis bo potrebno nardit.