Objave: 17
Teme: 1
Ocena:
0
am ja v lokacijski informaciji mi pise 758 kvadratov. Pač to je zazidljiva parcela..sama gradbena bo itak da manjša..sam kaj potem jim morm jst to prej povedat kaj se vzame v obračun k oni so mi kr uzeli pri informativnem izračunu 758 kvadratov pac celo parcelo
Objave: 5449
Teme: 33
Ocena:
0
ja, v projektu se določi gradbena, ki pa mora biti jasno znotraj zazidljivega območja. torej to je za parcelo in kot pravim neto površina objekta še (v glavnem, v informativnem izračunu so pač očitno vzeli maximalno, kar lahko oz preveč pri objektu, ker bi morali upoštevat neto)
Objave: 1677
Teme: 112
Ocena:
0
Ne vem kaj komplicirate ker se gre na občino s sikspekom butelk in na debato predračuna o KP. Rezultat bo marskikoga prsenetu k tukej pametuje kaj piše in kaj ne piše in kj bi moral pisat. Tist k nima penezov naj ne zida in nej ostane doma pr mami.
Objave: 908
Teme: 57
Ocena:
1
Ne vem no, a ste to z buteljkami resni? Ajd, če bi človek osebno poznal uradnika al pa župana pa bi probal na ta način. Sam si ne predstavljam, da grem osebno do župana z buteljko...al pa kakršno koli vrečko. Sem urejal spremembo zemljišča 2x, sem urejal urbanistično pogodbo... vse brez buteljk ali kakršnih koli kavic itd. Po spremembi zemljišča sem uradnici dal čokolado, saj smo bili precej na vezi.
V končni fazi bi lahko bilo tudi obratno - so naredili par zaj..., za katere bi lahko meni dali kako buteljko.
Marsikdo pa me ob prihodu na parcelo sprašuje glede izmenjanih modrih kuvertah.
Glede KP pregledaš spletno stran občine. Te odloke imajo ponavadi objavljene. Drugače bi morali biti objavljeni tudi v uradnem listu. Lahko pa pokličes ali se osebno oglasiš in povprašaš. Jaz z buteljkami ne bi hodil okrog. Mogoče imate pa v vinorodnih delih države drugačne navade :)
Objave: 91
Teme: 2
Ocena:
2
Odpiram staro temo...
Zanima me če kdo iz prakse ve kako je pri plačilu komunanega prispevka v primeru da vodi niso pripeljani do parcele. Npr. hiša je na robu naselja na zadnji zazidljivi parceli...kar pomeni da so vodi napeljani do zadnje hiše.
Nekako takole:
- kanalizacija je napeljana po občinski cesti najnižje kategorije in je od parcele oddaljena 20 metrov
- prva luč javne razsvetljave je po tej vaški cesti oddaljena 55 metrov
- priklop na plinovod je oddaljen 75 metrov
- če bo dovolj močan "kabel" se bo elektriko lahko priklopilo na obstoječi vod oddaljen 40 metrov
- glavna cev vodovoda je oddaljena 55 metrov kjer bo verjetno tudi priključek.
- asfalt je potegnjen direktno do začetka parcele naprej je pa še 20 metrov makadama potem preide cesta v privatno lastnino.
Zanima me ali mi občina lahko zaračuna polno ceno komunalnega prispevka ki ga računajo po vseh zgoraj napisanih točkah ali ga je možno delno znižati npr. s pogodbo o opremljanju zemljišča npr. za kanalizacijo?, javne razsvetljave kot da je ni ipd.
Objave: 3660
Teme: 8
Ocena:
20
Pogodba o opremljanju zemljišč se nanaša na tisti del infrastrukture, ki bo kasneje lahko javen torej predan v lastnišvo in uporabo občine in na katero se bodo lahko priključevali ostali uporabniki. Za individualne priključke to ne pride v poštev in je strošek v celoti na investitorju (pri plinu so lahko kakšne izjeme v dogovoru s ponudnikom). Priklop NN elektrike plačaš itak ločeno in ni v komunalnem prispevku. Ostalo pa še si v obračunskem območju potem plačaš.
Če malo karikiram, nimaš recimo zadnjih dveh svetilk javne razsvetljave v razdalji 50m imaš pa potegnjeno razsvetljavo preostalih par km do centra vasi. Plačaš tudi ta del in ne samo luč pred vhodom.
Objave: 91
Teme: 2
Ocena:
2
Se mi je zdelo da bo nekako v tej smeri (vse na svoje stroške), se pravi nekdo ki ima to par metrov od parcele plača enak komunalni prispevek kot nekdo ki ima 50-100 metrov. Kakšen evro sem mislil da bi se lahko prišparalo ampak kot kaže drugega kot plačati ni.