Objave: 2655
Teme: 78
Ocena:
5
Kmet ne raztrosi greznice (objekta v katerem se zbira gošča) temveč raztrosi/razlije/razšprica vsebino prej omenjene greznice - gosto tekočino. In verjetno je ne trosi neposredno po zajemu, temveč jo primeša gnojnici (v gnojni jami), da omili vsebino. Nato pa trese.
In ja, če trese po svojem travniku in hkrati po svoji hosti kjer gre pot (prvenstveno namenjena oskrbi gozda, sekundarno pa sprehajalcem in raznoterim nabiralcem), je to povsem legitimno.
Bolj zaskrbljujoča je mešana vsebina trosenega.
:)
Objave: 16625
Teme: 48
Ocena:
50
Načeloma ni sekundarnosti!!! Razen če gre za cesto.
Poljska pot ni namenjena sprehajalcem, ampak sprehajanje predstavlja poseg v lastnino. Samo še vprašanje časa je, kdaj bo to uzakonjeno. Ker smo strokovnjaki za prepovedi in kazni, lahko to pričakujete.
Pričakovati analizo vsebine od nekoga takega, kot je OP, je brezvezno upanje.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Objave: 603
Teme: 5
Ocena:
1
OP bluzi o nečem, kar še živ svet ni videl. Vonj podoben pesticidom :). Greznica takega vonja vsekakor nima. Meni osebno najbolj smrdi prašičja gnojnica. To je hujše od greznice.
V razvitem svetu v čistilnih napravah ločijo iz odplak tekočine, trdno blato pa takoj na njive. Saj bi vozili tudi tekočino, vendar bi bilo to predrago za premalo gnojila. Najbolj ekološko, da mikroorganizmi na veliki površini po naravni poti opravijo z odpadnim dre.kom.
Objave: 1472
Teme: 4
Ocena:
0
goldhorn, res je greznica je zabetonirana, ima dva prekata in odvod v bližnji graben ali pač kam že, do bližnjega hriba recimo. Se pa to sprazni vsake toliko, taprvi prekat sploh.
Ja, vsebina zna biti zanimiva.
Drugače pa, meni je najprej padlo na pamet, da gre lahko za tiste Jermanove zadeve pri tedniku.
Objave: 1472
Ocena:
0
usertech je pa meni en tak zanimiv možak.
Objave: 413
Teme: 3
Ocena:
2
Tudi sam sem se priselil na deželo in DA tudi mene moti podobna zadeva, ker jaz moram imeti biološko čistilno, sosedu pa na dva mesca pride cisterna in odpelje vsebino na travnike. Pa se nimam za nobenega boga i batino med neumnimi kmeti.
Objave: 299
Teme: 8
Ocena:
0
Enako velja zate, vedel si kam se seliš. V kolikor gre za "hišne" iztrebke mešane s pralnimi praški itd, potem ga prijavi. Če pa gre za hlevsko gnojevko, pa jebiga, kot sem rekel, vedel si kam se seliš.
p.s.
tudi sam sem moral kupit biološko čistilno, nimaš kaj :)
Objave: 1287
Ocena:
1
oh, jankur, ni jo cez sveto preproscino,ne? Dejstvo, da je mcn obvezna za novogradnje, te pac ne zanima. Dejstvo, da morajo tudi novogradnje v sklopu kmetij imeti mcn, tudi ne. Dejstvo, da kmet lahko gosco porabi na travnikih, ker ima v lasti/uporabi dovolj ha zemlje, da ne preseze omejitve glede vnosa dusika in ostalih elementov,te en klinc briga.
Imas koncesionarja. Dokazi mu, da imas v lasti dovolj zemlje, da lahko odplake uporabis kot gnojilo. Ce jo nimas (v lasti, zemlje namrec), ga pa ne seri.
Mislim dobesedno. Lahko najbrz tudi dokazes, da tako malo serjete, da lahko to porabite na svojem vrticku od 500m2.
A obstaja kaka forumska nagrada za najbolj neproduktivno, bedasto, hujskasko temo? Nominiram tole.
Ocena:
2
@slovenc8
Vedel sem kam se selim, seveda. No pri sosedu iz greznice NE ČRPAJO hlevske gnojevke, ker niti nimajo hleva. Črpajo na dva meseca, pa dvomim da imajo malo greznico, ker pride res ogromna cisterna in črpa zalo dolgo. Prijavil ga ne bom, ker je zelo maščevalen človek, pa tudi kmalu bo urejena kanalizacija.
@Taav ti si pa sploh mimo, precej posplošuješ, a sem kje napisal da je sosed kmet in ima hlev? Večina komentatorjev na tem forumu je takih da komaj čaka, da se spravijo na koga, namesto da dajejo kakšne nasvete le PAMETUJEJO in ti spadaš točno med te.
Pa za kakšno forumsko nagrado nominiraj raje sebe.
PS: Še dobro da nisem napisal, da jaz vozim kosovne odpadke na deponijo sosed pa v gmajno ali pa da on enkrat tedensko kuri grmado na katero zmeče vse živo. Aja sem pozabil jaz sem šele tri leta na podeželju i "nemam pravo na glasanje".
Objave: 1287
Ocena:
1
Za kmet biti, Jankur, ne rabis hleva, ampak zemljo. 8)
In se enkrat, beri pocasi, ce si kmet, lahko odplake porabis kot gnojilo. Ce nisi, tvoje odplake proti placilu prevzame komunalna sluzba s koncesijo.
Me jezik sicer se srbi, ampak bodi dovolj. Mora biti ze tako kar hudo v vasih krajih, da v 3 letih toliko gneva naberes.
Ocena:
2
@Taav
Preberi moje prispevke in pa svoje, potem boš videl iz kje seva kakšen gnev :).
Torej Taav zakonodaja kmetu dovoljuje da iz hišne greznice odplake porablja kot gnojilo? In koliko zemlje mora imeti človek, da ima lahko status kmeta?
Sicer pa v teh krajih zelo lepo shajam, imam kup čudovitih sosedov, razen enega seveda. Sem pa šele zdaj dojel, da sem se očitno preselil med same čudake, saj se vsi sosedje s tem "kmetom" ne razumejo najbolje, tudi tisti, ki so tako kot ta staroselci.
Objave: 1357
Teme: 17
Ocena:
0
tole pise v uredbi občine.
Kmetijska gospodarstva, ki se ukvarjajo z živinorejo, so lahko oproščena obvezne storitve, če zagotovijo, da bodo v okviru lastnega kmetijskega gospodarstva zagotavljala uporabo blata za gnojilo v kmetijstvu v skladu s predpisom, ki ureja uporabo blata iz komunalnih čistilnih naprav v kmetijstvu. Pri tem velja, da morajo razpolagati z ustrezno jamo za gnojevko in število glav velike živine praviloma ne sme biti manjše od števila stalno prijavljenih oseb. Lastnik izpolni obrazec izjave in evidenčni list greznice ter ju posreduje na naslov občine.
Blato iz čstilne-greznice primešaš- prepelješ v jamo za gnojevko in zmešaš.
Če tiste 1-2 m3 blata iz greznice primešaš 60 ali več m3 gnojevke se kaj sploh pozna da si v gnojevko dodal. nič.
Objave: 991
Teme: 16
Ocena:
0
Samo 3 kubike dreka iz družinske hiše je še vedno 3 kubike dreka, ne glede na to ali je zraven hiše še hlev ali ne.