Objave: 74
Teme: 2
Ocena:
0
Litija pravkar plačal 5100 eur
parcela 870m2
hiša 140m2
Objave: 15
Teme: 0
Ocena:
0
Občina Nova Gorica, lokacija Gradišče nad Prvačino.
Razparcelirali 3100m2 parcele na zazidljivo 472m2 na kateri bo 109,7m2 neto pritlične hiše. Komunalc 5566,xx€ :twisted: plačan prejšnji teden.
Urejena cestarina in vodnina (elektrika nevev če se obračuna v komunalnem). Kanalizacija ipd luxuzi so pobožne želje... :roll:
Očitno živimo v najdražji občini v SLO :cry:
Objave: 132
Teme: 3
Ocena:
0
Občina Koper
leto 2011
parcela 549m2
hiša 248m2
komunalno neopremljena, makadam do parcele
komunalni cca12.800
Objave: 1622
Teme: 43
Ocena:
0
Še za Gorenjski konec-Žirovnica
Leto: januar 2013
Velikost parcele: 500 m2
Velikost gradbenega dela: 401 m2
Neto tlorisna površina 287 m2
Kanalizacije še ni, drugo je vse razen optike.
Cena: €5806
Objave: 43
Teme: 1
Ocena:
0
marec 2012
občina Borovnica
1197m2 parcela (v bistvu dve, hiša stoji na obeh)
tloris: 200m2 hiša + 25m2 balkon, v treh etažah 12,6 x 7m
parcela komunalno neopremljena, makadam do hiše, elektrika, voda, telefon na sosednjih parcelah, kanalizacije ni
komunalni prispevek:11.121,42
Sem pa dobil vrnjenih 976 eur odškodnine za kmetijsko zemljišče, kategorija parcele je bil pašnik.
Objave: 202
Teme: 25
Ocena:
0
Helov
Stari trg pri Sl.Gradcu
580m2,pride 21eur po m2.
Prikljucki;
-voda
-ulicna razvetljava
-kanalizacija
-asfaltirana cesta do parcele
Lp
Objave: 42
Teme: 1
Ocena:
0
Koliko je pa minimalna velikost parcele za Sl. Gradec?
Koliko pa je cena na m2, če ni priključkov, edino, kar je, je asfaltirana cesta 3 m oddaljena od parcele?
Objave: 393
Ocena:
0
Nama so pa danes izračunali, še nimava v roki tako da ne vem kaj so upoštevali. Samo kot gledam informativni izračun na netu so upoštevali cesto, vodovod in kanalizacijo in seveda lokalne in javne poti čez celo občino. Na parceli imamo samo vodo, kanalizacijo na našem območju nimamo zato imava od komunale soglasje da morava imeti MČN ceste do parcele ni, nas je par sosedov solastnikov dovoza do naših parcel.
Tako da čakava kako je s tem izračunom samo predvidevam da je previsok, kar nekaj tispč Eur. So naračunali dobrih 10t Eur
Ocena:
0
Smo danes govorili z gospo iz občine, izračuna še nimava v roki. Komunale niso upoštevali, ker ni urejena, so pa upoštevali Mestne ceste in lokalne ceste in javne poti. Oboje čeprav kot sem gledala odlok naj bi upoštevali le če imaš dovoz do parcele, mi tega nimamo. Imamo privat dovozno pot, solastniki smo lastniki parcel, do katerih dovozna pot pelje. Pot ni urejena niti občina nima nič z njo, vse bomo morali sami urejati.
Upoštevali so tudi 230m2 čeprav je neto tlorisna površina 185m2.
Kako je bilo pri vas s pritožbo? Koliko časa so je obravnavali in ali ste morali prej plačati in potem dobili vrnjeno?
Je pa to občina Vrhnika
Ocena:
0
Ja saj to mi ni jasno zakaj ker sem že včeraj gledala od kje jim takšen znesek, moram danes pohiteti iz službe da ujamem pošto, dela samo do 17h, ker me res zanima kaj so obračunali.
Objave: 7337
Teme: 20
Ocena:
4
Preveri se, kaj so vzeli za obracun "gradbene" parcele. Ali celo zemljisko parcelo ali "gradbeno" parcelo.
Ocena:
0
Ja parcelo mislim da so vzeli OK so vzeli celo parcelo ki je malo pod 600m2. Je pa res da so vzeli napačno neto tloris in mestne ceste so tudi obračunali. Pa gledam saj mestne ceste naj bi se obračunale le v središču Vrhnike in nekaj na Verdu.
Midva pa sva v Sinji Gorici. Ali je kdo imel KP na Vrhniki? Ali res obračunajo Mestne ceste za selo občino ker vem da Lokalne ceste so za celo občino mestne pa bi po odloku morale biti samo za dve območji, ki pa nobeno ni Sinja Gorica.