Objave: 612
Teme: 44
Ocena:
0
Pozdravljeni!
Tudi sam imam montažno hišo Jelovica. Glede na vse prejšne pripspevke bi rekel takole:
1. po forumu si nabereš informacije, koliko od tega je pravih, presodiš sam
2. pri meni so celo hoteli 1 teden pred rokom izvesti montažo, a se mi ni izšlo
3. ponudba in primerjava je pokazala, da niso bili najdražji, pa ne tudi najcenejši
4. izvedba je malce pešala, ker je mojster, ki je vodil postavitev, šel iz firme čez 3 mesece, pa se mu ni ljubilo ukvarjati z detajli - zato so morali od Jelovice kasneje izvesti popravke na svoje stroške
5. prodajalec je bil vedno korekten, celo če nisem mogel dobiti vodjo del, je on to uredil
6. morda pojdi osebno do prodajalca, oz šefa, ker potem se stvari običajno hitreje zavrtijo
je pa tako, da lahko pri vsaki hiši najdeš prednosti in slabosti, napake, važno je, da se odkrite napake čimprej sanirajo.
LP
Objave: 1357
Teme: 17
Ocena:
0
bi se zmenil za vsak teden zamude 1% penala na vrednost.
Nategujejo pa vsi- vsakemu kupcu zavlečejo dobavo za 3 mesece in na ta način si zapolnijo proizvodnjo za zimski čas.
Objave: 47
Teme: 10
Ocena:
0
Jaz imam pa vprašanje glede hiš Jelovica. Pravkar sem gledala njihovo spletno stran in sicer povsod kjer je prej pisalo samo ˝montažne hiše˝ piše ˝lesene montažne hiše˝. Ali se kdo spozna, ali so dejansko spremenili konstrukcije/sestavo sten (ki se še vedno imenujejo Optima, Optima+ itd.,), ali so samo dodali v ime ˝lesene˝, sestava pa je še vedno ista?
Objave: 3
Teme: 0
Ocena:
0
Z ženo sva prav tako trenutno pri izbiri ponudnika montažne hiše na osnovi najine idejne zasnove - projekta :D . Pridobila sva ponudbe iz strani Lumarja, Marlesa, Jelovice in Kager hiše. Moram priznati, da so bili pri tolmačenju in predstavitvi najprijaznejsi in lahko rečem tudi najstrokovnejši pri Marlesu. Tudi ponudba je trenutno (sem še v pogajanju) glede na kvaliteto najugodnejša. Veliko sem bral na forumu, da so glede želj, ki jih imajo kupci pri Marlesu precej togi, vendar sem ta občutek dobil prej pri Lumarju in Jelovici. Res je, da vseh želj res niso mogli upoštevati (želiva si predvsem odprte prostore) vendar so nama na nacin, ki ga razumeva odgovorili zakaj se ne da...
Kar se tiče materialov prisegam na mavčno vlaknene plošče, nosilnost, požarna varnost, naravni materiali, in najpomebnješe, odlični rezultati v stiku z vodo :lol: . Po mnenju avstrijske revije (Perfekt bauen)veliko boljše kot mavčno kartonske plošče in cementno-iverne plošče...
Objave: 243
Teme: 13
Ocena:
0
Sam imam hišo od Jelovice in tudi sam sem imel priliko spoznati, da kar se tiče rokov za postavitev objekta, niso kršili niti za dan. Sam sem naročil zaprt objekt 3. podaljšana faza in ni bilo nikakršnih problemov. Vse od A. do Ž. je bilo korektno izpeljano. Pri nekaterih vidim problem edinole v tem, če so naročali hišo na ključ. Tu pa je Jelovica zelo odvisna od drugih podizvajalcev, ki kdaj s svojo nekvaliteto lahko tudi kvarijo ime firme. Škoda, da na tem segmentu firma mogoče ne napreduje še bolj. Da bi skupaj prišli do nekega višjega nivoja. Na tem področju sam vidim še ogromno prostora za napredek. Ustvariti zaupanja vredeno ekipo. Kar se kvalitete same tiče, pa menim, da je pred Marlesom. Jelovica ima kvaliteto, vendar je z raznimi pretresi iz preteklosti, izgubila zaupanje. Na ljudeh, ki jo vodijo je, da ga zopet pridobijo...
Objave: 2
Ocena:
0
Strinjam se, da kvaliteta montažnih hiš Jelovica (glede na ceno) ni slaba. Pri izvedbi na ključ pa bi moralo stati podjetje za tistim, kar kot celoto proda kupcu. Enako tudi v primeru reševanja reklamacij. Mene kot kupca hiše na ključ v bistvu ne zanima, kakšne težave ima Jelovica npr. s fasaderji. Prav tako razumem, da pri gradnji prihaja do napak. Ne razumem pa, zakaj Jelovica v letu dni ni uspela odpraviti napak, ki so se pokazale na hiši v garancijskem roku in bile strokovno ugotovljene s strani sodnega izvedenca.
