Objave: 123
Teme: 45
Ocena:
0
Zdravo vsem,
Sem v vlogi kupca ene zazidalne parcele. S prodajalcem sva pogodbo podpisala in jo jaz v njegovem imenu predložil davčni za odmero davka na nepremičnine. Od oddaje vloge pa do danes, je minilo že 6 tednov in iz davčne še ni odogovora. Sem jih že 2x klical in lepo povprašal kako je s to pododbo, ter kdaj lahko pričakujem tisto položnico, pa so mi obakrat odgovorili, da imajo precejšno gužvo in da so res malo v zamudi. Jaz pa sedaj potrpežljivo čakam da gospoda premakne in poštempla tisti papir.
Kolikor sem uspel izvedet, je zakonski rok za tole 1 mesec, zato me sedaj zanima kakšne vzvode imam, da jih prisilim tole skončat čim prej? Obstaja možnost prijave primera kakšni nadzorni ali inšpekcijski službi? Kakšen je postopek, koliko približno me to stane?
Sej sicer probam vse na prijazen način rešit, vendar žal včasih to pač ne gre. Po drugi strani pa tudi, če jaz zamudim s plačilom akontacije davka, dobim že naslednji dan zaračunane zamudne obresti...Torej če velja zakon, naj velja za vse.
Za kakršnekoli info vam vsem v naprej hvala,LP.
Objave: 7865
Teme: 18
Ocena:
-189
Klical - napaka. Oglasi se osebno in povej, da si prišel iskat pogodbo, da imaš še kaki dve uri opravkov, potem prideš iskat... Pa prijazno!
Objave: 123
Teme: 45
Ocena:
0
kadotr hvala. Zdela se mi je čista zguba cajta hodit tja, zato sem kar poklical. Nisem ravno prepričam, da bo osebni obisk kaj bolj pomagal.
Moje vprašanje je bilo bolj usmerjeno v smislu, kakšne pravne vzvode imam na voljo tukaj. Sej ne da jih hočem na vsak način uporabit, raje tistim tetkam prijazno povem, da nujno rabim pogodbo za voljo gradbenega dovoljenja bla bla bla... ampak imam vseeno raje pripravljen scenarij, da jih postavim na relana tla.
Torej uradno, pravno, kaj imam na voljo? Je že kdo imel podoben primer? Hvala v naprej.
Objave: 11932
Teme: 16
Ocena:
27
Za "pohitritev postopka" nic. Razen "razumevanja" tetic.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Objave: 7865
Teme: 18
Ocena:
-189
...gnila banana...
Meni se je najprijaznejši možni ksiht skoraj vedno dobro obnesel. Vseeno poskusi.
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
In na zalost je to se druga polovica gnile banane.
Tebi dajo 8 dnevni rok za pritozbo (ali pa mogoce 15 dni) oni pa kazni za prekrske lahko posiljajo cez leto dni ali kasneje.
Skratka, zna biti tezka ce telefon ni pomagal.
Mogoce napises kater DU, pa ima mogoce kdo kakaega poznanega tam, pa bo tisti vprasal referenta v cem je tezava.
V nasi banana republika laufa zagotovo samo se VIP ali pa kuverte. Ostalo pa bolj poredko
Objave: 393
Teme: 35
Ocena:
0
Narediti ne moreš nič - sicer se najbolje obnese prijazen obisk-klic in prošnja za morebitno hitrejšo obravnavo.
Da pa ne boš preveč optimitističen pa moj primer:nepremičnina prodana-obračunan davek na kapitalski dobiček-pritožba na obračun-pritožba zavrnjena-davek plačan-čez 6 let klic iz davčne, da naj povem št. trr, ker je nekaj denarja za vračilo(ugotovljen slučajno pri reviziji)-denar nakazan nazaj v višini, ki je bil na pritožbi-vse se je delalo po telefonu(brez odločbe ....)-podan zahtevek za plačilo zamudnih obresti-zopet klic, da sem sicer upravičen ampak da naj premislim, ker bom v primeru vztrajanja za obresti deležen temeljitega davčnega nadzora za vse nazaj-nisem popustil in dobili za en avto zamudnih obresti.
Še 1x vse to se je dogajalo brez pismenega dokaza iz njihove strani in brez kakršnega koli opravičila, ravno nasprotno deležen sem bil grožnje.
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Hehe, najbrz jih je nekdo slisal zaradi zamudnih obresti in je probal celo kozo odnesti z napovedjo temeljitega pregleda.
Objave: 802
Teme: 22
Ocena:
4
Postavi se v situacijo, da jim moraš ti nekaj dati, pa ti bo odgovor sam priletel.
Objave: 2655
Teme: 78
Ocena:
5
Pojdi osebno na Izpostavo FURS-a in se pogovori s pristojno uradnico. Nobenih groženj, zgolj pove naj rok, kdaj boš (oz. prodajalec) dobil odločbo o davku. Ta rok pa naj bo največ do 5 delovnih dni. To moraš ti zahtevati, glede na prekoračitev roka z njihove strani.
Če odločbe ne dobiš v tem roku, pojdi nazaj in zahtevaj vodjo tega oddelka oz. predpostavljeno osebo tej uradnici. Brez groženj, brez nesramnosti, samo opozori jih, da je njihov zakonski rok potekel, da te njihove kadrovske zadeve ne zanimajo in nato tudi povprašaj, kako uveljavljaš ev. zamudne obresti ... .
Če bo "opletala" lahko podaš pisno pritožbo na direktorja Izpostave FURS-a. Pomaga!