urs Napisal:Danes plačal nekaj EUR manj kot 7.000,00 EUR, Postojna, bližnja okolica, 270 m2 neto, 510 m2 gradbena parcela, cca 60 metrov oddaljena parcelna meja od bližnjih vodov. Pa se mi je zdelo dosti, zgleda pa kot drobiž proti drugim občinam... lp
Če gledam na Odlok o komunalnem prispevku za občino Postojna iz konca leta 2007 (
http://www.postojna.si/dokument.aspx?id=4857), potem so cene kar strašljive.
Če prav razumem, bi npr. za hišo mojih staršev (14*12m tloris, v pritličju garaža + kurilnica, bivalno 1.nadstropje, neizkoriščeno podstrešje), ki stoji na parceli 1100m^2 znašal komunalni prispevek 38.300 eur :o . Če greš v parcelacijo in narediš minimalno parcelo po prostorskem načrtu (Faktor izkoriščenosti = 0.4), potem je komunalni prispevek še vedno 29.300 eur. Sem se kje uštel?
Me pa zanima kako je, če zidaš hišo na parceli, na kateri že stoji hiša, z vsemi priključki?
Kako je če si v bistvu te priključke ti delno ali v celoti zgradil? (pred 35 leti, ko so moji starši gradili hišo, so morali skupaj s še 3 sosedi zgraditi vodovod (ne vem do kje) in kanalizacijo za meteorne vode (+3 prekatne greznice). Če so se hoteli priključiti na javni vodovod so seveda morali ta del cevovoda brezplačno prenesti na občino. Površino dostopne ulice so kupili skupaj z gradbeno parcelo (ne vem, kdo je financiral asfaltiranje).
Lani so se odločili, da bodo gradili fekalno kanalizacijo + čistilno napravo (s sofinanciranjem EU). Seveda je bilo treba prenesti ulico (brezplačno) na občino (ker bo kao tako ceneje, saj je že v slabem stanju in jo bo treba kmalu ponovno asfaltirati (ja itak, če jo bodo pa prekopali za kanalizacijo)).