Objave: 2816
Teme: 78
Ocena:
1
Sej niso normalni.... hočejo prečistit folk, tisti, ki ima dovolj soldkov, je v Sevnici dobrodošel, ostali raus... Niso normalni.
Ocena:
1
Danes plačal nekaj EUR manj kot 7.000,00 EUR, Postojna, bližnja okolica, 270 m2 neto, 510 m2 gradbena parcela, cca 60 metrov oddaljena parcelna meja od bližnjih vodov. Pa se mi je zdelo dosti, zgleda pa kot drobiž proti drugim občinam... lp
Objave: 8
Teme: 0
Ocena:
0
Pozabil sem napisati, da imaš na to ceno 50 % popusta, če imaš status mlade družine (oba zakonca pod 35 let + otrok mlajši od ? let).
Tudi infrastruktura je vsa zgrajena (nova asvaltirana cesta, pločniki, odvodnjavanje, elektrika z omarico vred, voda)...skratka vse imaš na parceli. V praksi se je sicer izkazalo, da so ljudje, ki so infrastrukturo gradili, stvar zafrknili (Žal družina Povše že več kot 10 let s podkupovanji uradnikov in pa bivšega župana, ki je šel lani plavat po vodi, obvladljuje vse občinske projekte, ki pa jih izvede skoraj brez izjeme nestrokovno, površno in z zamudo). V naravi se to kaže tako, da imaš elektro omarico na sredini dovozne poti ali celo na sosednji parceli, priključek na komunalni vod nad hišo v hribu (voda pač ne teče navzgor), ulično svetilko in hidrant za 3 metre prestavljeno na tvoji parceli....
No...je bila pa parcela zato zelo poceni - 18 €/m2.
Objave: 11
Teme: 3
Ocena:
0
a nisi oproščen samo plačila takse, če si mlada družina? al nekaj podobnega ?
Nama bojo pa priznali 2000 evrov pri KP. Je moj dedek že pred 20 leti rihtal papirje in jih sedaj obnavljava. Smo morali valute preračunat ampak mislim, da bojo vsaj to priznali. Nama je pa ocenil, da bi naju prišel KP na 700 m2 parcele 200 m2 hiša ( P plus M) okoli 5000 evrov. Bomo videli. Aja, dolenjski konc...
Objave: 115
Teme: 1
Ocena:
0
Zakaj se ljudje pred nakupom parcele v posamezni občini ne pozanimjao glede cene komunalnega prispevka !?
pa še kakšno lokacijsko informacijo je smiselno pridobiti in projektne pogoje preveriti preden greš v nakup
to je malenkosten vložek proti tistemu, ko ugotoviš, da je KP 40k€, da moraš ugoditi ne vem kakšnim nemogočim pogojem glede okolja, vod in kaj vem česa se
Če kupuješ preko agenta ga zagnjaviš in če bo želel prodati ti bo maksimalno pomagal, drugače greš pa k drugemu agentu, če pa so pogoji občine nemogoči pa greš v drugo občino
gelede na to, da je slovenija res mala je to lahko izvedljivo , samo nekaj km razlike ponavadi
Ocena:
1
Težko veš vnaprej, kaj boš gradil, kakšni bodo gabariti itd. Neko okvirno oceno sicer dobiš, vendar že če dodaš klet, se vse spremeni, pa v času od nakupa do prejektiranja ti ideje dozorevajo itd., pa vrli občinarji spremenijo odlok o višini kp..., nekateri tudi ne kupujejo prek agenta (kaj to sploh je?), pa eni razmišljajo v smeri, da najprej parcela, potem počasi naprej in se sproti soočajo s problemi, potem nekateri niso gnavatorji itd., skratka je dovolj razlogov, da vsako ne ve vsega pred nakupom... pa tudi če se pozanimajo, ni nujno, da bo tako. So, dont panic!
Objave: 1061
Teme: 97
Ocena:
0
Na naši občini se je že eno leto prej vedelo da bo komunalni prispevek X2, torej dovolj časa...kako je pa drugje pa nevem...
Objave: 21
Teme: 5
Ocena:
0
Vodice, 500 m2 - 30.000,00€
Objave: 16627
Teme: 48
Ocena:
50
Žabjak:
parcela par 1000 m2
objekt parkrat 100 m2
komunalni prispevek 0,00 € :D :D :D
toliko o privilegijih
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Objave: 197
Teme: 38
Ocena:
0
Šentilj v Slo Goricah
Parcela 900 m2
250m2 neto
voda, elektrika, asfalt ob parceli.
Ni kanalizacije....telekoma še nismo našli :? :? :? :? :?
1.500€ pred mesecm dni. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Objave: 29
Teme: 8
Ocena:
0
Jaz bi samo vprašala, ali se KP plača od velikosti celotne parcele, ali samo zazidljivega dela parcele? Sicer še čakamo na spremembo namembnosti (na odlok), potem pa na nakup parcele. Na parceli pa ni ne vode, ne elektrike, ne telefona, ne ceste direkt na parcelo. Ali mi lahko že pred nakupom parcele povedo, koliko me bo stal KP (mislim na to, če se KP plačuje preko kakšnega količnika - upam, da veste, kaj mislim).
Objave: 53
Teme: 4
Ocena:
0
Občina Polzela, parcela 930m2, hiša 147 m2 + garaža 36m2, sva plačala 3200 evrov komunalnega prispevka, morala sva plačati pred izdajo gradbenega dovoljenja. Parcela ima vso infrastrukturo, asvaltni dostop z javno razsvetljavo,...