Panasonic je tako kot ostale renomirane firme segmenta! V nečem je boljši v drugem pač slabši od neposrednih konkurentov. Stvar je pač v tem, da so vse klima TČ teh firm cenovno in tudi kakovostno zelo skupaj.
Panasonicev Tcap je morda celo najboljša zunanja enota segmenta, pri notranji zmaga drugi, pri krmilju tretji itd.
Zame je npr. zadnje leto najboljši komplet iz segmenta, Hitachi.
Aquarea T-CAP SQ - Super quiet
Nov model, kolekcija jesen-zima. Očitno super tiha zunanja enota, kar so dosegli tako, da so kompresor zavili v izolacijo.
To je to.
Res je.....lep primer je FWHP 11, pa kompresor, pa vbrizg, pa ne vem kaj še vse ne, ampak glavni in edini krivec za hrup so ventilatorji in nič drugega ....in to od 3 stopinje pa nižje
Že eno leto brez objav? Očitno Panasonic laufa :)
Dva tedna nazaj smo pri nas montirali nov T-CAP 9 kW Split.
Hiša 1980, notranjska, fasada kombi plošče 5cm, strop monta, nad monto na podstrehi kombi plošča 2x5cm, nova 3-slojna okna, nova streha, 100m2 bivalne; talno+radiatorji, 60m2 kleti; samo radiatorji, 3-je neizolirani balkoni.
Nadomestili smo staro peč na drva in olje.
Dejstvo je, da je bila nabavna cena zelo ugodna, zato ostale ponudbe po 10k€ niso prišle v poštev, najbrž toliko za TČ niti ne bi dal, nekaj pride nazaj še subvencije.
Prebral na to temo sem marsikaj ampak največ pokažejo izkušnje, kar že počasi funkcionira :) Dlakocepec pa nisem, včasih treba pogledat čez prst, tudi glede €. Pričakujem do 1000€ stroška komplet elektrike/leto.
Talno ogrevanje zdaj v prehodnem obdobju (zunaj 5-15 st) funkcionira super ampak TČ pošilja noter 30-33 st, da prostor ogreje na 21-22 st, ustavlja se približno 2x na uro. Zanimivo bo videti do kakšne temp. se bo zunaj lahko spustilo, da bo talno s svojimi max 40 st še ogrelo na 22 st. Imamo parket. Plan je, da bomo takrat zalaufali radiatorje, talno pa omejili na nekje 35-40 st. Glede COP se ne sekiram preveč, bomo že zmogli kakšen € več, sicer pa ni druge kot to. Komoditeta je že dosežena in mi je všeč. Po kleti je čisto in v stanovanju stalno prijetno toplo. Še vedno pa imam priložnost fitnesirat v gozdu pri starših in tastu. Varianta bi bila kombinacija manjša TČ in peleti ampak se mi zdi, da bi si s tem spet zakompliciral življenje, česar si pa ne želim. T-CAP bo zmogel :P Prihranili vprašanje če bi kaj, naložba pa bi bila sigurno dražja.
Naslednje leto bom verjetno razmišljal v smeri da izoliramo balkone in mogoče tudi podstrešje (streho). Letos ni časa, smo zaključili projekte. O novi fasadi pa ne razmišljam. Najbrž pa si bom dodal še cca 5kW net-metering elektrarno. Sem od foha, bo poceni.
Vprašanje pa bi bilo... ali je možno da uporabnik na T-CAP-u sam preklaplja med dvema prednastavljenima krivuljama; ena za talno in ena za radiatorje..? Da ne bi s tem obremenjeval serviserja. Imam pa namen dokupit spletni vmesnik, ker želim opazovat kaj se dogaja in pa tipalo notranje temperature da bo mašina bolj prilagodila krivuljo.
Glede na videno pa lahko rečem da so te mašine zelo zmogljive, najbrž tudi zanesljive in mi ni žal. Po 14-ih dneh! :D Bo pa zadeva na opazovanju :s
Lepo pozdravljam vse pametnjakoviče tu gor! :heart:
Ko boš pred projektom "barvanje fasade in napušča" si pridobi še predračune za izdelavo fasade (in odštej subvencijo, ki je kar visoka), pa potem razmisli.
Na podstrešju pa lahko najbrž brez večjih naporov sam dodaš izolacijo. Tam je ob najmanjšem vložku običajno največji učinek.