15.3.2010 ob 09:10
Po enem dnevu obratovanja ventilatorja (48V 5W) na 0,3W sem mu znižal napetost iz 13 na 12V in s tem moč na cca 1/4W. Zrak je še vedno OK, ocenjujem ga pa po vonjavah, ki se še vedno sproščajo iz bogvečesa (renovirano vse od sten, tal do opreme). Prej smo zračili 3 x dnevno, a so bile vonjave večkrat zaznavne. Ventilator se še vedno vrti oziroma zaganja stabilno, tako da bom dal 2 taka, enega v odvod splanice, drugega pa dnevne in s tem balansiral pretok glede čas dneva.
Glede na karakteristike ventilatorja je pretok krepko pod priporočenim za optimalno prezračevanje, ga bom pa lahko dvignil, ko dobim ustrezne rešetke.
Glede cevi za "nadometni" razvod sem se odločil za Galaflex, za razvod 5 slojne, za odvod na podstrehi pa dvoslojno
Glede na karakteristike ventilatorja je pretok krepko pod priporočenim za optimalno prezračevanje, ga bom pa lahko dvignil, ko dobim ustrezne rešetke.
Glede cevi za "nadometni" razvod sem se odločil za Galaflex, za razvod 5 slojne, za odvod na podstrehi pa dvoslojno