Objave: 243
Teme: 13
Ocena:
0
Ravno o tem sem govoril. Nekateri podizvajalci očitno ne opravljajo svojih del tako kot je treba. Tu pa nastopi problem, ki ga dejansko ima Jelovica. Ta problem morajo znati rešiti in tu vidim največje rezerve za napredek. Če ga ne bojo, bodo vedno nekje vmes, kar pa je slabo za njih in za kupce njihovih hiš. Ravno zaradi tega se sam nisem in se ne bi odločil za hišo na ključ. Raje si sam sebi dam možnost izbire podizvajalcev...
Objave: 612
Teme: 44
Ocena:
0
Se popolnoma strinjam z Modrokcem. Tudi jaz imam hišo Jelovica, izdelava do tretje podaljšane faze. Kakor sem opisal nekaj postov nazaj, sem tudi sam imel nekaj težav (oz so jih imeli), a smo korektno in v dogovoru tudi vse rešili. Je pa res, da je bilo kar nekaj usklajevanja, sam sem klical podizvajalce in podobno.
Ker se mi ni mudilo z izdelavo hiše ter ker sem hotel določene detajle reševati posamezno (kamin, izbira keramike, stopnišče,...), sem se takrat odločil, da naredimo hišo do 3 podaljšane faze.
Juhan-a podpiram pri mnenju, da če daš izdelavo hiše nekomu na ključ, pričakuješ, da boš napake in nesporazume reševal le s tistim, s katerim si podpisal pogodbo. Izkušnje kažejo na žalost drugače. Velikokrat se moraš sam posvetiti detajlom in poiskati dodatna mnenja, da lahko "nadzoruješ" izvajalce. Včasih te kdo od mojstrov čudno gleda, ko posluša tvoja mnenja in informacije, a s tem boš lahko pokazal, da nisi popolnoma neuk. Vsaj v mojem primeru je bilo tako. Če ne bi bil stalno prisoten, bi imel kar nekaj popravkov kasneje.
Juhan sicer ti ne bom mogel rešit težav a upam, da boste še to leto rešili težave. Vztrajaj še naprej! Čudi me le, da pri Jelovici do sedaj še niso sanirali napake, ne glede na to, kdo je kriv za napako(e). Problem naj se čimprej reši, potem naj se išče krivca. Za dobro ime Jelovice, njihovih podizvajalcev ter konec koncev veselje sedanjih in bodočih kupcev.
Lep večer.
Objave: 8
Teme: 4
Ocena:
0
Tudi sam sem trenutno pri izdelavi montažne hiše Jelovica na ključ in trenutne izkušnje so enostavno grozne.
Toliko laži s strani "odgovornega" pri Jelovici in ostalih vpletenih od Jelovice nisem doživel še nikoli. Glavnega odgovornega pri Jelovici na hiši v 3 mesecih še nisem opazil.
Odgovorni še vedno po 3 mesecih ne ve, kakšna je moja pogodba z Jelovico (kaj imam vključeno in kaj ne), nenehno mi laže glede izvajanja del in podobno. Na napake pri izdelavi se več ali manj ne meni.
Več bom napisal po dokončanju del, ampak če bo šlo tako naprej bom sigurno vključil tudi kako medijsko prisotnost in delil svoje mnenje o Jelovici, ker to kar se dogaja je enostavno sramotno in neprofesionalno in bi želel da potencialni naslednji kupci izvedo resnico.
Objave: 5
Ocena:
0
Jaz imam tudi Jelovico...obup...ne priporočam nobenemu!
Objave: 1
Ocena:
0
hmmm,... tudi mi imamo Jelovica hišo pa nisem imela take "smole" kot nekateri.. kot berem..
res smo imeli nekaj reklamacij, odprta je še ena zaradi vremenskih razmer, a niso bili tako obupno grozni, kot nekateri pišejo..
pri nas smo sicer večkrat poklicali, itak moraš biti danes povsod "tečen" , a ne? ampak smo se dogovorili človeško...
najbolje je biti na vezi s prodajalcem, ki ti je prodal hišo, nam je bil on dober in odziven kontakt
Objave: 1622
Teme: 43
Ocena:
0
Ja krucefiks, bi rekel borči. Zdaj ste pa še mene čisto prestrašili s hišami Jelovica, katero imam sam namen naročiti pri njih. Sem pa mislil, da imajo s podizvajalci pri Jelovici pošlihtano.